Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συναινώντας στον αφανισμό μας

Ένας τόνος, μια ζωή...
Συναινώ. Παράγεται από το αινώ, που σημαίνει και δοξάζω, υμνώ, επιδοκιμάζω, συνιστώ, συγκατατίθεμαι αλλά και υπόσχομαι, τάζω.

Αυτά σύντροφοι απ' το αινώ.

Ελα όμως που υπάρχει και το ρήμα αίνω. Προσοχή στον τόνο. Αίνω. Και ένας τόνος κάνει την εξής διαφορά. Αίνω σημαίνει κοσκινίζω, λιχνίζω, ξεχωρίζω την ήρα απ' το στάρι!

Γράφω πάνω από δυό χρόνια τώρα σε τούτο δω το μετερίζι για τις λέξεις της γλώσσας που ανοίγουν τις κουρτίνες της λυσσαλέας προπαγάνδας εναντίον του λαού. Ολων μας. Γι' αυτό κρατάνε τις μάζες μακριά απ' την ουσία της Παιδείας και της γλώσσας και κατασκευάζουν καινούριες σαν τα spreds και τα bons και μπερδεύουν τα ομόλογα με την ομολογία των εγκληματιών και την ομολογία της πίστης.

Εχουμε τη δύναμη να σηκώσουμε αυτόν τον τόνο μια τόση δα συλλαβή. Κι απ' το συναινώ στο φόνο μου, να φτάσουμε στο κοσκινίζω. Ξεχωρίζω την ήρα των αστών απ' το σιτάρι των εργατών. Δε γίνεται αλλιώς. Δεν μπορούμε αλλιώς. Δε θέλουμε αλλιώς. Δεν πρέπει στα παιδιά μας αλλιώς.

Προσοχή. Στα ΜΜΕ σέρνεται μια συνεχής βάρβαρη λογοκρισία στο υπέδαφος της ανελέητης τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Για να μην καταλάβει το πόπολο ότι ο ΣΕΒ νομοθετεί, οι τραπεζίτες τροφοδοτούν τις απειλές κι οι χορτασμένοι γενικώς μιλούν χωρίς να κοκκινίζουν για την πείνα. Για το ίδιο το όπλο που χρησιμοποιούν ώστε να κρατούν τα πιάτα τους γεμάτα και τα σερβίτσια τα χρυσά άθικτα.

Το ανθρωποφαγικό σύστημα βγάζει τα μεγάλα δόντια του και τα δείχνει εκεί που δε μετράνε στην ουσία, έτσι ώστε της γης οι κολασμένοι να μένουν άφωνοι απ' τα ποσά της... καμαριέρας. Αγγίζει τα όρια της ύβρεως με τη γιγάντια σημασία της αρχαίας αυτής λέξης, η ανακοίνωση πως ο Στρος Καν, έχει τη δυνατότητα να καταβάλει 6 εκατομμύρια ευρώ, και 200.000 ευρώ κάθε μήνα για τη φρούρησή του, προκειμένου να αποφυλακιστεί για αδικήματα (;) του κάτω κι όχι του πάνω κεφαλιού. Χαρά στην αρένα. Ηδονή στο Κολοσσαίο των λεφτάδων - μονομάχων του καπιταλισμού.

Κι όμως είναι η φάτσα κάρτα της πολιτικής με την οποία μας ζητούν να συναινέσουμε, αυτός ο ώριμος κύριος της μπουρζουαζίας.

Η αδιόρατη, η υποδόρια προπαγάνδα, που έχει πλέον τα χαρακτηριστικά κυρίαρχης κουλτούρας, ξεκάθαρα ιμπεριαλιστικά, φαίνεται στην εξωφρενική ενασχόληση με το εξής σοβαρό - πιπεράτο: Ο δικηγόρος λέει, του Καν, είναι αυτός που προ ολίγων ημερών «αθώωσε» (!) το Σωκράτη στην εξομοίωση δίκης που έγινε κάπου στις ΗΠΑ. Μια μικρή μερίδα έμμισθων ψευδοδιανοούμενων και μια γιγάντια μάζα εκπαιδευτικά και πολιτισμικά περιθωριοποιημένη θα φτιάξουν εκείνο το παρελκυστικό, παραπλανητικό σκηνικό με στόχο να κυριαρχήσει η συνθλιπτική της δύναμης των μαζών ενοχική ηττοπάθεια.

Πριν φτάσουμε με τη χρεοτρομοκρατία στο σημείο να χειροκροτούμε την εκτέλεσή μας, γυμνοί από δικαιώματα, μοιραίοι κι άβουλοι σαν εικόνα και ομοίωση των αφεντικών, έχουμε έναν τόνο να κινήσουμε. Μακριά η ήρα απ' το στάρι. Αλλιώς θα μας φύγει η ουσία. Για να τη δούμε πίσω απ' τις λέξεις, στη ζωή αυτή καθαυτή. Ο Σ. Καν ήθελε (δεν ήθελε σκοτιστήκαμε) να περάσει σεξουαλικώς καλά, είπαν, έδειξαν και χωρίς αντίδραση, απέδειξαν! Η διαδοχή του στο ΔΝΤ είναι «εξισορροπητική» της ανισότητας των φύλων. Γυναίκα πείραξε. Γυναίκα θα αναλάβει μάλλον το ΔΝΤ. Και Γάλλος σε Γαλλίδα τη σκυτάλη. «Φίλη» των Ελλήνων, πάνω στο φερόμενο «γαμ...», βγήκε αμέσως να μας βρίσει και με απειλές χρεοκοπίας να μας γαμοφοβίσει. Κι από δίπλα οι καμαριέρες του καπιταλισμού στα πορτοπαράθυρα αλλάζουν τα σεντόνια της... αγωνίας.

Ενας τόνος. Ενα φύσημα γερού αγέρα, απ' τις αναπνοές μας τις κοινές, αρκεί για να σαρώσει την αδικία την κολλημένη φιλί-κλειδί με την αηδία. Ο σύντροφος Σπύρος, άμα τον ρωτήσεις για όλα τα χρεο-λογικά, απαντά μ' ένα ποίημα χωρίς να θυμάται τον ποιητή. Το κρατάω ως τόνο.

«Εχω φράγκα 130.

Τι να πρωτοαγοράσω μ' αυτά;

Φάρμακα για την άρρωστη μάνα μου;

Πιστόλι για ν' αυτοκτονήσω;

'Η μήπως μια μεγάλη χάλκινη καμπάνα

τους σκλάβους να ξυπνήσω;»

Νάτος ο... τόνος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ενα-δυό παράπονα μόνο Λιάνα μου, απο έναν φανατικό θαυμαστή σου παιδιόθεν. Που δεν έχανε εμφάνισή σου στη τηλεόραση (κρατική και μη), που δεν έχανε τεύχος απο το περιοδικό σου, που, που,που...
    Γιατί γλυκιά μου δεν πρωτοστατείς εσύ στον αγώνα μας ενάντια στην Εθνική Προδοσία που συντελείται εδώ και δυό χρόνια στις πλάτες μας και στη πλάτη σου; Πού είσαι επιτέλους χωμένη, εσύ η λεβέντισσα των καναλιών, που σε τρέμουν όλοι οι συνάδελφοί σου δημοσιογράφοι; Πού είναι εδώ και καιρό, οι εμφανίσεις σου στη Βουλή, που σε αλλοτινούς καιρούς ήταν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες; Εδώ συμβαίνουν κοσμογονικές εξελίξεις, εσύ που είσαι;
    Μήπως, λέω, μήπως (μη παρεξηγηθώ κιόλας, ε;), μήπως λοιπόν, έχεις τέτοιες εντολές απο την...αντιπαθέστατη (κατ' εμέ πάντα, έτσι;) αρχηγίνα σου, που επειδή το κομμα-τάκι της συμμετέχει σε κάτι πορειούλες-περατζάδες σαν τις δύο πρόσφατες, νομίζει οτι κάνει και...αγώνα ενάντια (ωιμέ!) στο...τωρινό μνημόνιο και στα προηγούμενα "μνημόνια"; Και μέχρι εδώ είναι παιδιά, εδώ ήρθαμε πα' να φύγουμε;
    Λέω μήπως! Κουτο-Ελληνας είμαι, χαζές απορίες έχω.
    Τι να το κάνω εγώ να μου πείς σε μένα τον αγράμματο, για τους τόνους και τους ...τόννους και το ...κέρατό μου το τράγιο. Τι να το κάνω που μου τσαμπουνάς με στόμφο οτι ο...ΣΕΒ νομοθετεί (έλα ρε Λιάνα! Σοβαρά; Για δε ρε τι μαθαίνει κανείς απ τα μπλόγκς!)κι οτι οι τραπεζίτες τροφοδοτούν τις απειλές κι οι χορτασμένοι γενικώς μιλούν χωρίς να κοκκινίζουν για την πείνα και άλλα τέτοια ωραία και ποιητικώς ...αγανακτισμένα;
    Ουσία κοριτσάρα μου μπορείς να μας δώσεις, ως ...βουλευτίνα εθνο-μάνα που είσαι; Ασε τους τόνους και τους...παρατόνους κατα μέρος και δές στο καθρέφτη της ψυχής σου τη δική σου συναίνεση! Και πές τα αυτά να τα ακούσουν ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΑΥΤΙΑ!
    Γιατί εγώ, αν ήμουν στη θέση σου και είχα μια στάλα αίγλη απ τη δική σου, ένα τόσο δα κατιτίς απ το δικό σου κύρος, να σαι σίγουρη οτι δεν θα με έβλεπαν τα έδρανα της βουλής, γιατί θα μέ έβλεπε ο λαός που με ψήφισε και με τοποθέτησε εκεί για να τον εκπροσωπώ. Θα με έβλεπε γιατί κάθε μέρα θα ήμουνα στους δρόμους και θα διαδήλωνα μαζί του τη βρωμιά και τη δυσωδία που αποπνέει η ατμόσφαιρα εκεί μέσα, στο περίφημο ..."ιερατείο της δημοκρατίας", του οποίου είσαι και εσύ μέλος, εδώ και πολλά χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού ήσουνα και πού είσαι λοιπόν γλυκιά μου (το «γλυκιά μου» το εννοώ, δεν είναι ειρωνία) Λιάνα; Εχεις όπλα, τεράστια όπλα Λιάνα για να πολεμήσεις, έχεις τη δύναμη της γλώσσας, που ώς γνωστόν, κόκκαλα δεν έχει αλλά κόκκαλα τσακίζει, έχεις θάρρος, φοράς παντελόνια και στέκεσαι μπροστά στον οποιονδήποτε και τον κοιτάς στα μάτια κι όχι στη τσέπη ή στο οφφίτσιο! Τουλάχιστον, αυτή την εικόνα μας έχεις δώσει, αυτήν την εικόνα έχεις καλλιεργήσει επιμελέστατα «δια το άτομόν» σου, αυτή την εικόνα έχουν για σένα όλοι οι...πόπολοι που προσπαθείς να τους...ανοίξεις τα μάτια για να δούν ποιός...βγάζει τους νόμους!
    Αλλά τι λέω ο φουκαράς, ο ασήμαντος μετανάστης, ο «τίποτας»! Βλακείες λέω καλή μου! Μη με συνοριέσαι. Απλά, πού να βρείς εσύ το χρόνο να τρέχεις τώρα στους δρόμους μεσ’ τα κρύα και στις ζέστες! Εχεις ένα κάρο υποχρεώσεις πανάθεμά με! Το πρωί στη Βουλή (για το καθιερωμένο καφεδάκι στο θεωρείο), μια ψιλο-χοντρο-κουβέντα για τα τελευταία τεκταινόμενα, μετά συνάντηση με την...αρχηγίνα (την αντιπαθέστατη-είναι ρε παιδιά τι γελάτε; φάτσα είναι αυτή που έχει; Μπουλντόγκ μου θυμιζει παρά γυναίκα!), μετά δρόμο για το γραφείο, το περιοδικό, μετά συνάντηση με τους υπαλλήλους, υποχρεώσεις επιχειρήσεως, συναντήσεις με άλλους κουκουεδικούς φορείς, και με τουτο και με κείνο βραδυάσαμε, πάμε για κανα ουζάκι στο Μοναστηράκι μεριά και μετά ...πάει η μέρα, αντε αύριο πάλι και πού θα πάει, θα βρείς και λίγο χρόνο να γράψεις και κανά αρθράκι βαρυσήμαντο για την άτιμη τη κακούργα τη ...μπουρζουαζία που μου βγάζει και ...νόμους και το μαύρο το σκύλο τον Στρός Κάν, που καλά να πάθει το σκυλί το μαύρο, εκεί να σαπίσει στα σίδερα που μας προκαλεί κιόλας με τα εκατομμύρια που ρίχνει στο τραπέζι του δικαστή για να βγεί με εγγύηση...
    Σ’ευχαριστούμε πάντως Λιάνα μου για την ενημέρωση και ιδιαίτερα για το χρόνο σου (πολύτιμος, το καταλαβαίνω, μη το συζητείς!), που μας διαφώτησες περι του ρήματος «Συναινώ» και με τα απλά μαθήματα Ελληνικών σου και ιδιαιτέρως περι των λέξεων αινώ και αίνω (μόνο πάνω στη βιασύνη σου παρέλειψες να μας πείς οτι συνήθως είναι και καταλήξεις σύνθετων λέξεων, όμως το «μαθαίνω» ας πούμε). Το...πόπολο το εμπέδωσε μια χαρά. Κι αμα δε με πιστεύεις, κάνε μας μιαν εξέταση στο επόμενο άρθρο σου, θα δείς τι αποτέλεσμα θα σου δώσουμε.
    Αυτό που ΔΕΝ θα σου δώσουμε απο δώ και πέρα Λιάνα μου είναι ΒΑΣΗ. Βάση στα λόγια σου και στις πράξεις σου. Και κυρίως, ΨΗΦΟ! Γιατί Λιάνα μου, συγνώμη κιόλας γλυκιά μου που στο λέω, αλλά την ώρα και τη στιγμή που σε χρειάστηκε ΑΠΟΛΥΤΑ η πατρίδα, εσύ φάνηκες λίγη. Πολύ λίγη και πολύ μικρή για μια τέτοια τιμή.
    Α, και κάτι άλλο, να μη το ξεχάσω. Απο δώ και πέρα, κάνε μου τη χάρη γλυκιά μου και κατέβασε λίγο τον... τόνο (πάλι ο τόνος, είδες;) της φωνής σου και περιόρισε λιγάκι το στόμφο σου. Γιατί αυτόνε που μιλάει δυνατά και έντονα, με στόμφο και έμφαση παραπανήσια, αυτόνε που ...κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο στους άλλους και μετά...πάει για κανα καφεδάκι να ξεσκάσει απ την ένταση, εν ολίγοις αυτόνε που ...νόμο δεν έκράτει, τονε λένε στο χωριό μου κουζουλό! Στην πόλη, επικρατεί άλλη λέξη! Την ξέρεις θαρρώ. Την λένε «Γραφικός»!
    Αντε καληνύχτα γλυκιά μου! Κι απ το...πεζοδρόμιο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ!! ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΟΥΣΤΡΑΛΙΑ....-ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι εγω, οπως και αυτος ο ομοεγενης,ο ξενιτεμενος,αλλα οχι ασχετος Ελληνας συμπληρωνω :εδω και μηνες κανουμε αυτη τη συζητηση με φιλους..Αφου ολοι θεωρουμε ολο το ελληνικο κοινοβουλιο αχρηστο διοτι δεν παραγει κατι προς οφειλος του Ελληνικου λαού,ας το τολμησει καποιος που να εχει τα χαρακτηριστικα της Λιανας Κανελλη..Η αλλη ,η επισης με ιδιο μυαλο κ αποψη κ θαρρος εχει πεθανει απο χρονια (Μαλβινα).Για ποιο λογο δεν βγαινει μπροσταρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυρία Κανέλλη μου ήταν ανέκαθεν συμπαθέστατη. Εξαιρετική δημοσιογράφος που κατα τη γνώμη μου δεν φοβήθηκε ποτε να πει τη γνώμη της και να υψώσει τη φωνη της. Η ενασχόληση της με την πολιτική με ξάφνιασε. Έχει μιλήσει κάποιες φορές ουσιαστικά και με τρόπο που προκαλεί τις απαραίτητες αναταράξεις αλλα δίπλα σε ένα πολιτικό κόμμα οι απόψεις του οποίου την αναγκάζουν να μην συμμετέχει ουσιαστικά σε τίποτα και να περιορίζεται σε μια κριτική με στόμφο αλλα χωρίς ιδιαίτερες απαντήσεις στις ανάγκες μας, χάνεται και εκείνη και πραγματικά κάποιες φορές κινδυνεύει να βρεθεί στη.. μόσχα αδερφές μου, στη Μόσχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ξεχνατε:
    300+1χ11 κυβερνησεις=κρεμαλα.
    Μην ασχοληστε αγαπητοι συνελληνες με ΑΨΥΧΑ.
    Ας θαψουν οι πεθαμενοι τους πεθαμενους.

    Εμεις τι θα κανουμε για το Εθνος;Θα το ελευθερωσουμε η οχι;
    Εμεις απο την Αυσταλια εχουμε κανει το κουμαντο μας για να ταίσουμε τους Ελλαδιτες για 5-6 μηνες;
    Η θα τους αφησουμε να πεθανουν;
    Θα πολεμηση ο καθενας απο το μετεριζι του;
    Η θα παιρνουμε τους παχυλους μισθους μας και θα τους ξεχασουμε,οπως τους ξεχασαν και οι "αντιπροσωποι" τους;
    Απο εμας περιμενη το γενος.Απο εμας και απο κανενα αλλο.
    Δυτικη Αυστραλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]