Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ αρνείται όσα δημοσιεύει το Spiegel!

  • Τι παιχνίδι παίζεται και από ποιόν;
  • Ποιοί έχουν βάλει τόσο ωμά την Ελλάδα στο τραπέζι του τζόγου;
  • Ποιός λέει την αλήθεια και ποιός ψέματα; Μήπως το Spiegel ξεσκέπασε κάποια αιφνίδια ενέργεια του ΔΝΤ που αποσκοπούσε σε υπερπλουτισμό κάποιων και κήρυξη πτώχευσης της Ελλάδας;
Όλα αυτά τα ερωτήματα πλανώνται στο μυαλό του κάθε σκεπτόμενου και "ψιλιασμένου", που έχει πληροφορηθεί για τις τακτικές, τις πρακτικές, τους σχεδιασμούς και τους σκοπούς τόσο των "αγορών" όσο και του διεθνή νταβατζή, του ΔΝΤ.
  • Του Βασίλη Τσεκούρα

Ερωτηματικά προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel που έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Ελλάδας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει αύριο, χωρίς να κατονομάζει πηγές, αναφέρει ότι ο διεθνής οργανισμός, ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους.

Με καθυστέρηση λίγων ωρών, το ΔΝΤ διέψευσε το άρθρο, λέγοντας χαρακτηριστικά στο δίκτυο Reuters, δια στόματος εκπροσώπο του: “Όπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”.

Αυτό ήταν μια απάντηση στο δημοσίευμα που ήθελε το ΔΝΤ να κάνει στροφή 180 για την Ελλάδα. Ερωτηματικά παραμένουν γύρω από τη διφορούμενη στάση της Κομισιόν που απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτή η κίνηση “τώρα”.

Το παρασκήνιο γύρω από το θέμα θεωρείται έντονο, με την ελληνική πλευρά να απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.
Πάντως, η κατάσταση στην ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία θεωρείται ιδιαίτερα ρευστή, καθώς βλέπουμε έντονη σεναριολογία και άμεσες διαψεύσεις σε κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται στην κρίση χρέους.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]