Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόσυρση των ΜΑΤ από την Κερατέα ζητάνε οι... αστυνομικοί!


Επικαλούνται τις "επιταγές" της κοινωνίας

H πίεση που δέχεται η Αστυνομία σχετικά με την εμπλοκή της (εντολές ανωτέρων και κυβέρνησης), έχει δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα στις τάξεις των Δυνάμεων Ασφαλείας, που "εξαναγκάζονται" σε πράξεις που δεν τιμούν ούτε τον θεσμό, αλλά ούτε και τους ίδιους σαν ανθρώπους.

Έτσι, σε συμβολικό αποκλεισμό προχώρησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο και Αντιπρόσωποι της Ένωσης διαμαρτυρόμενοι για εργασιακά και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται για τους συναδέλφους που εργάζονται καθημερινά στην περιοχή της Κερατέας.
Ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι Αστυνομικό καλούμαστε να το λύσουμε εμείς ενώ θα έπρεπε να έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση.
Όλοι γνωρίζουν ότι καθημερινά υπάρχουν τραυματίες Αστυνομικοί στην περιοχή της Κερατέας και το ερώτημα που μπαίνει αβίαστα είναι

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ;

Εάν δεν δοθεί η πρέπουσα λύση όσον αφορά τα εργασιακά ζητήματα των Αστυνομικών σύμφωνα με όσα ορίζονται στους Νόμους και στα Π.Δ η Ένωσή μας θα επανέλθει σύντομα με πιο δυναμικές διαμαρτυρίες.
Προσθέτουμε τέλος ότι ανάλογα ζητήματα, εργασιακά, υγιεινής και ασφάλειας αντιμετωπίζουμε και στην χωματερή Άνω Λιοσίων όπου και εκεί καθημερινά απασχολούνται δεκάδες Αστυνομικοί.
Η Αστυνομία είναι για να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες και όχι να φυλάει τις χωματερές που οι Δήμοι εδώ και χρόνια δεν έκαναν αυτά που οι νόμοι προστάζουν αν και διατέθηκαν χιλιάδες Ευρώ για τις χωματερές.

Πηγή

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 21ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΑΣΥ

(Αναφορά στην Κερατέα)

"Συμμεριζόμενοι ως Έλληνες Αστυνομικοί τον προβληματισμό και τις αγωνίες όλων σχετικά με την πορεία της χώρας μας, τις οικονομικές της αντοχές και κυρίως την προοπτική που έχει για ευημερία σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, συμμετείχαμε στο 21ο Πανελλαδικό μας Συνέδριο, με πλήρη επίγνωση των γενικότερων και των ειδικότερων ζητημάτων, που απασχολούν και πρέπει να απασχολούν ένα συνδικαλιστικό φορέα, όπως είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Παλλαϊκή είναι η απαίτηση να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά η Πολιτεία με την Ελληνική Αστυνομία. Τα κοινωνικά προβλήματα δεν επιλύονται με την κατασταλτική δύναμη της αστυνομίας. Γι' αυτό ζητάμε την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων και από την «επίλυση» του προβλήματος που έχει ανακύψει στην Κερατέα. Το εκφράζει η κοινωνία, το διατυπώνουν ξεκάθαρα πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο να επιστρέψει η ΕΛ.ΑΣ. σε άλλες εποχές."

Το ψήφισμα συμπεριέλαβε την αναφορά για τη Κερατέα, χάρις και την σημαντική παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Λαυρεωτικής, Κου Μανώλη Μπίστα μέλους της ΠΟΑΣΥ!


Πηγή

"Κακώς μας έβαλαν μπροστά", λένε οι αστυνομικοί

Το αδιέξοδο στην Κερατέα παραμένει και θα παραμένει. Αυτό εκτιμούν ανώτατοι αξιωματικοί της ασφάλειας οι οποίοι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής των ΜΑΤ που ζούν την κατάσταση από κοντά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τελευταίες θέσεις και οι επισημάνσεις σε κλιμακωτό επίπεδο των αξιωματικών της νοτιοανατολικής Αττικής, είτε της Τάξης, είτε της Ασφάλειας, των αντίστοιχων της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και κυρίως των άμεσα εμπλεκόμενων που είναι οι επικεφαλής των ΜΑΤ, σημειώνουν ότι διαφαινόμενη λύση στις δυναμικές συγκρούσεις με τους κατοίκους που μαίνονται με αμείωτη ένταση από τις 11 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει.

Οι αξιωματικοί που μελετούν κι αναλύουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα δεδομένα και όλες τις συναρτήσεις που επιδρούν στην κρίση, συμφωνούν ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαχείριση του θέματος, αφενός ήταν εσφαλμένη, αφετέρου συντελεί ώστε το Κράτος, οι μηχανισμοί του και οι εμπλεκόμενες εταιρείες, αργά ή γρήγορα να φύγουν έχοντας αποδεχτεί ότι μπορεί να κερδήθηκαν κάποιες μάχες, αλλά χάθηκε ο πόλεμος.

Ακόμη κι αν κάποια στιγμή επιλεγούν δυναμικές λύσεις, με ισοπεδωτική επέλαση των ΜΑΤ, οι προβλέψεις είναι πως ο ανταρτόπολεμος θα συνεχιστεί και οι καθημερινές διολιοφθορές θα καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία είτε ενός ΧΥΤΥ όπως εμφανίζεται από κυβερνητικής πλευράς η διαμόρφωση του διεκδικούμενου εκατέρωθεν χώρου, είτε ενός ΧΥΤΑ όπως λένε οι κάτοικοι.

Ακόμη και να γίνει το ανέφικτο, να βάλουν δηλαδή 10 διμοιρίες να προστατεύουν μέρα και νύχτα τις εγκαταστάσεις, πάλι δεν θα σταματήσουν τα σαμποτάζ, ούτε και οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα μπορούν να παραμείνουν εσαεί. Συνεπώς, όπως αναφέρεται από τα αστυνομικά επιτελεία, η Αστυνομία θα έπρεπε να ήταν το έσχατο χαρτί διαπραγμάτευσης που θα έπρεπε ν' ανασύρει η κυβέρνηση από τη φαρέτρα.

Τώρα όμως που επιστρατεύθηκε ως πρώτο κι επιχειρήθηκε βίαια να επιβληθεί στη λογική και στη συνείδηση των επαναστατημένων κατοίκων, συντελεί με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο σε αυτή καθαυτή την ήττα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εμβόλιμη παρέμβαση στο θέμα του κ. Παπουτσή, ο οποίος στο περιθώριο της συνάντησης με αντιπροσωπεία της ομάδας Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έσπευσε ασμένως να διαχωρίσει την εμπλοκή της Αστυνομίας από τη ... "συνταγή" της κρίσης δηλώνοντας με απόλυτη κατηγορηματική σαφήνεια ότι:
"Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Γιατί με συστηματικό τρόπο εδώ και πάρα πολύ καιρό, ορισμένοι επιχειρούν να μετατρέψουν μια προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων με όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες, σε μια αστυνομική υπόθεση. Επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σε αστυνομικό κράτος... Η Αστυνομία βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κυβέρνησης, της νόμιμης Κυβέρνησης της χώρας...
Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι αυτό. Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από αυτή την κατάσταση. Κάποιοι ευνοούνται από αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω, έχουν ευθύνες. Αυτές τις ευθύνες, νομίζω ότι είναι καιρός η Δικαιοσύνη να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να τις αποδώσει".

Ο εστί μεθερμηνευόμενον, δηλαδή μέρες που έρχονται, απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο.

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!

    ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑΑΑΑΑ!!!!!!

    ΣΚΟΝΤΑΦΤΕ ΡΕΕΕΕΕ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΕΙΕΙΕΕΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]