Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Άτυπη “στάση πληρωμών” κηρύσσει η Ελλάδα σε γερμανικές εταιρείες

Για την αδυναμία της Ελλάδας να εξοφλήσει τις οφειλές της σε γερμανικές εταιρείες αναφέρεται η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Η Ελλάδα δεν εξοφλεί τις οφειλές της σε γερμανικές εταιρείες» αναφέρει, επικαλούμενη σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που επεσήμανε ότι η χώρα δεν μπορεί να εξοφλήσει οφειλές 500 εκατ. ευρώ προς γερμανικές εταιρείες και ποσό δεκαπλάσιο προς άλλες εταιρείες παγκοσμίως.

"Θα χαιρόμουν να μπορούσα να εξοφλήσω δια μιας τις οφειλές, δεν μπορώ όμως" φέρεται να δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, με το δημοσιογράφο Γκερτ Χέλερ να εκτιμά ότι τα χέρια του υπουργού Οικονομικών είναι δεμένα, καθώς από τη μία πρέπει να καλύπτει «μαύρες τρύπες» στον προϋπολογισμό κι από την άλλη να αναζητά τρόπους νέων περικοπών.

«Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία εξόφλησης των χρεών» προς τις γερμανικές εταιρείες διαβεβαιώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η δύσκολη κατάσταση υπαγορεύει «να τα βγάλουμε πέρα με όσα έχουμε».

Το χρέος του Δημοσίου προς επιχειρήσεις και ιδιώτες στα τέλη του 2010 ανήλθε στα 5,35 δισ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο το δημοσίευμα εγείρει θέμα έγκαιρης και ακριβούς ενημέρωσης του ελληνικού δημοσίου.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει οφειλές προς την κατασκευαστική Hochtief, που συμμετέχει σε δύο κατασκευαστικά έργα, την εταιρεία Siemens, στην οποία χρωστά ακόμα και για παροχές από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, στις φαρμακευτικές Boehringer, Merck και Bayer, καθώς και στην εταιρεία Fresenius. Μέρος του χρέους προς τις φαρμακευτικές εταιρείες και την Fresenius, αναφέρει η εφημερίδα, έχει πληρωθεί σε ομόλογα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]