Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εφορία θα υπολογίζει το ΦΠΑ… για εμάς

«Ειδοποιητήρια» για την καταβολή «τεκμαρτού» ΦΠΑ θα λάβουν σύντομα χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που «ξέχασαν» να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ. Το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει νέα μέθοδο έμμεσου υπολογισμού των φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1071/31.03.2011 του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκαν οδηγίες στις ΔΟΥ για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στον τεκμαρτό υπολογισμό του ΦΠΑ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε 18.000 ηλεκτρονικά μηνύματα σε φορολογούμενους με βιβλία Γ΄ κατηγορίας βιβλίων που δεν υπέβαλλαν δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011. Για τους φορολογούμενους που δεν θα προσέλθουν με την διαδικασία της εθελοντικής συμμόρφωση στις ΔΟΥ θα ακολουθήσει τεκμαρτός ( η στατικός υπολογισμός) υπολογισμός των υποχρεώσεων του ΦΠΑ με όλες τις συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Η τυποποιημένη αυτή διαδικασία θα γίνεται κάθε μήνα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στις 10 Μαΐου θα γίνει και για τους φορολογούμενους με βιβλία Β΄ κατηγορίας, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ μέσα στον Απρίλιο του 2011. Επί της ουσίας για όσους επιχειρηματίες και επιτηδευματίες δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ οι ελεγκτές της εφορίας δεν θα ακολουθούν πλέον τη διαδικασία των προσωρινών ελέγχων και των προσκλήσεων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων, αλλά θα προσδιορίζουν από τα γραφεία τους το ύψος του ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε ΦΠΑ με βάση τον μέσο όρο των ποσών που δηλώθηκαν για τις τρεις προηγούμενες φορολογικές περιόδους.

Δηλαδή για τα τρία προηγούμενα τρίμηνα στις περιπτώσεις επιτηδευματιών που τηρούν βιβλία β' κατηγορίας και για τους τρεις προηγούμενους μήνες στις περιπτώσεις επιχειρήσεων με βιβλία γ κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις τον προηγούμενο μήνα δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη διάταξη του νέου φορολογικού νόμου που παρέχει τη δυνατότητα τμηματικής καταβολής του φόρου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]