Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης μεγαλώνει την κρίση

Είναι πλέον φανερό ότι τα πράγματα στην οικονομία αλλάζουν. Ίσως και πολύ πιο διαφορετικά από αυτά που περιμέναμε . . . Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, η άτυπη στάση πληρωμών του δημοσίου, (που έχει παγώσει ακόμα και την επιστροφή ΦΠΑ) έχει φέρει την κοινωνία στο αμήν!

Πρώτα απ’ όλα τέτοια μαθηματικά τα ξέρουμε κι εμείς: να μην πληρώνουμε και μόνο να εισπράττουμε, αλλά και πάλι οι “καρεκλάτοι” μας δεν τα καταφέρνουν! Και αυτό γιατί οι φαινομενικά εύκολες λύσεις οδηγούν σε δύσκολα αποτελέσματα. Γιατί όλα τα παραπάνω έχουν φέρει την ανεργία στο 15,1% τον Μάρτιο, οι άνθρωποι της αγοράς λένε ότι η πραγματική ανεργία είναι στο 22%, η ύφεση θα συνεχίσει και φέτος γιατί πέρυσι ήταν μεγαλύτερη απ’ όσο περιμέναμε, ο πληθωρισμός στα ύψη και οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές στο α’ τρίμηνο του 2011 άγγιξαν τα 580 εκατ. ευρώ. Όπως πάμε δηλαδή - εκτός του ότι πλέον μας έχουν φάει η μεταχρονολογημένες επιταγές και ότι η αγορά θεωρεί πλεόν “μετρητά” τις επιταγές 6μήνου - θα ξεπεράσουμε φέτος το περσινό ρεκόρ στα φέσια που ήταν 2,1 δις!

Η κυβέρνηση και εσωτερική υποτίμηση προσπάθησε να κάνει, και τη φοροδιαφυγή προσπάθησε να ελέγξει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κόψει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και να εξαθλιώσει τους χαμηλο-συνταξιούχους.

Το να κόψεις το μισθό σε δημόσιους υπαλλήλους που βγάζουν 3-4.000 ευρώ, είναι αντιληπτό για ποιό λόγο γίνεται. Το να καταβάσεις και το μισθό σε υπαλλήλους με 20 -25 χρόνια προϋπηρεσίας κοντά στα 1.000 ευρώ, όπως και να το κάνουμε είναι εξοργιστικό.

Και επειδή ούτε την φοροδιαφυγή μπορούμε να πατάξουμε στη ρίζα της που μας στοιχίζει κάτι δις ευρώ ετησίως, (γιατί απλά δεν θέλουν κάποιοι, ή για την ακρίβεια δεν τους συμφέρει) ούτε μπορούμε να βρούμε άλλες λύσεις, απλά ξεπουλάμε. Διώχνουμε την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τις τράπεζες, τα πάντα. . . Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πως πουλάς (αξιοποιείς κατά την κυβέρνηση) επιχειρήσεις την ώρα πιου ξέρεις ότι η αξία τους λόγω της κρίσης είναι μειωμένη. Συνεπώς γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι την δίνεις όσο όσο!

Απορία μας όμως, είναι πως δίνεις τα νερά της χώρας, την ώρα που το 2010 η ΕΥΔΑΠ είχε κέρδη και μάλιστα σχεδόν διπλάσια από το 2009! Αύξηση 97,56% στα 11,34 εκατ. ευρώ από 5,74 εκατ. ευρώ του 2009.

Δυστυχώς για κάποιους, ο κόσμος πλέον έχει μάθει να διαβάζει, έχει γνώσεις και μπορεί να κρίνει. Ό,τι κι αν του πουλήσεις ως είδηση, θα μπορέσει να ξεχωρίσει αν είναι αλήθεια ή που την κρύβεις μέσα στην είδηση. Το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος βράζει, αλλά δεν αντιδρά.

Αν νομίζουν κάποιοι, ότι αυτό λέγεται υπεύθυνη στάση, ας ρωτήσουν ηφαιστιολόγους, να τους ενημερώσουν για το αποτέλεσμα.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]