Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αναδιάρθρωση της εξάρθρωσης

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Αναδιάρθρωση, όπως είναι γνωστό, (και σε όσους δεν είναι, ας το καταλάβουν), είναι το άλλο όνομα της πτώχευσης, το εξοβελιστέο από το λεξιλόγιο του ένοχου πολιτικού καθεστώτος, για λόγους προπαγάνδας.

Όταν μία οικονομική οντότητα (κράτος ή επιχείρηση) αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές/δανειστές της, κηρύσσεται σε κατάσταση πτώχευσης, δηλαδή σταματά κάθε πληρωμή της, μαζεύονται οι πιστωτές/δανειστές της, ορίζουν αυτοί έναν δικό τους διαχειριστή της «πτωχευτικής περιουσίας» (δηλαδή κάθε περιουσιακού στοιχείου που έχει η οντότητα) και αν τα περιουσιακά στοιχεία που υπάρχουν καλύπτουν π.χ το 50% του συνόλου της οφειλής που υπάρχει προς τους πιστωτές/δανειστές της, ο καθ’ ένας απ’ αυτούς παίρνει το 50% του δικού του λαβείν και αν η οντότητα είναι επιχείρηση, παύει να υπάρχει, σβύνει, πεθαίνει.

Τα κράτη δεν μπορούν να πεθάνουν, ούτε να παύσουν να υπάρχουν. Έτσι, όταν ένα κράτος «πτωχεύει», υπολογίζεται (από τους πιστωτές/δανειστές του) πόσα μπορεί να πληρώσει στα επόμενα 10-20 χρόνια, από τον πλούτο που ετησίως παράγεται από την κοινωνία του και από την εκποίηση περιουσιακών του στοιχείων (που οι πιστωτές/δανειστές του δέχονται να πάρουν έναντι του λαβείν τους) και, αν αυτή η αξία αντιστοιχεί στο (π.χ) 50% των οφειλών του, το υπόλοιπο 50% «κουρεύεται» (haircut), δηλαδή κόβεται, δηλαδή «χαρίζεται». Αυτή είναι, με δύο λόγια, η «αναδιάρθρωση», που σαν έννοια, πολύ φοριέται τελευταίως.

«Χαρίζεται» !!! Ωραία λέξη! και ωραιότερη πράξη, όταν μάλιστα το «χάρισμα» μετριέται με πολλά μηδενικά εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων!!
Έλα, όμως που κανένας Σάϋλωκ δεν χαρίζει ούτε ένα Ευρώ, ούτε στη μάνα του!!!

Και εδώ, χάριν της ξιπασμένης ληστοσυμμορίας που μας κυβερνά τα τελευταία 30-40 χρόνια, έχουν κάτσει στο σβέρκο μας οι Σάϋλωκ της παγκόσμιας τοκογλυφίας.

Τι θα γίνει, λοιπόν, με την «αναδιάρθρωση» που όλοι περιμένουμε, για να μας απαλλάξει από το αβάσταχτο φορτίο του Δημόσιου Χρέους, ώστε αυτό να γίνει αντιμετωπίσιμο;

Το πράγμα είναι απλό: Με το ένα χέρι, αυτό που όλοι θα βλέπουμε, θα μας «χαριστεί» ένα μέρος του Χρέους, (θα πανηγυρίσουμε μάλιστα γι αυτό) ενώ με το άλλο, που δεν θα δούμε ποτέ, οι Σάϋλωκ θα έχουν πάρει προηγουμένως το πολλαπλάσιο της «χαριζόμενης» αξίας, σε εμπράγματες αξίες, όπως Γή, ενέργεια, πρώτες ύλες, ανθρώπινο δυναμικό.

Την «ταχυδακτυλουργία», θα την καταλάβουμε μετά από λίγα χρόνια, όταν θα δούμε τον πλούτο μας στις τσέπες των Σάϋλωκ και των εδώ συνεργατών τους.
Θα είναι όμως αργά, γιατί η «αναδιάρθρωση» θα έχει αποβεί εξάρθρωση της κάθε μελλοντικής προσπάθειας ανάταξης της Ελληνικής Οικονομίας.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα και δεν εκπαραθυρώσουμε τους (εκόντες ή άκοντες) συνεργάτες των ιερακόμορφων Σάϋλωκ, από την Εξουσία, θα χάσουμε το μέλλον μας για τα επόμενα 50, τουλάχιστον, χρόνια.

Η συσπείρωσή μας σε μία παλλαϊκή πατριωτική απόφαση εξόδου, έξω και μακριά από κάθε κομματική εξάρτηση, είναι η μοναδική σωτηρία της πατρίδας μας, των παιδιών μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ύψωσε το λάβαρο της αντίστασης και της απελευθέρωσής μας από τους συνεργάτες των Σάϋλωκ που, χωρίς αυτούς, ούτε οι Σάϋλωκ μπορούν να κάθονται στο σβέρκο μας.

Δεν έχουμε, παρά να στοιχηθούμε κάτω από αυτό το λάβαρο. Είναι το μόνο φως στο σκοτάδι που απλώνεται στην πατρίδα μας. Είναι Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΞΗ που μπορεί να κάνει ο καθαρά σκεφτόμενος Έλληνας πολίτης, απέναντι στην καταδολίευση της εθνικής περιουσίας, που είναι η οικογενειακή του περιουσία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]