Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς: Η πολιτική του μνημονίου απέτυχε – Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την προσεχή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο Α.Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η εποχή της συναίνεσης ήταν πέρυσι, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση την τορπίλισε.

Σύμφωνα με τον Α.Σαμαρά αυτό που επείγει είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η αλλαγή πολιτικής.

«Έχω μιλήσει για δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τις δεσμεύσεις του. Γιατί η πολιτική αυτή δεν δουλεύει. Αυτό το ομολογούν οι πάντες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και υπέρ του ευρωομολόγου, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ πρώτη μίλησε για την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σχέση του με το Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η προσωπική τους σχέση είναι πάντα καλή, διευκρινίζοντας ότι «μια σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου. Τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου.»
Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή επαναλαμβάνει ότι είναι καλές και παραμένουν αδιατάρακτες. Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι δεν έχει στόχο να συνεχίσει το αυτομαστίγωμα της παράταξης ως άλλοθι στις αποτυχημένες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν ασχολείται με τις μεταμορφώσεις του ΛΑΟΣ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη στήριξε το μνημόνιο και πολέμησε τη ΝΔ.

Επιπρόσθετα, απορρίπτει σενάρια ακυβερνησίας και τονίζει ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ των καθαρών λύσεων.

Τέλος, για τις αποδοκιμασίες των πολιτικών, ζήτημα το οποίο έχει κατ' επανάληψη προκαλέσει αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς λέει: «Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί, τα έχουμε καταδικάσει επανειλημμένως, τι δεν καταλαβαίνετε;»
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]