Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβερνητικό αλαλούμ στο Μέγαρο της Υπατίας...

  • Γράφει η Φωτεινή Πιπιλή
Η Κυβέρνηση απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι αδυνατεί να ελέγξει και να επιλύσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα. Αυτό των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατίας. 38 τώρα μέρες διαπιστώνεται μια επικίνδυνη ανοχή, όπου από τη μία κινδυνεύουν κυριολεκτικά να πεθάνουν άνθρωποι, με απρόβλεπτες για τη χώρα μας συνέπειες και από την άλλη -όπως κατ’ επανάληψη, με ανακοινώσεις της Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., έχει τονιστεί- διαιωνίζεται μία απαράδεκτη μετακύλιση ευθυνών μεταξύ αρμόδιων υπουργών.
Ήδη, σήμερα έχουμε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έπραξε το αυτονόητο για τον έλεγχο των πράξεων αυτών των ολίγων, κατά τα άλλα αλληλέγγυων, των απεργών, που έχουν μετατρέψει – εξωφρενικό – σε ιδεολογικό εμπόρευμα τη ζωή και σε γκέτο ένα κτήριο στην καρδιά της Αθήνας, όπου δεν επιτρέπεται ούτε καν ο έλεγχος από τις υγειονομικές υπηρεσίες για την πραγματική κατάσταση, ενώ δεν επιτρέπουν στους ίδιους τους απεργούς να συνομιλήσουν με την Πολιτεία απευθείας, ώστε να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί των έγκλειστων για το ότι δικαιούνται νομίμων εγγράφων.
Τεράστια ευθύνη για το θέμα έχει, αφενός ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που επέτρεψε αρχικά την προαναγγελθείσα από μέρες εισβολή στη Νομική Αθηνών και αφετέρου τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών που ακόμα δεν έχουν απαντήσει στα ερωτήματά μας:
  • Ελέγχθηκε αν αυτοί οι μετανάστες-απεργοί έχουν έστω κάποιο νόμιμο έγγραφο;
  • Ελέγχθηκαν από το υπουργείο Εργασίας οι ισχυρισμοί τους ότι εργάζονταν στην Κρήτη ανασφάλιστοι και αν αποδείχθηκαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ποιες ποινές επιβλήθηκαν στους εργοδότες της μαύρης εργασίας τους;
  • Έχουμε τα ακριβή στοιχεία των ανθρώπων αυτών;
Το αλαλούμ μεταξύ των υπουργών στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εγκληματικό!
Το έχουν αντιληφθεί;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]