Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι η δική τους δειλία δική μας ιδεολογία;


Όπως γράψαμε και σε άλλο άρθρο, το 1821 νικήσαμε τον εξωτερικό εχθρό του έθνους, δηλαδή τον τούρκο κατακτητή, αλλά δυστυχώς νικηθήκαμε από τον εσωτερικό εχθρό, δηλαδή τον τοποτηρητή της τούρκικης εξουσίας, τον κοτζαμπάση, ο οποίος εισήγαγε το αγγλικό αστικό πολιτικό σύστημα και τη θέση του άγγλου αστού μέσα στο σύστημα, κατέλαβε ο ντόπιος κοτζαμπάσης. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η πολιτική ελίτ του τόπου κινείται αυτόνομα σε σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και σε όλη τη νεότερη ιστορία μας μπαίνουμε συνεχώς σε κύκλους κρίσεων και αδιεξόδων.

Σήμερα 190 ακριβώς χρόνια μετά, οι κοτζαμπάσηδες του πολιτικού συστήματος εξακολουθούν να υπάρχουν εκσυγχρονισμένοι και να μας υποδουλώνουν σε νέο εξωτερικό εχθρό. Τους Δανειστές της χώρας.

Σήμερα 190 ακριβώς χρόνια μετά, ο παλιός εξωτερικός εχθρός, δηλαδή ο τούρκος κατακτητής κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Αρχικά με τα Ίμια, μετά με τις…. συνεχείς παραβιάσεις της Εθνικής μας Κυριαρχίας και τα θέματα της Θράκης και τώρα με το Καστελόριζο. Αρχικά ο μεγαλοϊδεάτης νεοοθωμανός Νταβούτογλου, παρουσία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, που δεν έβγαλε άχνα, εξαίρεσε το Καστελόριζο από το Αιγαίο και στη συνέχεια η τουρκική φρεγάτα έδιωξε από το χώρο της ελληνικής κυριαρχίας το ιταλικό πλοίο στο γνωστό επεισόδιο. Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά η Τουρκία προχώρησε σε χορήγηση άδειας και πάλι στο ίδιο το ιταλικό πλοίο, καταργώντας αυθαίρετα την ελληνική Εθνική Κυριαρχία. Η δική μας πολιτική ηγεσία, αντί να προστατέψει με στρατιωτική παρουσία τον Εθνικό μας χώρο, περιορίστηκε σε μια διαμαρτυρία σαν το παιδάκι που το μάλωσαν. Εκτός αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία ετοιμάζει αμέσως μεγάλη αεροναυτική άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου, καταμεσής του πολέμου με τη Λιβύη, για να εδραιώσει προφανώς την κυριαρχία της στην περιοχή.

Και να σκεφτείτε ότι πριν 90 χρόνια φτάσαμε 17 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα και αν δεν σταματούσαν το καταδρομικό Αβέρωφ οι Δυτικοί, θα ήταν σήμερα ελληνική και η Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς όμως αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, έφερε την ήττα στη μέση του πολέμου.

Αδέρφια, ξοδέψαμε για εξοπλισμούς τεράστια κονδύλια, εντελώς δυσανάλογα με το μέγεθος της χώρας. Αλήθεια που πήγαν; Έχουμε τρεις στρατηγούς λιγότερους από όσους έχουν οι ΗΠΑ των εκατοντάδων εκατομμυρίων πληθυσμού και 200.000 μόνιμο προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Θα έπρεπε λοιπόν λογικά να είμαστε, όχι απλά κάτι σαν το Ισραήλ, αλλά ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή. Και όμως γίναμε οι καρπαζοεισπράκτορες της περιοχής. Εποφθαλμιούν εδάφη μας ακόμα και τα Σκόπια και ο Μπερίσα. Οι Τούρκοι επανήλθαν και κάνουν βόλτες μέσα στην ελληνική επικράτεια, ενώ οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες κουνάνε την ουρά τους από χαρά, βλέποντας τα παλιά αφεντικά τους.

Αν και ο λαός είναι πολύ πιο μπροστά και πιο γενναίος από την ψοφοδεή πολιτική του ηγεσία, εντούτοις, ενας τεράστιος προπαγανδιστικός μηχανισμός έχει στηθεί, από τα ΜΜΕ του καθεστώτος, που προετοιμάζει το έδαφος της αναγκαστικής «φιλίας» με τους τούρκους.

Προσπαθούν να κάνουν την δειλία τους ιδεολογία μας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Δυστυχώς φίλε Κωνσταντίνε φταίει το ξερό μας το κεφάλι και όχι οι Αγγλοι και λοιποί ξένοι οι οποίοι αν και μας βοήθησαν πάμπολλες φορές, ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, εμείς συνεχίζουμε τις βλακείες και τις προδοσίες εναντίον της πατρίδας μας με γνώμονα το ίδιον συμφέρον και τίποτε άλλο, και τους βρίζουμε κι από πάνω!

    Ας μην ψάχνουμε λοιπόν για άλλους φταίχτες γιατί οι φταίχτες είναι μέσα στην ίδια τη χώρα μας. Είναι αυτοί που προκύρηξαν εκλογές όταν πριν 90 χρόνια ο Ελληνικός Στρατός βρισκόταν εκτός συνόρων, μόνο και μόνο για να μην καταστραφούν πολιτικά (παγκόσμια πρωτοτυπία που μόνο Ελληνας θα μπορούσε να σκεφτεί), και πολλοί άλλοι που έκαναν παρόμιες βλακείες (μην πώ τίποτα χειρότερο).

    Το κακό είναι ότι τους θεοποιούμε κιόλας, ποιούς, αυτούς τους εθνικούς μειοδότες που με τα καμώματά τους πρόδωσαν την Πατρίδα μας!

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουδεποτε υπηρξε υποστηριξη των οποιοδηποτε ξενων προς την Ελλαδα!!
    Αν υπηρξε,αυτο οφειλεται στο γεγονος οτι συμβαδιζαν τα ιδεωδη μας με τα δικα τους συμφεροντα!!Και μονο τοτε!
    Αλλα απαιτειται (και) διπλωματικη ευφυια εκ μερους μας για να πραγματοποιηθει αυτος ο σκοπος!!
    Τωρα αν καποιοι βασιλοφρονες εξεβιαζαν για εκλογες και προπαγανδιζαν στην Ελλαδα οτι ο πολεμος δεν θα απεδιδε και ολοι οι Ελληνες θα γυριζαν πισω,ενω συνεχιζαν (μετεκλογικα) την πολιτικη του προηγουμενου ανδρος,χωρις να εχουν το υποβαθρο του,και χωρις πλεον την συγκαταθεση των Συμμαχων-αφου επανηλθε στην Ελλαδα ενας Γερμανοφιλος Βασιλιας-τοτε σιγουρα βαδιζαμε επικινδυνα!
    Οσο για τον Β'παγκοσμιο Πολεμο,ειναι περιττο να αναφερουμε οτι οι "Συμμαχοι" δεν τηρησαν τις υποσχεσεις τους στην Ελλαδα,παρ'ολους τους επαινους!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου σίγουρα οι ξένοι όταν μας βοήθησαν το έκαναν επειδή είχαν συμφέρον. Ας μην το παίζουμε όμως κι εμείς παρθένες Μαρίες γιατί όταν είχαμε τη δύναμη κάναμε τα ίδια ακριβώς. Ποτέ δεν το παίξαμε δημοκράτες ούτε δείξαμε σε κανέναν συμπόνια, ούτε οι Ελληνες στους Ελληνες δεν έδειξαν συμπόνια, οπότε ας μην κακίζουμε τους δυτικούς!!!

    Καλό είναι λοιπόν να μην μεμψιμοιρούμε πριν διαβάσουμε τη δική μας ιστορία!!!

    Οσο για την εποχή Βενιζέλου, δικιολογίες ο καθένας μπορεί να βρεί όσες θέλει, ιδιαίτερα αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα!!!

    ΔΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το επιχειρημα οτι
    "όταν είχαμε τη δύναμη κάναμε τα ίδια ακριβώς. Ποτέ δεν το παίξαμε δημοκράτες ούτε δείξαμε σε κανέναν συμπόνια, ούτε οι Ελληνες στους Ελληνες δεν έδειξαν συμπόνια, οπότε ας μην κακίζουμε τους δυτικούς!!! "

    ειναι κατι το οποιο δεν καταλαβαινω,αλλα με κανει να μενω και καταπληκτος!!!
    Σφαλματα μπορει να εγιναν,ομως σε καμια περιπτωση ο Ελληνισμος δεν ειναι δυνατον να εξομοιωθει με τον δυτικο ιμπεριαλισμο!
    Οσον αφορα τον Βενιζελο,δεν καταλαβαινω σε ποιους αναφερεσαι ως "προδοτες"!
    Απλως συλλογισου οτι οσο υπηρχε Βενιζελος,υπηρχε αρτιοτατος, οργανωμενος με αξιοκρατια στρατος με υψηλο ηθικο και φρονημα και λαμβαναν χωρα νικες και μονο νικες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που ανέβαζε το ηθικό των στρατιωτών, που τους εμψύχωνε ήταν ο περισσότερος λαοφιλής Βασιλιάς που πέρασε απ΄ όλον τον κόσμο: ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄.

      Διαγραφή
    2. Διάβασε ιστορία, όποιος δεν την ξέρει είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε ΓΜ,

    Αν θέλεις να ακούς/διαβάζεις μόνο απόψεις που σου χαϊδεύουν τα αυτιά/μάτια τι άλλο μπορώ να σου πω; Ο δυτικός ιμπεριαλισμός είναι ίδιος όπως ο ανατολικός και όπως ο ιμπεριαλισμός όλων. Δεν είναι χειρότερος από τον δικό μας! Αλλωστε οι κουτόφραγκοι από εμάς δεν πήραν μαθήματα; Τα κλισέ περί κακών δυτικών τα έχουμε βαρεθεί πιά. Ανήκουν στον περασμένο αιώνα πιά.

    Ας μη νομίζουμε ότι είμαστε η αποκλειστικά καλύτερη φυλή σε τούτο τον κόσμο και επειδή μας φοβούνται μας κατατρέχουν οι ξένοι. Αυτά μας τα έλεγαν στο δημοτικό, όπως θα θυμάσαι κι εσύ, και κοίτα που φτάσαμε σήμερα!

    Εχεις τις απόψεις σου, σεβαστές, και εγώ τις δικές μου, που πρέπει και αυτές να είναι σεβαστές. Οσο για το Βενιζέλο, άλλοι λένε αυτά που λες εσύ και άλλοι λένε άλλα πράγματα. Θα μου επιτρέψεις να μην τα βλέπω όλα όσα έκανε όπως τα βλέπεις εσύ, δηλαδή όλα ρόδινα, ούτε φταίνε πάντα οι άλλοι.

    Καλό είναι να μην νομίζει κάποιος ότι μόνο αυτός έχει την αποκλειστικότητα της αλήθειας και οι υπόλοιποι δεν ξέρουν!

    Φιλικά
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Δημητρη,

    εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι εννοεις με την ορολογια "δικο μας ιμπεριαλισμο".Ο ιμπεριαλισμος σιγουρα δεν εχει διαφορα ως προς την γεωγραφικοτητα.Η ορολογια "δυτικος ιμπεριαλισμος" χρησιμοποιηθηκε ως παραδειγμα. Τωρα αν εξομοιωνεις τις Σταυροφοριες με το Βυζαντιο ή τον Μ.Αλεξανδρο,τοτε λυπαμαι πολυ ,αλλα εχεις αδικο.Καποιες καταστασεις οχι απλως δεν συγκρινονται,αλλα δεν υπαρχει και επιχειρηματολογια για να συγκριθουν καν!
    Οι αποψεις που στηριζονται σε επιχειρηματα ειναι σεβαστες παντοτε.Απο την στιγμη ομως που η ιστορια κρινει,θα πρεπει να εξηγησεις γιατι δεν σταλθηκε και ο Βενιζελος στο Γουδι!Και σε τι φταιει ο Βενιζελος,αν αναλογιστουμε οτι η μονη λαθος επιλογη του ηταν η καταληψη της θεσης του υπατου αρμοστη στην Σμυρνη απο τον Αρ.Στεργιαδη και αποστολη στρατου στην Ουκρανια,η οποια βεβαια πραγματοποιηθηκε υπο πιεση για να μην σταλθουν Βουλγαροι αντι των Ελληνων,ετσι ωστε μετεπειτα οι Βουλγαροι να παρουν ανταλλαγματα σε Μακεδονια και Θρακη!
    Και κατι αλλο.Οι βασιλοφρονες,περα απο τα στρατιωτικα σφαλματα,στα οποια υπεπεσαν,περα απο την ελλειψη ηθικου που προκαλεσαν,ειχαν ακομα αξιοπρεπεις λυσεις,αλλα δεν εφαρμοσαν τιποτα για λογους προσωπικου εγωισμου,επειδη ο Βενιζελος ειχε αναμιχθει για να βοηθησει διακριτικα την Μικρασιατικη Εκστρατεια.
    Για φαντασου οι βασιλοφρονες να πρεπει να εφαρμοσουν αυτα που θα ελεγε ο ανθρωπος ,τον οποιο μανιωδως πολεμουσαν??Πως θα δικαιολογειται η σταση τους,απο την στιγμη που θα ακουγαν τον πολιτικο εχθρο τους??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ΓΜ καλό θα είναι κάποια στιγμή αποτινάξουμε από πάνω μας ωρισμένα κλισέ, όπως το ότι εμείς τα κάναμε όλα σωστά και όλοι οι άλλοι τα έκαναν λάθος, αλλιώς ποτέ δεν θα μπορέσουμε να βρούμε το δρόμο μας.

    Μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στους ξένους και στους υπόλοιπους που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις από εμάς, όσο θέλουμε, αλλά έτσι ποτέ δεν θα πάμε μπροστά.
    Ισα ίσα το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να συρρικνώσουμε ακόμη περισσότερο την Πατρίδα μας!!!

    Φαίνεται ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν μας δίδαξαν τίποτε ακόμη επειδή θέλουμε αιωνίως να τσακωνόμαστε μεταξύ μας προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι εμείς μόνο και αποκλειστικά έχουμε δίκιο και κανείς άλλος.

    Δυστυχώς αν δεν σκεφτούμε με άλλο μυαλό δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτε και ακόμη και το 4000 μ.Χ. και το 5000 μ.Χ. θα μας φταίνε οι άλλοι, φυσικά αν υπάρχει ακόμη το κράτος της Ελάδας γιατί με τα μυαλά που έχουμε μάλλον θα το χάσουμε σύντομα.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Δημητρη,

    δεν ισχυριστηκα ποτε οτι ειμαστε αλανθαστοι και οτι μας φταινε οι αλλοι!!
    Ομως,γενοκτονιες,βιασμους γυναικοπαιδων, σφαγες, λεηλασιες και ασεβεια εναντι των νεκρων οι Ελληνες δεν πραγματοποιησαν ποτε!!
    Δεν αφανισαμε πολιτισμους,αντιθετως προσφεραμε με τον Εξελληνισμο βαρβαρικων φυλων, και τον Εκχριστιανισμο μετεπειτα, την ιδεα του ανθρωπισμου.
    Ακομα και οταν υπηρξαν παρεκτροπες,υπηρχαν και οι αναλογες τιμωριες!
    Απλως αναρωτησου μεχρι και σημερα γιατι υπαρχει τετοια προπαγανδα εναντιον του Ελληνισμου.
    Γιατι αμφισβητειται η φυλετικη μας συνεχεια,η ιστορια μας,η Ορθοδοξια και η ομοιογενεια μας!!
    Και προσεξε!!Κυριως εκ των εσω!!
    Αυτοι ειναι οι επικινδυνοι αγαπητε!!
    Και κατι αλλο εξισου σημαντικο!!
    Ακομα και σημερα αν διαβασεις στο διαδικτυο,στην Μικρασιατικη Εκστρατεια,θα διαβασεις ενα καρο ψεματα σχετικα με δολοφονιες Τουρκων απο Ελληνες απο δηθεν μαρτυριες ξενων διπλωματων,οπως Τοουνμπι και δεν συμμαζευεται.Απαντησεις υπαρχουν και αποδεικνυουν περιτρανα οτι ΟΛΟΙ οι ισχυρισμοι περι δολοφονιων απο Ελληνες ειναι ανυποστατοι και ψευδεστατοι.
    Νομιζω οτι αν καποιος μελετησει,και οχι απλως διαβασει ιστορια,θα διαπιστωσει οτι αυτη η προπαγανδα ειναι οχι απλως σκοπιμη, αλλα και επιβεβλημενη!
    Νομιζω οτι το εχεις συνειδητοποιησει και εσυ αυτο.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]