Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με μια ζαριά… 50 δισ.!

Του Γιώργου Χαρβαλιά

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον τζόγο, ψάχνει «κράχτες» για τους επενδυτές, αλλά σίγουρα η απόδοση του… τζόκερ που υιοθέτησε για το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων δεν έχει προηγούμενο!

Αν αναλογιστείτε ότι μια παγκοσμίως άγνωστη εταιρία one man show, με συμβολικό μετοχικό κεφάλαιο μίας λίρας, κλήθηκε επισήμως να διαχειριστεί εθνική περιουσία 50 δισ., θα συμφωνήσετε ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών διέλυσε τη θεωρία των πιθανοτήτων και ακύρωσε την εξίσωση Μπερνούλι.

Τεράστιο το μαθηματικό επίτευγμα, αλλά δυστυχώς δεν προσφέρεται μόνο για πλάκα. Η πρωτοφανής, αδιανόητη και εξόχως τριτοκοσμική μεθόδευση υπόκειται σε δύο σοβαρές εξηγήσεις:

ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΥΔΑΙΟ πολιτικό ρουσφέτι στην πλάτη ενός λαού που βυθίζεται στη φτώχεια και τρέμει από την αγωνία γι’ αυτά που έρχονται είτε πρόκειται για μια άθλια συμπαιγνία με βαθύτερες προεκτάσεις.

Η πρώτη εκδοχή, που είναι και η πιο αθώα, πιστοποιεί απλώς ότι οι άνθρωποι δεν έχουν καμία συναίσθηση για το πού βρίσκονται, για τους ρόλους που έχουν επωμιστεί και τις ευθύνες τους έναντι της Ιστορίας και όσων τους εμπιστεύθηκαν.

Το μυαλό τους, αντί για τη σωτηρία της πατρίδας, είναι κολλημένο στη νοοτροπία του βολέματος και στις «εξυπηρετήσεις» των κολλητών του κολλητού, με το υστέρημα πάντα του Ελληνα φορολογούμενου. Γιατί είναι βέβαιον ότι, εκτός από τα ουσιαστικά, ούτε τα τυπικά/νομικά κριτήρια πληροί η ανάθεση του μεγαλύτερου εγχειρήματος εκποίησης δημόσιας περιουσίας σε έναν τριαντάχρονο «σύμβουλο», με μηδενική εμπειρία στο αντικείμενο και μηδενική αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ, και η πιο σοβαρή, παραπέμπει σε άλλου είδους συνειρμούς. Που έχουν να κάνουν με αχυρανθρώπους και σκοτεινά παζάρια κάτω από το τραπέζι, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στη χρεοκοπία.

ΗΔΗ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ αλλά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν με χαμόγελα συγκατάβασης τις… εκκεντρικές αυτές επιλογές του οικονομικού επιτελείου και του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί, όπως σωστά παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., η υπόθεση σε κάθε περίπτωση συνιστά σκάνδαλο. Είτε πολιτικής ανευθυνότητας είτε προσωπικής σκοπιμότητας…






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]