Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κι αν τελειώσουν (ξαφνικά) τ’ αστεία;

Είναι κρίμα, που οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να γελάσουν με αυτά που συμβαίνουν. Έχουμε και λέμε:

Μία κυβέρνηση πανηγυρίζει, διότι σε μία ευρωπαϊκή Σύνοδο χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα, θριαμβολογεί γι αυτά που της είχαν δώσει από το… περασμένο έτος. Απλά και μόνο για να καλύψει το θόρυβο που θα σηκώσει το αντίτιμο αυτών που της είχαν προσφερθεί ώστε να σωθεί (επί του παρόντος).

Μια οικονομική εξουσία (λέγε με υπουργείο των Οικονομικών) σκέπτεται και ξανασκέπτεται με ποιόν τρόπο θα πάρει από τους ίδιους φουκαράδες περισσότερο χρήμα. Και βγάζει πάλι τους γνωστούς τελάληδες που έχει για τις διαρροές. Να μας πουν τι;

Ότι θα ξαναβάλουν περαίωση για τις υποθέσεις που περαίωσαν ήδη, ότι θα ξαναβάλουν έκτακτη εισφορά ενώ υποτίθεται δεν θα το έκαναν, ότι θα αυξήσουν το φόρο στο φυσικό αέριο, ότι θα μειώσουν το αφορολόγητο πρώτης κατοικίας και θα καταργήσουν τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά. Α, ναι. Και ότι θα καταργήσουν τις φοροαπαλλαγές.

Βέβαια αυτό το είχαν πει από πέρυσι αλλά θέλει και μηχανισμό για να το κάνεις. Και μηχανισμός δεν υπάρχει. ΄Η κάνει ότι δεν υπάρχει. Γιατί τον τελευταίο καιρό, όλο και μπαίνουν ψύλλοι στ αυτιά μου…

Αν θυμάστε ο υπουργός των οικονομικών έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες να δώσει στη δημοσιότητα δύο λίστες. Μία με τις επιχειρήσεις που χρωστάνε, και μία με τους μεγαλοοφειλέτες. Πουθενά, όμως, οι λίστες. Τι έγινε κύριε Γιώργο, παράπεσαν στα συρτάρια οι λίστες, ή είσαι τόσο... comme il faut που προστατεύεις τα ονόματα; Δεν ξέρω τι από τα δύο συμβαίνει, αλλά αν θυμάμαι καλά η πρώτη προϋπόθεση που έβαλε η τρόικα για να στρώσουν τα δημόσια οικονομικά ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής. Κι όμως, ο τομέας αυτός, ήταν ο μόνος στον οποίο δεν έγινε απολύτως τίποτα. Κι αν τώρα αυτό το συνδυάσω, με την δήλωση του τροϊκανού αξιωματούχου, Σερβάς Ντερούζ, που δήλωσε (σαν τον Καραμανλή, κάπως, σαν να δείχνει έτοιμος να φύγει) ότι «κουράστηκε» με την Ελλάδα και πως, η κυβέρνηση «ρίχνει» στην τρόικα αυτά που η ίδια πρέπει να κάνει, αρχίζω πια να φοβάμαι.

Να φοβάμαι μήπως τελειώσουν οι πλάκες, και δεν πάρουμε την επόμενη δόση σε μερικές εβδομάδες, όπως υπολογίζαμε, αλλά δεν την πάρουμε καθόλου. Και την δώσουν στην φουκαριάρα την Πορτογαλία, που ίσως να είναι και πιο αξιόπιστη…

Θα πείτε: Οι ξένες τράπεζες είναι τόσο πολύ φορτωμένες ελληνικά ομόλογα που αποκλείεται να μας αφήσουν να καταρρεύσουμε, έτσι απλά.

Είστε όμως βέβαιοι;

Εγώ, όχι…






Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εσύ τι χωλοσκάς ρε Τσατσόνι? Αν δεν δώσουν την άλλη δόση απλά δεν θα πάρουν οι Επενδυτές της κακιάς ώρας , αυτοί δηλαδή που ΠΟΝΤΑΡΑΝ στα Ελληνικά Ομόλογα τα λεφτά τους.. Άν τυχόν και τα πάρουν αυτοί οι διεθνείς τζογαδόροι αυτό σημαίνει ότι θα τα χρεώσουν τώρα πιά με κανονικά και ενυπωθηκα Δάνεια στον Ελληνικό Λαό!!
    Καταλάβαμε τον Καημό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]