Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δρούτσας προς Νταβούτογλου: "Υπογράψτε το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και πάμε Χάγη"

Συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Η Ηürriyet στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο " τα 12 μίλια είναι το νόμιμο δικαίωμα μας" κάνει αναφορά στις δηλώσεις Δρούτσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη του στην τουρκάλα δημοσιογράφο Τζανσού Τσαμλίμπελ στέλνει μήνυμα στην Τουρκία και τονίζει " υπογράψτε τη Διεθνή Σύμβαση του δικαίου της Θάλασσας και τότε να πάμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα για την ειρήνη".

Ο Δημήτρης Δρούτσας υπενθυμίζει οτι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και συνεχίζει " το δικαίωμα αυτό το δίνει το Διεθνές Δίκαιο σε όλα τυα παράκτια κράτη, αλλά η Τουρκία αυτη την κίνηση μας τη θεωρεί "casus belli" αιτία πολέμου".

O έλληνας υπουργός εξωτερικών δηλώνει κι εμείς δεν θέλουμε προβλήματα με την Τουρκία και εχω πει στον τούρκο ομόλογο μου " Αχμέτ έχουμε κοινό όραμα. Είμαστε και στρατηγικοί εταιροι. Πάνω απο κατοικημένα νησιά που ζουν έλληνες πετούν τουρκικά μαχητικά. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία περνούν κοντά απο τα χωρικά μας ύδατα.
"Αχμέτ, σκέψου την ένταση που προκαλεί αυτό στον ελληνικό λαό... Οταν πετούν 10 τουρκικά μαχητικά απο ύψος 200 μέτρων πάνω απο ελληνικό νησί, πως μπορεί ο Παπανδρέου να πάει στο Ερζερούμ για να υπερασπιστεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;" O Δρούτσας υποστηρίζει οτι η τουρκική κυβέρνηση δεν απαντά στις ερωτήσεις αυτές ή δηλώνει " δεν μπορούμε να ελέγχουμε κάθε μαχητικό".

Ο Δρούτσας τονίζει ότι οι δηλώσεις Νταβούτογλου σχετικά με το Καστελόριζο δημιούργησαν μια ψυχρότητα στις επαφές και υπενθύμισε "συνεχίζουμε τις διμερείς επαφές για να καθοριστεί το όριο της υφαλοκρηπίδας απο τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Όταν ακούσετε να γίνεται λόγος για τα ναυτικά μίλια από έξη σε δώδεκα, ο πόλεμος είναι από πίσω..από τις προφητείες των πατέρων. Σύμπτωση;;Δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 340 από το στόμα μου το πήρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ υπογραψει η Τουρκια το Διεθνες Δικαιο της Θαλασσας,γιατι να παμε στην Χαγη,κ .Δρουτσα?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ οτι φαινετε-επιτελους-τα λογια του πατροκοσμα και του γ.παισιου... επιβεβαιώνονται.

    όπως σωστα ανεφερε ο 3:40 οταν ακουσουμε να γινεται λογος στις ειδησεις για τα χωρικα μας υδατα απο 6 σε 12 τοτε κοντα θα ειναι και ο πολεμος....και θα τολμησω κατι επικινδυνο-κοντρα στον ορθοδοξο τροπο σκεψης-να ερμηνευσω καποια πραγματα.

    Προσφατα βγηκε πριν καποιες μερεςστο μπλογκ τρομακτικο καποια αναρτηση σχετικα με καποιες προφητειες...παρμενο απο το forum chrisitan orthodox.gr.

    Αναφερει ο συντακτης member πως Προφητεία αγίου Κωνστάντσας (επισκοπου Ρωσίας 1806): πόλεμος στις 18 Μαρτίου!! σας θυμίζει κάτι;

    κεφ. ζ’ συμβαινει φθορα δια ξηράς και δια θαλάσσης.
    κεφ. η’ εισ τασ 18 Μαρτίου θελουν αυξησει οι αιματώδεις πόλεμοι και νικαι.
    κεφ. θ’ εισ τασ 8 Ιουλίου συμβαινουν δυο ανηκουστοι πολεμοι.
    κεφ. ι’ εισ τασ 12 Αυγούστου, ανυπόφορος ζεστη γενησεται.
    κεφ. ια’ εισ τασ 18 Δεκεμβρίου χανεται το ημισυ της ανθρωπότητας.
    κεφ. ιβ’ θελει εκλεχθη ενασ βασιλευσ απο το ημπεριον.

    Ερμηνεια:

    κεφ ζ' = σεισμος & τσουναμι ???
    κεφ η' = σημερα 18/3 ξεκινησε ο πολεμοσ στη λιβυη !!!
    κεφ θ' = εαν ξεκινησει ο πολεμοσ Ελλαδας-Τουρκιας-Ρωσιας στις ... τοτε
    οπωσ εχει πει και ο βατοπεδινοσ μην ξεχναμε οτι ο πολεμοσ
    με την Τουρκια θα ξεκινησει ημερα........

    (Διαβαστε ολη την ερμηνεια εδω:
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1329.html )

    Λαμβανοντας υποψιν πως το τσιπακι-το εμφυτευμα στο χερι- δνε θα προλαβει να εφαρμοστει στην ελλαδα...γιατι όπως λεγαν οι γεροντες στο Α.Ορος...θα τρεχαμε ολοι να το παρουμε...όπως ΠΙΘΑΝΟΝ να γινει με τις καρτες...και γραφω πιθανον γιατι βιαζονται να βαλουν την καρτα του πολιτη, καπου το μαιο...!!Διαβαστε και το αρθρο εδω στο κοστασχαν για τις αναληψεις μετρητων και το πως τα χρεη ή οι αγορες θα εξοφλουνται μεσω ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ....!!!ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΕΛΟΣ !!!....Ο καιρος κοντοζηγωσε αποτομα...!!!περιμενουνε την συνεχεια...με αγωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν ο αλλα αυτα επιβεβαιωθουν... με την Ελλαδα τι θα γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι θα γίνει; μάλλον, κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό, σύσφυξη σχέσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]