Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "σύστημα" διαγράφει τον Γιώργο...

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση στην κυριακάτικη των Αλαφούζων (που εκτάκτως κυκλοφόρησε το Σάββατο) δείχνει περίτρανα ότι το ίδιο το σύστημα έχει ξεγράψει τον ΓΑΠ. Τον θεωρεί πια κουτσό άλογο και του ζητάει ανοιχτά είτε την “έντιμη λύση” των εκλογών, είτε μια ιδιότυπη χούντα των τεχνοκρατών.

1) Στο κεντρικό άρθρο: “Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί επιτέλους να σχηματίσει μια ολιγομελή, αποφασισμένη κυβέρνηση που θα δουλεψει για τον ίδιο στόχο, χωρίς μαχαιρώματα και λαϊκισμούς. Αν βλέπει ότι το φορτίο που έρχεται δεν αντέχεται από το κόμμα του και τον ίδιο, η έντιμη λύση είναι είτε ο σχηματισμός μιας ευρύτερης κυβέρνησης με τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών, που μπορούν να χειρισθούν τα δύσκολα που έρχονται, είτε οι εκλογές".

2) Στο άρθρο του Alexis: “αυτή η κοινωνία έχει δείξει ασύλληπτη ωριμότητα και αντοχή έως τώρα, πράγμα που δείχνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της καταλαβαίνει πως τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται ένας Καποδίστριας, ένας Eλευθέριος Βενιζέλος ή ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής με ένα στρατό αποφασισμένων Tαλιμπάν τεχνοκρατών δίπλα τους.”

3) Επιστρατεύονται καθηγητές (Γιανναράς) για να εκμεταλλευτούν το (πάλαι ποτέ) “πατριωτικό” προφίλ που καλλιεργούσαν, προκειμένου τώρα να συκοφαντήσουν το Σαμαρά και να ζητήσουν ανοιχτά… εσωκομματικό πραξικόπημα (!) στη ΝΔ το οποίο θα τον θέσει υπό… επιτροπεία: “Eχει αποδειχθεί πια περίτρανα ότι σε καμιά από αυτές τις ιστορικές απαιτήσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Aντώνης Σαμαράς. Σεμνός, μετρημένος, συμπαθής, αλλά χωρίς τη στόφα του ριζοτόμου ηγέτη. (…) Aπόμενει μία και μόνη δυνατότητα: η εσωκομματική ανταρσία. Που θα επιβάλει στον κ. Σαμαρά να συναποφασίζει με επιτελική ομάδα τριών ή τεσσάρων προσωπικοτήτων”

4) Έτεροι καθηγητές (Μπουραντάς), αυτοί με διαχρονικά νεοφιλελεύθερο προφίλ, βγαίνουν ανοιχτά και ζητάνε κυβέρνηση “προσωπικοτήτων”: “(Απαιτείται) μια ηγετική πρωτοβουλία από μια ομάδα ανθρώπων των οποίων το επαγγελματικό και κοινωνικό κύρος, οι θέσεις που κατέχουν σε οργανώσεις των κοινωνικών εταίρων (Δικαιοσύνη, Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια, Επιστημονικές Ενώσεις, Επιχειρήσεις, ΣΕΒ, ΜΜΕ, Ιδρύματα, Κοινωνικούς θεσμούς, (ακόμη και Ελληνες της διασποράς) και οι δυνατότητές τους επιτρέπουν να συνασπίσουν τις υγιείς επιχειρηματικές, επαγγελματικές και πνευματικές δυνάμεις, στη βάση του εθνικού στόχου για την έξοδο από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση καθώς και για τον ολικό επαναπροσδιορισμό της χώρας. (…) (Η πρωτοβουλία αυτή,) να ζητήσει τη λαϊκή ψήφο ως μια νέου τύπου πολιτική δύναμη, είτε να ζητήσει από τη Βουλή την ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί.

Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Yes, DELETE! Αλλά όχι μόνον τον Jeffrey. Πρέπει να κάνουμε DELETE όλη την άχρηστη, αγγλο-σαξωνικού τύπου ‘δημοκρατία’ εισαγωγής με κομματοκρατία.

    Είναι απαιτούμενη μία συνταγματική εθνοσυνέλευση γιά να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος σε αυθεντική δημοκρατία. Διότι χρειαζόμαστε πρώτιστα θεσμικές παρεμβάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο το συστημα ετσι οπως εχει διαμορφωθεί .& με δεδομένο την τόσο πολύ επιβαρυμένη κατάσταση που βρεθήκαμε και όντως (τα πάντα πρέπει να αλλάξουν..όπως λέει & στο άρθρο του Αlexis)- Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται ένας Καποδίστριας, ένας Eλευθέριος Βενιζέλος ή ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής με ένα στρατό αποφασισμένων "Tαλιμπάν τεχνοκρατών" δίπλα τους.”-
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ..τι κάνουμε ? πως ΠΑΙΖΕΤΑΙ αυτή η "ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" απέναντι σε ένα ΞΕΦΡΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..αν δεν στηθεί μια ΟΜΑΔΑ με επικεφαλής τον Κ.ΣΑΜΑΡΑ συν επικουρούμενο από ΟΛΑ μα ΟΛΑ κυριολεκτικά τα διαθέσιμα & ΑΞΙΟΛΟΓΑ στελέχη..και ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ..διότι έχουν τα στοιχειώδη & απαραίτητα χαρακτηριστικά της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ..& μάλιστα στο ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΞΕΡΑΓΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΚΟΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΞΟΘΕΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ? ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΓΩ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΗΛΙΑ ΟΘΩΝΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΥΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΞΕΡΑΓΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΚΟΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΞΟΘΕΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ? ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΓΩ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΗΛΙΑ ΟΘΩΝΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΥΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο το κτιριο μετατρεπεται οτι θελεις...σημερα βρεθηκε παρκαρισμενη και η ΡΟΖ πορσε της Τζουλιας..που πηγε στο γυμναστηριο του συγκεκριμενου κτιριου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]