Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το απαύγασμα του θράσους: Διαχειριστές της Ελληνικής κρίσης, εκείνοι που την δημιούργησαν!

 • Την οικονομική κρίση την έφεραν οι πολιτικοι των κομμάτων και δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτήν χωρίς την ενεργή παρουσία του λαού

Η αφορμή που μας παρουσιάστηκε για να μας “φορεθεί” η παρούσα ελληνική οικονομικη κρίση, δεν ήταν ούτε κάποια εγχώρια τραπεζική ή χρηματοπιστωτική κρίση, ούτε κάποια φούσκα ακινήτων, ούτε κάποιο υπέρογκο, αναλογικά με άλλες χώρες, ύψος ιδιωτικού δανεισμού, δηλαδή δανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η αφορμή ήταν η αδυναμία του κράτους να συνεχίσει να δανείζεται με “λογικό” επιτόκιο.

Δηλαδή ότι περνάμε συνέλληνες είναι γιατί το ελληνικό κράτος δεν μπορούσε πια να δανειστεί. Τρελλό ξε-τρελλό, έτσι είναι. Και το ελληνικό κράτος χρειαζόταν κυρίως τα νέα δάνεια για να εξυπηρετήσει τα παλιά του δάνεια. Διότι τα άλλα του έξοδα (μισθούς κλπ) τα βγάζει το μαγαζί.

Αν και είναι άλλη ιστορία, για άλλη ανάρτηση, πρέπει να πούμε πως δεν έχουμε, ακόμη και τώρα, μια λίστα των δανείων του ελληνικού κράτους, ώστε να δούμε κι εμείς ως λαός και πολίτες τι στο διάλο πληρώνουμε, ποιος το δανείστηκε, πότε, γιατί και για ποιο λόγο πάρθηκε το κάθε δάνειο και κυρίως πως ξοδεύτηκε. Απλώς μας κάλεσαν να πληρώσουμε τον λογαριασμό, χωρίς καν να μας τον δείξουν. Πράγμα που δεν γίνεται ούτε στα υπαίθρια ψητοπωλεία. Τα οποία φυσικά και είναι πιο σοβαρά μαγαζιά από το ελληνικό κράτος.

Υπεύθυνος λοιπόν για την ελληνική οικονομική κρίση είναι αποκλειστικά ο κρατικός μηχανισμός, δηλαδή οι κομματικοί πολιτικοί που τον διευθύνουν, δηλαδή τα κόμματα, δηλαδή ο κοινοβουλευτισμός. Ο οποίος μοιράζει άνισα την πολιτική εξουσία στους πολίτες.

Η παρούσα κρίση είναι κρίση που προκαλεί το πολίτευμά μας, το οποίο είναι πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία. Καθώς και ο χαρακτήρας αυτού του πολιτεύματος, δηλαδή τα ειδικά του χαρακτηριστικά. Με κυριώτερο την διατήρηση της κομματικής φαυλοκρατίας από τον 19ο αίωνα, δηλαδή από την εγκαθίδρυση του κοινοβουλευτισμού στη χώρα, το 1843, και πιο πριν.

Από τότε λοιπόν, το 1843 και πιο πριν, τα χαρακτηριστικά του ελληνικού κρατικού μηχανισμού ΔΕΝ έχουν αλλάξει.

Τα κόμματα, ηγεσίες, στελέχια θεωρούν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι δικός τους, περιουσία και τσιφλίκι τους. Και κάνουν το παν για να διαβρώσουν τον μηχανισμό αυτό, ώστε να αποκτήσουν ερείσματα εντός του, με αναξιοκρατία και φαυλοκρατία προωθώντας ημετέρους με βρωμερούς διορισμούς και επιτρέποντας την αρπαγή και την ατιμώρητη σπατάλη, και σε πολιτικά στελέχη και σε ημέτερους διορισμένους. Το ίδιο θεωρεί, πως δηλαδή ο κρατικός μηχανισμός της ανήκει, και η κρατικοδίαιτη ολιγαρχική πλουτοκρατία της χώρας, της διαπλοκής και της συναλλαγής. Η οποία ολιγαρχία είναι το ουσιαστικό αφεντικό τόσο των πολιτικών προσώπων όσο και της ίδιας της χώρας. Εχει βέβαια και συνεταίρους στο εξωτερικό.

Αυτή η ολιγαρχική νοοτροπία των πολιτικών προσώπων, των κομματικών πολιτικών δηλαδή, η οποία αντιμετωπίζει την κοινωνία όχι ως σύνολο αλλά ως πρόσωπα ξεχωριστά των οποίων τις απαιτήσεις στο μεγάλο φαγοπότι εξυπηρετεί το κατά δύναμιν στα κομματικά της γραφεία, δηλαδή ο εκφαυλισμός από τους κομματικούς πολιτικούς της κοινωνίας και η μετατροπή της σε πελάτη των κομματικών πολιτικών, δεν επέτρεψε ποτέ να δημιουργηθεί “πολιτική κοινωνία“. Σύνολο πολιτών, δηλαδή κοινωνία που σκέπτεται πολιτικά, οργανώνεται πολιτικά, και απαιτεί πολιτικά ως συλλογικότητα.

Εν μέρει δηλαδή, η κομματοκρατία, μετέτρεψε τους πολίτες, τους “οπαδούς” των κομμάτων, οι οποίοι μάλιστα δεν είχαν και καμμιά κομματική θέση, σε συνενόχους στην λεηλασία του δημόσιου πλούτου, σε φαύλους διορισμένους και επιδοτημένους, σε πελάτες κομματαρχών, κι ακύρωσε έτσι την συγκρότηση της πολιτικής κοινωνίας.

Ο καθένας για πάρτη του και με το “μέσον” του.

Θραξ o Αναρμόδιος
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. To Πασοκιστάν είναι το δουλοκτητικό σύστημα των δουλοπρεπέστατων Νεοελλήνων.Δ ε ν έχουμε ανάγκη και πολλών ευγενειών και μιας ψευδωνύμου κοσμιότητος για να προκαλέσουμε την εντιμότατη δραπέτευση των αθλίων αυτών π ρ ο τ ο ύ ο ζ υ γ ό ς μας αποβή σ υ ν ε ν ο χ ή και σ υ ν ε μ π λ ο κ ή επί των κολοσσιαίων εγκλημάτων-αδικημάτων των.Ό σ ο ι Έλληνες πατριώτες,τρίψατε τα "επικαιροποιημένα μνημόνια" κατά π ρ ό σ ω π ό των!Α υ τ ο ί είναι οι νεοφασίστες και οι νεοναζί που έχουν απομυζήση το σ ύ μ π α ν και που ζητούν και απαιτούν π λ ε ί ο ν α μετ’ε π ι τ ά σ ε ω ς και α κ α τ α π α ύ σ τ ω ς από το λαό μας.Π ό λ ε μ ο ς και εισβολή π α ν τ α χ ό θ ε ν ανηλεέστατα από πλευράς μ α ς για την ε κ δ ί ω ξ ή τ ω ν.Τ έ λ ο ς.Άλλη λ ύ σ η με τη δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ο φ ά ν ε ι α που ε π ε κ ά λ υ ψ ε και ε π ε σ κ ί α σ ε την Ελλάδα ο λ ό κ λ η ρ η,δ ε ν ευρίσκω το κ α τ’ε μ έ.Έ χ ε τ ε κατανοήση τα μ ε γ έ θ η των οικονομικών των εγκλημάτων,αδελφοί;Είναι κ α κ ο υ ρ γ η μ α τ ι κ έ ς πράξεις του Ποινικού Κώδικα και ε μ ε ί ς αρκούμεθα σε μία παλαιολιθικότατη μακροοικονομική πρακτική,ε κ ε ί ν η της φ ο ρ ο λ ο γ ί α ς και π ά λ ι της φ ο ρ ο λ ο γ ί α ς εντός ενός ε λ α χ ί σ τ ο υ χρονικού διαστήματος χωρίς δυνατότητα ούτε,καν,ε ι σ π ν ο ώ ν;K α τ ά π ό δ α ς των,λοιπόν,διαμαρτυρόμενοι και το σ υ ν τ ο μ ό τ ε ρ ο δυνατό κ α τ έ ν α ν τ ι των λ η σ τ ο σ υ μ μ ο ρ ι τ ώ ν αυτών της ε θ ν ο κ ο ι ν ω ν ι κ ή ς ζ ω ή ς μ α ς.Α ρ κ ε τ ά και ι κ α ν ό ς ο κ λ ε ψ ί τ υ π ο ς βίος των.ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΟΙ ΙΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΑΔΑ.

  Το "politically correct" έχει ισοπεδώση τους πάντες και τα πάντα 'στην Ελλάδα.Εκτραχύνει κάθε εθνοκοινοτικό ι σ τ ό και οδηγεί σε μ ε ι ο δ ο σ ί α και π ρ ο δ ο σ ί α,π α ρ ά δ ο σ η αμαχητί της χώρας μ α ς και του έθνους μ α ς.

  Γιατί κατεπέσαμε τ ό σ ο ν από μία τ έ τ ο ι α κ α τ α δ ο λ ί ε υ σ η της λα'ι'κής κυριαρχίας;Γ ι α τ ί α π ε δ έ χ θ η μ ε ν να μας μ α γ α ρ ί ζ ο υ ν τη βιοτή,να μας ε κ μ α υ λ ί ζ ο υ ν επί της ο υ σ ί α ς;Ερωτήματα προς κ ι ν η τ ο π ο ί η σ η,βεβαίως,και σ υ σ π ε ί ρ ω σ η των Ε λ λ ή ν ω ν και ό χ ι,'στην παρούσα δεινή συγκυρία,προς α π ό κ ρ ι σ η.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. !!!ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ Ο "ΘΡΑΞ", ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΝΕΩΝ "ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ", ΠΟΥ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΡΙΟΙ,ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ.
  Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ-ΕΥΠΑΘΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ,ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ , ΠΑΙΔΕΙΑ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ,ΧΩΡΙΣ ΨΑΞΙΜΟ,ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΙ !!!
  Ο "ΑΡΧ.ΧΡΙΣΤ." ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΟΛ.ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,
  ΠΑΣΟΚ ΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΟΥ ΔΟΥ ΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ(ΤΜΗΜ/ΧΕΣ,Δ/ΝΤΕΣ),ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ Γ.ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.....ΟΙ ΜΕΝ ΔΙΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕ....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!
  ΙΑΝ.ΑΛΑΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Ελλάδα χρεωκόπησε ΚΥΡΙΩΣ την δεκαετία του 80 με τον τριτοκοσμικό Ανδρέα. Απο κει κι ύστερα και Καραμανλήδων, αλλα ποιος του γ***** αυτούς...

  Όμως, αυτο το οποίο είναι εξώφθαλμο εδω και 3 δεκαετίες, ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει μάστερ στο:

  Α>πως να διοικείς το κράτος-κόμμα

  Β> πως να δημιουργείς τάξεις κομματικο-λάγνων κρατικοδίαιτων προνομιούχων

  Γ> τι να κάνεις για να παραπλανάς τις μάζες των μη-προνομιούχων

  Τέλος, μπορει επι γέρου Καραμανλή να κρατικοποιήθηκαν επιχειρήσεις και να άρχισε η "σοβιετικοποίηση", αλλα τότε ο υπάλληλος του δημοσίου χώριζε την σοκοφρέτα στα 4.

  Δημόσιο χρέος και ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΤΟΝΟ CONTRAST μεταξύ "τάξεων" εργαζομένων είχαμε με αφετηρία το "ενδοξο 81", όπου έγινε εισαγωγή "τεχνολογίας" από το κομματικό σύστημα του Ανατολικού μπλοκ υπό μορφή σοσιαλιστικής θολούρας που ΜΠΕΡΔΕΨΕ και ΧΑΖΕΨΕ κόσμο και κοσμάκη...

  Την ίδια "τεχνολογία" υιοθέτησε γρήγορα και η γαλάζια ομάδα του μπουχέσα για να μη μείνουν εκτός ανταγωνισμού... με τα γνωστά αποτελέσματα.

  Οπότε, Αργεντινή ερχόμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]