Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικοινωνιακά παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση

Είναι σαφές πως η κρίσιμη μάχη για τη στήριξη των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα και τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωζώνη βρίσκεται σε εξέλιξη και δίνεται μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ, που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στη Γερμανία προκειμένου να συναινέσει στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων στήριξης.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είναι η χθεσινή επίσκεψη-εξπρές στο Βερολίνο του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος προειδοποίησε για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην παγκόσμια οικονομία σε περίπτωση που δεν ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις, όπως η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η πρόβλεψη μεγαλύτερης ευελιξίας, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει στην αγορά κρατικών ομολόγων, αλλά και η μείωση των επιτοκίων δανεισμού για την Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι την ίδια ώρα, ο Ελληνας πρωθυπουργός, εκ των πραγμάτων, περιορίζεται απλώς στο να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, αφού δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

‘Ομως ο κ.Παπανδρέου επιδιώκει να μεταφέρει επικοινωνιακά το παιχνίδι στο εσωτερικό μέτωπο και ετοιμάζεται να εμφανίσει ως αποτελέσματα μιας ανύπαρκτης σκληρής μάχης, που υποτίθεται ότι δίνουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου -για την οποία υπήρχε ρητή αναφορά στη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ τον περασμένο Νοέμβριο-, αλλά και πιθανή μείωση του επιτοκίου, την οποία πρότεινε προ ημερών και ο Ολι Ρεν.

Το βέβαιο είναι ότι το σοβαρό παιχνίδι παίζεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η επικοινωνιακή αξιοποίηση που επιχειρεί ο κ. Παπανδρέου αποσκοπεί μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]