Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρατική τηλεόραση: Το κυβερνητικό "όπλο" βολέματος και προπαγάνδας


Ο κομματισμός, η αναξιοκρατία και η ασύστολη προπαγάνδα, αλλά κυρίως η σπατάλη του δημοσίου χρήματος (δηλαδή των χρημάτων των πολιτών) αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της Ελληνικής Κρατικής Τηλεόρασης.
Οι ημέτεροι δημοσιογράφοι βρίσκουν πάντα ένα καλό "αποκούμπι" σε κάποια εκπομπή με τηλεθέαση που ανταγωνίζεται τις πολικές θερμοκρασίες, αλλά αυτό δεν καταβάλει την εκάστοτε κομματική διεύθυνση που στοχεύει στην ικανοποίηση των κυβερνητικών στόχων που εσωκλείονται σε μία και μόνο λέξη: προπαγάνδα.
Οι μισθοί των "συμβασιούχων" δημοσιογράφων και διαφόρων παραγωγών και συμβούλων, αποτελούσαν πάντοτε την αιχμή της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Όμως, "μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος", ιδιαίτερα όταν το επίπονο μέρος της χρηματοδότησης της κρατικής τηλεόρασης έχει μεταφερθεί στις πλάτες πολιτών.
Αν και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το κυρίως προσωπικό, δυστυχώς η Κρατική τηλεόραση δεν έχει καταφέρει να πείσει για την τηλεοπτική προσφορά της, παρά μόνο για την προσφορά της σε τσέπες κομματικών φίλων και στελεχών.
Σχετικά με τα χάλια στα οποία βρίσκεται η Ελληνική Κρατική Τηλεόραση, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα η δήθεν δημόσια τηλεόραση, επιβεβαίωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, τον κατήφορο στον οποίο έχει κατρακυλήσει το τελευταίο διάστημα.
Οι εγκάθετοι γκεμπελίσκοι της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι χρηματοδοτούνται από το υστέρημα όλων των Ελλήνων και όχι από τα ταμεία του κόμματος που τους επέβαλε, επέλεξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ να αποκρύψουν τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, αλλά και να μην περιλάβουν ούτε καν μία αναφορά από τις θέσεις που ανέπτυξε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
Το γεγονός αυτό είναι το αποκορύφωμα, μιας σειράς άθλιων μεθοδεύσεων των κομματικών υπαλλήλων της ΕΡΤ εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως η διαστρέβλωση των θέσεων της, η άκριτη υιοθέτηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η περιορισμένη πρόσκληση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, έναντι των κυβερνητικών εκπροσώπων.
Ακόμη και το ΕΣΡ πρόσφατα, διαπιστώνοντας αυτές τις μεθοδεύσεις κάλεσε σε απολογία το κρατικό κανάλι εγκαλώντας το για καθεστωτική προβολή των κυβερνητικών θέσεων εις βάρος της Ν.Δ.
Για όλα αυτά τα θέματα, η Ν.Δ. προέβη τις προηγούμενες ημέρες σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς την ΕΡΤ και τους πολιτικούς της προϊσταμένους.
Κατανοούμε την αγωνία ορισμένων να δικαιολογήσουν τον μισθό τους. Αλλά είναι πλέον ολοφάνερο ότι η αγωνία της κυβέρνησης να “αμπαλάρει” την αλήθεια, κατάντησε την ΕΡΤ όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας που θυμίζει, τα πιο σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα άλλων εποχών».

Βέβαια, καλό θα ήταν ο κύριος Μιχελάκης να θυμάται και την διοίκηση επί των ημερών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αν και καλό θα ήταν να αναφέρει πως τελικά το μεγάλο βάρος της κυβερνητικής προπαγάνδας έχει μεταφερθεί σε συγκεκριμένες ιδιωτικές τηλεοράσεις, μετατρέποντας την Κρατική Τηλεόραση σε χώρο τακτοποίησης ημετέρων, που δυσκολεύονται να "τακτοποιηθούν" στην σημερινή δύσκολη "αγορά" των media...

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. κ.Μιχελακη,
    δεν νομιζω πως βλεπουν πλεον οι Ελληνες τηλεοραση!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληρώνουμε για προπαγάνδα εναντίον μας!!
    Δηλαδή και δαρμένοι και ...%$#&& νοι!
    Με τέτοια παραισθησιογόνο ύπνωση το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους τους μάρανε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ήταν μόνο η κρατική... Το Μέγκα είναι τα ίδια. Δεν χρηματοδοτείται άμεσα από φόρους, χρηαμτοδοτείται έμμεσα. Το ίδιο και ο ΣΚΑΪ. Να είσαι σίγουρος ότι οι χορηγείες Εθνικής (για το 1821) και ΟΠΑΠ ή Πειραιώς για το "Εκο νιουζ" είναι με παρασινη σοσιαληστική εντολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά μιλάμε για μια "δήθεν δημόσια τηλεόραση". Εκτος από την ειδησεογραφική προπαγάνδα, που δεν προσπαθούν ούτε να καμουφλάρουν, τις ατελείωτες επαναλήψεις, τα νυχτερινά αργόσχολα τίποτα με στρωμένα τραπέζια, μπουζούκια και λικνιζόμενες κυρίες, είναι η μόνη τηλεόραση στην Ευρώπη με μηδέν ποσοστό παιδικών προγραμμάτων. Τα Ελληνόπουλα που μεγαλώνουν δεν αξίζουν μία για αυτούς! Αλλά το βαρύ χαράτσι εξακολουθεί να πέφτει στο κεφάλι όλων μας.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]