Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βάζουνε χέρι σε λεφτά από δωρεές που έγιναν υπέρ των σεισμοπλήκτων;


Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΙΟΝΙΟ FM» καταγγέλθηκε από τον Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο ότι τα χρήματα που προορίζονταν για την αποζημίωση των σεισμόπληκτων σε Αχαΐα και Ηλεία που ανέρχονται σε 35 εκατομμύρια ευρώ περίπου, θα διατεθούν για να πληρωθούν οι απαλλοτριώσεις της Ολυμπίας Οδού.

Και τούτο διότι η πληρωμή των απαλλοτριώσεων έχει καθυστερήσει τόσο πολύ, που πλέον υφίσταται κίνδυνος ακύρωσης των αποφάσεων περί των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων με συνέπεια την διάλυση της εργολαβίας.

Να θυμηθούμε ότι την 8/6/2008, σεισμός μεγέθους 6,5 ρίχτερ έπληξε την Αχαΐα και την Ηλεία με δύο νεκρούς, 178 τραυματίες ενώ άφησε άστεγες αρκετές οικογένειες.

Τότε λοιπόν για την ενίσχυση των σεισμοπλήκτων είχε δημιουργηθεί στην Τράπεζα Ελλάδος στον πρωτοβάθμιο λογαριασμό Νο 234 ειδικός λογαριασμός Νο 234365/5 με τίτλο «Υπουργείο Οικονομικών – Λογαριασμός εισφορών για την αρωγή των σεισμοπλήκτων», όπου ευαισθητοποιημένοι πολίτες και άλλοι φορείς κατέθεταν τα όποια ποσά επιθυμούσαν για τον σκοπό αυτό.

Η παραπάνω καταγγελία από τον προαναφερόμενο Βουλευτή, εκτιμώ ότι θα πρέπει να ερευνηθεί ΑΜΕΣΑ από τις Δικαστικές Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί το βάσιμο της καταγγελίας καθώς προκύπτουν σοβαρότατα θέματα.

Πρώτον, το ότι έχουν περάσει δυόμιση χρόνια και ακόμα δεν έχει παρασχεθεί η αρωγή στους ανθρώπους αυτούς που την δικαιούνται.

Δεύτερον ότι τα συγκεντρωθέντα ποσά για το σκοπό της αρωγής δρομολογούνται παράνομα και αυθαίρετα σε άλλο προορισμό από αυτόν για τον οποίο συγκεντρώθηκαν και αντίθετα από την πρόθεση και την επιθυμία των χορηγών.

Τρίτον, εφ όσον διαπιστωθεί και βεβαιωθεί η αυθαιρεσία και κατ επέκταση η απάτη στην οποία προτίθεται να προβεί το Κράτος, να ποινικοποιηθεί η πρόθεση και η ενέργεια αυτή, και εφόσον οι αποφασίσαντες την παρανομία Υπουργοί καλύπτονται (ως συνήθως) από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών όπως λέγεται το κουκούλωμα των υπουργικών παράνομων ή εγκληματικών πράξεων, να διωχθούν οι υπάλληλοι που υλοποιούν παράνομες εντολές.

Τέταρτον, να ανακοινωθούν δημόσια τα αποτελέσματα του ελέγχου και να δοθεί η δυνατότητα ώστε να προσέλθουμε όλοι εμείς «τα κορόιδα» που καταθέσαμε την εισφορά μας στις τράπεζες για να ζητήσουμε την επιστροφή τους δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται για το σκοπό για τον οποίο καταβλήθηκαν.

Τέλος θα πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί οι γκάγκστερς και «νόμιμα» παρανομούντες που μας κυβερνούν ότι προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην κοινωνία, καθώς διαγράφεται δια παντός η όποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο πολίτης σ αυτούς και αίρονται οι όποιες καλές προθέσεις για συνδρομή σε περιπτώσεις όπου καλούνται οι πολίτες να συνδράμουν με το υστέρημά τους.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τελικα οι δωρεες μεσω τραπεζων ειναι μια καλοστημενη απατη για να ελεγχεται το χρημα απο αυτες και να διανεμεται οπου θελουν τα αφεντικα τους!!
    Με το αζημιωτο βεβαια!!
    Και μεχρι να βρεθει ακρη απο την Δικαιοσυνη,θα υπαρχει..."παραγραφη"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]