Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποχωρούν τα Ηνωμένα Έθνη από την Αίγυπτο

  • Αερογέφυρα μεταξύ Λάρνακας και Καΐρου

Αποχωρούν από την Αίγυπτο τα Ηνωμένα Εθνη. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η ειρηνευτική δύναμη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δημιουργεί ‘αερογέφυρα’ για εκκένωση της Αιγύπτου. Δύο αεροσκάφη αναμένεται να αφιχθούν μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας το καθένα 148 επιβάτες.

Το πρωί, ο διευθυντής επικοινωνίας της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής, επιβεβαίωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα Ηνωμένα Εθνη αποτάθηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία και στο αεροδρόμιο, ζητώντας διευκολύνσεις για απομάκρυνση στελεχών της Δύναμης. "Πράγματι", είπε, "με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, φαίνεται ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν σήμερα μια ''αερογέφυρα'' μεταξύ Λάρνακας και Καΐρου".

«Δύο αεροσκάφη θα μεταβούν σε λίγο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, εντελώς άδεια, θα παραλάβουν από 148 άτομα το κάθε ένα, και θα αναχωρήσουν για την Κύπρο. Αν η επιχείρηση αυτή εξελιχθεί ομαλά και χωρίς καθυστερήσεις, το πρώτο αεροσκάφος το αναμένουμε στη 1:00 μετά το μεσημέρι, ενώ το δεύτερο αναμένεται να προσγειωθεί στη Λάρνακα, στις 2:15», δήλωσε ο κ. Ασπρής.

Μέσα σε διάστημα μιας ώρας και 30 λεπτών, τα δυο αυτά αεροσκάφη θα ανεφοδιαστούν και θα αναχωρήσουν εκ νέου για το Κάιρο και πάλι άδεια, προκειμένου να παραλάβουν άλλα 296 άτομα. Το ένα από τα δύο αεροσκάφη που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή την επιχείρηση βρίσκεται ήδη στην Λάρνακα από τις 11.00 χθες το βράδυ. Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, αναμένεται κλιμάκιο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα αναλάβει την υποδοχή και καταγραφή των μελών του ΟΗΕ που θα μεταφερθούν στην Κύπρο από την Αίγυπτο.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η είδηση της ημέρας. Πορώδης φράχτης στην Κύπρο είναι φύσει αδύνατο να γίνει. Οπότε ας κάνουμε μια αερογέφυρα.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]