Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πάγκαλος θέλει να μας κάνει Αλβανούς! Έχει όνειρα για την Ελλάδα...


Στην αρχή μπερδεύτηκα με την ευρωπαϊκή μου ταυτότητα. Με κατηγόρησαν για το λαμόγιο της ευρωζώνης, μου είπαν να ξεχάσω αυτά που ήξερα, να κάνω τρελή οικονομία, γιατί έτσι όπως το πάω, θα με πετάξουν έξω, ότι η ιδιοσυγκρασία μου πρέπει να προσαρμοστεί στα δυτικά πρότυπα, να κοιμάμαι λίγο, να κόψω τα μπουζούκια και να δουλεύω ευσυνείδητα και χωρίς να λαδώνομαι.
Δεν ήμουνα καν Ευρωπαίος, αν και γω νόμιζα πως τόσα χρόνια πέρναγα καλά επειδή ήμουν καλός Ευρωπαίος και μου δίνανε επιδοτήσεις. Λάθος. Ήμουνα Έλληνας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Το κατάπια. Είπα, "θα σας δείξω εγώ". Αφού δεν με θέλετε για την Ευρώπη, δεν θα πληρώνω φόρους, διόδια, φπα και δεν θα κάνω περαίωση, θα καπνίζω σαν φουγάρο όπου γουστάρω, θα κάνω κάθε μέρα απεργία και θα αποδείξω την ελληνική μου παλλικαριά, κόντρα στα μνημόνιά σας.
Αλλά λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο. Έρχεται αυτό το παλιοντοκυμαντέρ στο Σκάϊ και μου τα γκρεμίζει όλα...
Δεν μου έφτανε που αμφισβητούνταν η ευρωπαϊκή μου οντότητα, τώρα κάτι τυπάκια εκ των έσω, αναθεωρητές της ιστορίας και δήθεν προοδευτικοί, μου λένε το εξής απίστευτο: φιλαράκι, πριν την επανάσταση, δεν ήσουν Έλληνας.
Και τι ήμουν ρε παιδιά;
Ήσουν μια μίξη βαλκανικών φύλλων, απροσδιορίστου εθνικού φρονήματος, μπλέχτηκες εκεί με κάτι ρώσους προοδευτικούς και αστούς των παραδουνάβιων ηγεμονιών, τα φέρατε από δω, τα πήγατε από κει, δημιουργήσατε μια ελληνική ταυτότητα, κάνατε και μια επανάσταση με gay οπλαρχηγούς και φτιάξατε ένα μικρό χωριουδάκι, την Ελλαδίτσα...
Εξοργίστηκα. Δεν μπορούσα να το χωνέψω...Τι και αν τα πήραν πίσω, τι και αν είπανε ότι κάνανε πλάκα, τι και αν αλλάξανε τον τίτλο του ντοκυμαντέρ. Έχασα τον ύπνο μου.
Και εκεί που είχα αρχίσει να συνέρχομαι από το σοκ, έρχεται το τελειωτικό χτύπημα... Πάγκαλος στο Βήμα:
«Πιστεύω ότι ζούµε µια εποχή που ο παραδοσιακός τρόπος σκέψης υφίσταται… ριζική αλλαγή, µέσα από µια πολύ επώδυνη διαδικασία. Κάποτε ο γονιός πίστευε ότι µε µια καλή πολιτική γνωριµία θα έλυνε το πρόβληµα της απασχόλησης του παιδιού του µε έναν διορισµό στο ∆ηµόσιο. Τώρα τελείωσαν αυτά. Ή θα µείνει άνεργος ή θα αποδεχτεί ότι θα γίνει χειρώναξ.
Του είναι δύσκολο να αποδεχτεί είτε το ένα είτε το άλλο. Αλλά θα σας πω και κάτι άλλο. Οι χειρώνακτες στην Ελλάδα έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια µια πορεία, η οποία ασφαλώς θα αναλυθεί από τους ιστορικούς του µέλλοντος. Μόνο που δεν ήταν Ελληνες αλλά Αλβανοί, που έκαναν περιουσίες, δηµιούργησαν καταθέσεις, σπούδασαν τα παιδιά τους».

Μου λένε ότι όχι μόνο να ξεχάσω ό,τι ήξερα, αλλά να γίνω αυτό που σιχαίνομαι πιο πολύ. Αλβανός. Θυμάμαι ένα σύνθημα που όλοι αγαπήσαμε να λέμε -από μέσα μας- "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Αλβανέ, Αλβανέ".
Ζούμε την εποχή της εκδίκησης του Αλβανού μετανάστη;
Πώς να γίνω χειρώναξ κ. Πάγκαλε;
Δεν ξέρω ούτε να χτίζω, ούτε να βάφω. Φαντάζομαι η προτροπή αφορά όλους εμάς και καθόλου εσάς.
Δεν νιώθω ευρωπαίος, αυτή είναι η αλήθεια. Ούτε πατριώτης νιώθω, έγινε ντόρος με το ντοκυμαντέρ και με πήρε και μένα η μπάλλα, αλλιώς ούτε που θα κουνιόμουν.
Εδώ δεν φώναξα για άλλα, θα φώναζα για τον Σκάϊ;
Αλλά να γίνω και Αλβανός;
Αυτό παραπάει, δεν το σηκώνει ο οργανισμός μου.
Δηλαδή άλλη επιλογή δεν έχουμε;
Πείτε μας κάτι άλλο κ. Πάγκαλε, δώστε μου μια άλλη επιλογή, μια άλλη ταυτότητα δεν σας βρίσκεται πρόχειρη; Στο Αλβανός καταλήξαμε;
Το έχω ανάγκη γιατί εκεί που έχω φτάσει, έχασα τον μπούσουλα.

Υ.Γ: Στις πιο δύσκολες στιγμές σε ένα έθνος, πάντα σε όλη την εξέλιξη της ιστορίας, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, η καλλιέργεια εθνικισμού και οι ακρότητες, έβρισκαν πρόσφορο έδαφος και εκκόλαπταν το αυγό του φιδιού. Ας σκεφτεί ο καθένας ατομικά τις συνέπειες και επιπτώσεις αυτών που συμβαίνουν και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Σχόλιο ιστολογίου: Αν γίνουμε Αλβανοί τότε ευδοκιμήσουμε από το εμπόριο όπλων, το εμπόριο ναρκωτικών και το εμπόριο λευκής (και άλλης) σαρκός. Αυτό ονειρεύεται ο Πάγκαλος; Και, αφού εμείς γίνουμε Αλβανοί, ο Πάγκαλος τι "βλέπει" για τον εαυτό του; Θα γίνει Αλή Πασάς, θα παραμείνει πολιτικό λαμόγιο ή θα αρχίσει την χειρωνακτική εργασία (φαντάζομαι το τελευταίο, επειδή υπάρχει μεγάλη ποικιλία κι έτσι θα συνεχίσει και το... έργο του)
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ελα χοντρε....συμπατριωτη.. ελα να παμε μαζι να φαμε κανα αρνακι... θελεις? Αλλα δε θα πληρωσουμε ουτε εσυ ουτε εγω....οπως ειπες τα φαγαμε ολα μαζι...αρα για να μην τα τρωμε εμεις θα φωναξω και τον αλβανο το γειτονα να τα πληρωσει αυτος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν πήγε και το θω(δω)ρηκτό να γίνει χειρώναξ, για να συμβάλει κι εκείνο στην πορεία της χώρας; Είναι η τέλεια άσκηση να σηκώνεις τσιμέντα μέχρι τα 60 σου. Σε κρατάει μακριά από κάθε οκνηρία και πάσα .... χμ.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ειναι καλα οι ηλιθιοι που τον ψηφιζουν τοσο χρονια!
    Και οχι μονο αυτο το ανδρεικελο!!!
    Ποιος σου ειπε κ.Παγκαλε οτι οι Ελληνες δεν απασχολουνται με χειρωνακτικες εργασιες???
    Επιλεγονται οι Αλβανοι και εν τελει οι λαθρομεταναστες που δουλευουν για 200 ευρω τον μηνα και μαλιστα μαυρα!!
    Εκει θελεις να καταληξουμε ,ρε παχυδερμο??
    Και ποιος δημιουργησε τετοια κατασταση στην Ελλαδα,που οι Ελληνες να παρακαλουν τους πολιτικους για να βρουν οι ιδιοι ή τα παιδια τους μια αξιοπρεπη δουλεια,αντι να υπαρχει οραμα και αναπτυξη με τοσα πακετα που τα τρωγες και δεν προλαβαιναν να μετατραπουν σε σκατο οταν αφοδευες?????
    Ποσες μαλακιες θα πεις ακομα "κύριε" Παγκαλε??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]