Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δυνάμεις καταστολής και ο Βενιζέλος...

  • Κύριε Βενιζέλο, μπορείτε να εγγυηθείτε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας...;
  • Ή ο ρόλος σας εξαντλείται στις εξεταστικές για τα υποβρύχια, στις ασκήσεις Ελλήνων στρατιωτών για να κατακρεουργήσουν τους Έλληνες πολίτες και την υπεράσπιση του Μνημονίου...;

Η είδηση για την άσκηση Ελληνικής Στρατιωτικής Ομάδας, που είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση και την καταστολή εξέγερσης πολιτών, δεν είναι σημερινή, αφού σε τέτοιου είδους ασκήσεις συμμετέχουν εδώ και πολύ καιρό Ελληνικές Στρατιωτικές Αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό (π.χ. Κόσοβο). Οι φωτογραφίες και το βίντεο που κυκλοφόρησαν, σόκαραν την Ελληνική πραγματικότητα, αφού θεωρείται αδιανόητο Έλληνες στρατιώτες να βρεθούν αντιμέτωποι με Έλληνες πολίτες.
Δυστυχώς, η προσέγγιση που υπήρξε στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν τουλάχιστον ατελής, αφού ως κύριως υπεύθυνος "τοποθετήθηκε" ο αρχηγός του ΓΕΣ στρατηγός Φράγκος. Γιατί όμως κανείς δεν ασχολείται με τον εντολέα, αλλά όλοι (σχεδόν) προτιμούν να "πυροβολήσουν" τον εκτελεστή της πολιτικής εντολής που δόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δηλαδή από την ίδια την κυβέρνηση; Γιατί αρεσκόμαστε στο να ασχολούμαστε με προπετάσματα καπνού και όχι με αυτό που βρίσκεται πίσω από την "ομίχλη" που μας "πασάρουν" έντεχνα;
Η δημιουργία εύκολων στόχων ίσως αποτελεί "χόμπι" για μερικούς, αλλά θα πρέπει ν προβληματίσει όλους τους υπόλοιπους. Σαφέστατα και φέρει ευθύνη ο αρχηγός του ΓΕΣ, που δέχθηκε να υλοποιηθούν αυτού του είδους οι ασκήσεις, από τμήματα του Ελληνικού Στρατού, εντός του Ελληνικού εδάφους, με συγκεκριμένο σχεδιασμό και ουσιαστική σκόπευση τους πολίτες. Ίσως θα έπρεπε να υποβάλλει την παραίτησή του και να προβεί σε ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Και χρησιμοποιώ τη λέξη ίσως, επειδή δεν γνωρίζουμε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από όλα όσα "διέρρευσαν" γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί υπήρξε αυτή η "διαρροή"; Μηπως θα πρέπει να σκεφθούμε την πιθανότητα να είμαστε θύματα μίας εντυπωσιακής κίνησης αποροσανατολισμού; Μήπως θα πρέπει να είμαστε περισσότερο "πονηροί" και υποψιασμένοι σε όσα με πολύ άνεση και πληθώρα στοιχείων βλέπουν το φως της δημοσιότητας; Μήπως βρισκόμαστε σε μία σύνθετη ψυχολογική επιχείρηση, που στοχεύει σε πλέον ενός και προφανούς "στόχου" -στην περίπτωση αυτή είναι η ηθική υπόσταση του Ελληνικού Στρατού-, μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο αποδόμησης Συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών και κανόνων που υπάρχουν και λειτουργούν για να υπερασπίζονται το κράτος και τους πολίτες του;
Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουμε να λειτουργούμε ως πρωτόγονοι ή ως κανίβαλλοι. Πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε την οπτική μας γωνία, και να κοιτάζουμε πέρα από το δάχτυλο που δείχνει ή το "αντικείμενο" που μας δείχνουν. Η εμπλοκή του πολιτικού στοιχείου, στο συγκεκριμένο θέμα της εξάσκησης του Ελληνικού Στρατού σε σενάρια καταστολής κατά Ελλήνων πολιτών, είναι οφθαλμοφανής. Η αδυναμία των σημερινών πολιτικών να αντιμετωπίσουν την δικαιολογημένη οργή των πολιτών και η ταυτόχρονη προσκόληση σε σχέδια της τρόικας και του ΔΝΤ λειτουργούν -σαφέστατα- αποδομητικά ως προς την έννοια του Ελληνικού κράτους όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Εκεί, λοιπόν, πρέπει να εστιάσουμε, εκεί πρέπει να στοχεύσουμε τα "πυρά" της όποιας διαμαρτυρίας μας.
Πρέπει σαν λαός να κατανοήσουμε κάποια στιγμή πως σε τίποτε δεν μας φταίει το σαμάρι, ενώ τ πρόβλημα βρίσκεται στον... "γάιδαρο"... Όταν το καταλάβουμε, τότε θα έχουμε ανοίξει την πόρτα στην προσωπική μας εξέλιξη ως πολιτικά όντα. Για όσο καιρό, όμως, θα μας πείθουν με πολιτικά πυροτεχνήματα και στρακαστρούκες, θυματοποιώντας εύκολους στόχους (μην ξεχνάμε πως ένας στρατιωτικός αποτελεί καλύτερη και ασφαλέστερη στόχευση για όσους θέλουν να αποποιηθούν ευθύνες...), κρύβοντας ταυτόχρονα το πραγματικό θέμα, την κοινώς λεγόμενη "ταμπακέρα".

Ασκήσεις καταστολής ή αποπροσανατολισμού;

Επαγγελματίες Οπλίτες ντυμένοι ως άνδρες των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτηση -επιγονατίδες, γκλομπ, ασπίδες, κράνη, μάσκες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης κλπ. - καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φαντάρους που αναλαμβάνουν ρόλο εξαγριωμένου διαδηλωτή. Για το λόγο αυτό οι φαντάροι θα φορούν πολιτικά και έχουν διαταχθεί να μείνουν αξύριστοι! Αξιωματικοί έχουν αναλάβει να ρίχνουν μολότωφ.

Ολα αυτά κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης “KΑΛΛΙΜΑΧΟΣ” με σενάριο τη διαχείριση κρίσεων σε τρίτες χώρεςπου διεξήχθη στο στρατόπεδο “Κορομηλά” στην Αργυρούπολη Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Σχηματισμών Μάχης (Battle Groups) της Ε.Ε.
Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε καθαρά τα ΜΑΤ του Στρατού, γιατί περί αυτού πρόκειται, να "αντιμετωπίζουν" το εξεγερμένο πλήθος. Προσέξτε όμως μετά το 3:10, όταν στα συνθήματα των “διαδηλωτών” ακούγεται ρυθμικά “freedom freedom!“!

Το θέμα έφτασε στη Βουλή

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, σχετικά με την στρατιωτική άσκηση που διεξήχθη στις 3 και 4 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς και είχε αντικείμενο την αντιμετώπιση διαδηλωτών και την καταστολή πλήθους.

Το κομμουνιστικό κόμμα κάνει λόγο για "άκρως επικίνδυνο προσανατολισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας", δεδομένου ότι παρόμοιες ασκήσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν, το 2002, το 2006, το 2008, το 2010 και τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μάθουν:

1. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι ειδικές δυνάμεις να μην αξιοποιούνται ως "απεργοσπαστικός μηχανισμός".
2. Αν η κυβέρνηση εξετάζει τη διακοπή παρόμοιων ασκήσεων.
3. Πως συγκεκριμένα μπορεί να διαβεβαιώσει ότι αυτές οι ασκήσεις "δεν στοχεύουν τον 'εσωτερικό εχθρό', το λαϊκό κίνημα".

Την ερώτηση υπογράφουν οι Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θα προτιμουσα να μου κοψουν το κεφαλι,παρα να συμμετειχα σε τετοια ξεφτιλα!!!
    Ο αυτοσεβασμος και η περηφανεια δεν πωλουνται!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενταξει κυριοι θα κλεισει η εν λογω μοναδα οταν τα βρουν οι παρεικουντες της ιερουσαλημ της κ.μπακογιαννη και του κυριοι μειμαρακη,ιδιωτες εφοπλιστες ιδιωτευοντες επιχειρηματιες (επιασε στο στομα του και τον "ναυαρχο" φανταζομαι παππου καραμανλη)αλλα οι στρατιωτικοι φταινε που τους σιγονταρουν αναλογιζομενοι τον θανατο αλλων στρατιωτων που εχασαν την ζωη τους στο πεδιο της μαχης και βλεπουν ολους τους να λειτουργουν σαν "αστυνομικοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]