Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα στέλνει αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό των πολιτών της


Τα δύο αεροσκάφη της δημόσιας αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines αναμένεται να απογειωθούν στη διάρκεια του πρωινού για τα αιγυπτιακά αεροδρόμια Μποργκ Ελ Άραμπ και Ελ Νόζχα της Αλεξάνδρειας.
Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει δύο αεροπλάνα στην Αίγυπτο προκειμένου να διασφαλίσει τον επαναπατρισμό των υπηκόων της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
"Σε συντονισμό με το υπουργείο Εξωτερικών και τις Τουρκικές Αερογραμμές, θα προχωρήσουμε στον επαναπατρισμό των περίπου 750 συμπολιτών μας που βρίσκονται στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια", δήλωσε ο Μεχμέτ Ερσόι, επικεφαλής του πυρήνα κρίσεων [στο γραφείο] του πρωθυπουργού, σε ένα ανακοινωθέν.
Τα δύο αεροσκάφη της δημόσιας αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines αναμένεται να απογειωθούν στη διάρκεια του πρωινού για τα αιγυπτιακά αεροδρόμια Μποργκ Ελ Άραμπ και Ελ Νόζχα της Αλεξάνδρειας.

Κορυφώνεται η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο
Χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν στους δρόμους, ζητώντας την αποχώρηση Μουμπάρακ, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις προειδοποιήσεις του στρατού ότι όποιος παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας θα βρίσκεται σε κίνδυνο.Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Αίγυπτο, η οποία ζει τη χειρότερη πολιτική κρίση στη νεότερη ιστορια της, με τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών να έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 150 νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες.
Η αστυνομία έχει εγκαταλείψει τους δρόμους της Αιγύπτου - μετά την αποτυχία να ελέγξει τις διαδηλώσεις - και έξω παραμένουν μόνο άρματα μάχης και στρατιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκριτών σημειώνονται εκτεταμένες λεηλασίες, ενώ υπήρξε ομαδική απόδραση από φυλακή μέσα στο χάος.
"Χόσνι Μουμπάρακ, Ομάρ Σουλεϊμάν, κι οι δυο σας είστε πράκτορες των Αμερικανών"
Νέες διαδηλώσεις κατά του επί 30 χρόνια προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποσυρθεί στο καλοκαιρινό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ, διοργανώνονται σήμερα Κυριακή. Χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, την πλατεία Ταχρίρ.
"Χόσνι Μουμπάρακ, Ομάρ Σουλεϊμάν, κι οι δυο σας είστε πράκτορες των Αμερικανών", φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στο διορισμό του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Σουλεϊμάν στη θέση του αντιπροέδρου. Είναι η πρώτη φορά που ο Μουμπάρακ ορίζει αναπληρωτή του στη διάρκεια των 30 χρόνων που βρίσκεται στην εξουσία. "Μουμπάρακ, Μουμπάρακ, το αεροπλάνο περιμένει", φώναζαν επίσης ρυθμικά οι διαδηλωτές.Ο αιγυπτιακός στρατός περιφρουρεί τώρα το αρχηγείο του υπουργείου Εσωτερικών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια. Μέχρι στιγμής έχουν καεί τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και πολλά κυβερνητικά κτίρια καθώς και αστυνομικά τμήματα.

Η Αίγυπτος ανέστειλε τη λειτουργία του Αλ Τζαζίρα
Η Αίγυπτος δήλωσε σήμερα ότι διέκοψε τις επιχειρήσεις του αραβικού δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα.
"Ο υπουργός Πληροφοριών διέταξε... την αναστολή των επιχειρήσεων του Αλ Τζαζίρα, ακυρώνοντας τις άδειές του και αποσύροντας τη διαπίστευση σε όλο το προσωπικό του από σήμερα", ανέφερε μία δήλωση στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Το Ισραήλ παρακολουθεί τα γεγονότα στην Αίγυπτο
Το Ισραήλ παρακολουθεί τα γεγονότα στην Αίγυπτο με επαγρύπνηση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στο υπουργικό συμβούλιό του, στο πρώτο επίσημο σχόλιο του Ισραήλ για την αναταραχή στη γειτονική χώρα.
"Παρακολουθούμε με επαγρύπνηση τα γεγονότα στην Αίγυπτο και την περιοχή μας... αυτήν την ώρα πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση", είπε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι οι ειρηνικές σχέσεις με την Αίγυπτο θα συνεχιστούν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]