Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στις επικουρικές συντάξεις

Η απότομη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας είναι ένα ακόμη «επίτευγμα» της… σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου.

Οι εξαγγελίες και εν συνεχεία η εφαρμογή των επώδυνων ρυθμίσεων για τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκάλεσαν πανικό σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που έσπευσαν άρον άρον να συνταξιοδοτηθούν πριν την 31η-12-2010 για να προλάβουν να πάρουν σύνταξη με το παλαιό πιο ευνοϊκό καθεστώς.

Η απότομη εκτίναξη των υποχρεώσεων πολλών ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν ταυτόχρονα συντάξεις σε τόσο μεγάλο αριθμό αποχωρούντων εργαζομένων, σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο και τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, επιδείνωσαν απότομα, κατά τη διάρκεια του 2010, την αναλογία συνταξιούχων προς εργαζομένους στα περισσότερα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι αυτή η επιδείνωση να καταγραφεί επισήμως κι από τις αναλογιστικές μελέτες, προκειμένου η κυβέρνηση να βρει ξανά το «πάτημα» να επιβάλει και νέες μειώσεις παροχών.

Αυτή τη φορά θα έχουν σειρά οι επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα μειωθούν σημαντικά από το 2012.

Ο υφυπουργός οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης –με τη δήλωσή του ότι είναι πολύ πιθανό οι αναλογιστικές μελέτες να αναδείξουν οικονομικά προβλήματα σε κάποια επικουρικά ταμεία– ξεκίνησε την προετοιμασία της κοινής γνώμης για τον δεύτερο γύρο επώδυνων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]