Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πάγκαλος αρνείται ότι είναι Έλληνας και τον ευχαριστούμε θερμά

Θόδωρε, πόσο Πάγκαλος είσαι τελικά;

  • Κάποιοι λένε πως είναι πολιτική εφυία
  • Κάποιοι άλλοι πάλι λένε πως μπορεί να πείσει τον εαυτό του πως είναι μπαλαρίνα
  • Κάποιοι τον κατηγορούν πως είναι ο κύριος και μοναδικός υπεύθυνος που σταμάτησαν τα κυβερνητικά γεύματα (πρωινά και άλλα)
  • Κάποιοι όμως που τον ξέρουν καλά, λένε πως είναι απλώς ένας Πάγκαλος

Με την τελευταία του παρέμβαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, προσπαθεί για μία ακόμη φορά να τραβήξει το ενδιαφέρον στον "όγκο" του τον πολιτικό, προκειμένου να καταφέρει να μας αποπροσανατολίσει από το μεγάλο διαταύτα των ημερών, δηλαδή, από το ταξίδι του πρωθυπουργού της Τροϊκανής Ελλάδας στο Ερζερούμ της Τουρκίας και στην ενημέρωση των τούρκων πρέσβεων από τον Ταγίπ Ερντογάν!!!
Το Ερζερούμ, είναι ο ιστορικός κόμβος του κεμαλοφασισμού, αφού υπήρξε ο τόπος της εκκίνησης σφαγών εκατομμυρίων Αρμενίων και στη συνέχεια Ποντίων. Στο Ερζερούμ, λοιπόν, ο κύριος Παπανδρέου, αγνοώντας αυτή τη φορά προφανώς ηθελημένα την σημειολογία, θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του για να συζητήσει εσπευσμένως για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τα θέματα που έχουν τεθεί από καιρό στην ατζέντα, με κύριο "πιάτο" την ενέργεια, τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο (νοτίως του Καστελόριζου) και στο Αιγαίο...
Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ή "τρελο-Θόδωρος" (αφού έχει αναλάβει τον ρόλο του ακτιβιστή πυροτεχνουργού με ειδικότητα σε επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού) λοιπόν, αυτή τη φορά σκέφθηκε να ανεβάσει τον πήχη των προκλήσεων προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του και δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα πως:
- Οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».
- Δήλωσε επίσης ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν»
- Ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων».
Να θυμίσουμε, δε, πως προ ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες που τους διόριζε για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, σε συνέχεια ακόμη παλιότερων δηλώσεών του περί του "μαζί τα φάγαμε"...
Επειδή ο κύριος Πάγκαλος θέλει να παριστάνει τον τρελό του χωριού, του παραχωρώ το παρατσούκλι τρελο-Θόδωρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εμείς μπορούμε να αποδεχθούμε τα λεγόμενα ή την σκοπιμότητά τους (εφόσον αυτή υφίσταται) από το στόμα ενός τρελού...!
Εάν ο κύριος Πάγκαλος θεωρεί πως δεν είναι απόγονος των Ελλήνων, ομολογώ ότι με καταπλήσσει η τάση της αυτοκριτικής του. Κι αυτό, επειδή είναι σαφές πως αυτός που παρέδωσε τον Οτζαλάν σίγουρα δεν ήταν Έλληνας, όπως -επίσης- αυτός που ήθελε στα Ίμια να φύγει η Ελληνική σημαία με τη "βοήθεια" του ανέμου αποκλείεται να είναι Έλληνας. Εάν ο κύριος Πάγκαλος θέλει να απαλλαχθεί από την εθνοτική του καταγωγή, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, αφού αποτελεί ντροπή για όλους όσους είναι και αισθάνονται Έλληνες.
Το ερώτημα όμως, που γεννάται από αυτή καθεαυτή την δήλωση του "τρελο-Θόδωρου", είναι: Κατά πόσο ένας μη αισθανόμενος Έλληνας μπορεί να εκπροσωπεί τα Ελληνικά συμφέροντα; Ή μήπως κατά την πολιτική του θητεία και σε όσες θέσεις τον έχει ορίσει η χώρα να προσφέρει, αυτός τελικά δεν πρόσφερε ως Έλληνας, αλλά πρόσφερε ως μη Έλληνας, ζημιώνοντας την χώρα και τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν;
Το ζήτημα, λοιπόν, που τίθεται αυτό καθεαυτό αυτή τη στιγμή, είναι εάν δικαιούται ένας που δεν νιώθει Έλληνας και που οικτίρει μάλιστα όσους νιώθουν ως απόγονοι του λίκνου του πολιτισμού, μπορεί να υπηρετεί επαρκώς την χώρα και τους πολίτες της...
Αφήνω, όμως, το ερώτημα να πλανάται, αφού έτσι κι αλλιώς τις απαντήσεις τις δίνει ο βίος και η πολιτεία των σημερινών κυβερνώντων. Δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω μαρτύρων, πέραν από όλων εκείνων που ο ίδιος ο "τρελο-Θόδωρος" έχει πράξει κατά το παρελθόν ή επικαλείται σήμερα...
Και αφήνω το ζήτημα αυτό στα χέρια του μέλλοντος πρωθυπουργού και της Δικαιοσύνης, επειδή ούτε την διάθεση έχω να ασχολούμαι με τον οποιοδήποτε "τρελο-Θόδωρο" που προσπαθεί ανερυθρύαστος να με τραβήξει μακριά από τον "δράκο", δηλαδή από το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας.
Όμως, θα ήθελα και να ευχαριστήσω τον Θόδωρο Πάγκαλο που οικειοθελώς απεκδύεται τον Ελληνισμό που εγώ πιστεύω... Υπήρχαν κάποιες υποψίες, αλλά με την θέση που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, ξεκαθάρισε το ομιχλώδες τοπίο γύρω από την Ελληνικότητα που τον διέπει...
Καλό ταξίδι κύριε αντιπρόεδρε. Καλό ταξίδι στη λήθη της ιστορίας και στην φυλακή της διανοητικής σου μοναξιάς, όπου έτρεξες ως πρόθυμος εθελοντής να γευτείς τα μικροπρεπή ανταλλάγματα της εξουσίας που σου προσέφεραν...
Όπως και να είναι, όμως, εμείς κατανοούμε την ελληνοφοβία του κυρίου Πάγκαλου και της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Μία απορία ακόμη. Αυτά που δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, εκφράζουν και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου; Μήπως ο Γιώργος πρέπει να τοποθετηθεί επιτέλους στα λεγόμενα του... αντικαταστάτη του;

Ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"
«Λαγός» του επικεφαλής συστήματος εξουσίας που υπηρετεί κάθε φορά (του Γ. Παπανδρέου σήμερα, του Κ. Σημίτη παλαιότερα κ.ο.κ.) με στόχο να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ή εραστής της προβοκάτσιας και των προκλήσεων, έναντι των αντιπάλων του και της πλειοψηφίας των πολιτών;
Όποια και να είναι η απάντηση, ο Θ. Πάγκαλος καταφέρνει λόγω ακριβώς των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρει στο κομμάτι της προπαγάνδας, να αποτελεί επιλογή κάθε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε στην εξουσία. Διότι από κυβερνητικό έργο, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.Την «Κατεχάκη» και την υπόθεση Οτσαλάν ή τη νύκτα των Ιμίων.
Ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει σήμερα στο φως ένα νέο αντεθνικό και αντιλαϊκό παραλήρημα του κ. Πάγκαλου. Μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, η οποία είναι και μαγνητοσκοπημένη. Εκεί ο Θ. Πάγκαλος:
- Αποκάλεσε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».
- Δήλωσε ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν»
- Ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων».
Μετά το οι δημόσιοι υπάλληλοι «είναι κοπρίτες», οι στρατιωτικοί «μη παραγωγικοί», η ελληνική σημαία «κουρελόπανο», το ΚΚΕ «φασιστικό κόμμα» και ο ΣΥΝ «υιοθετεί τρομοκρατικές ενέργειες», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου δίνει συνέχεια στο «μαζί τα φάγαμε» όταν λέει:
«Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν.».
Δεύτερον, δηλώνει ότι οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 ήταν ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωριατών οι οποίοι ακριβώς για αυτό το λόγο (σ.σ. επειδή ήταν αγράμματοι δηλαδή) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Και μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (συγγενείς, φίλους, γνωστούς) λογική που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.
Τρίτον, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτηρισμό όσων του επιτίθενται ως «εγγονού του δικτάτορα», επιχειρεί εμμέσως να θέσει εκτός νόμιμης διαδικασίας τις διαδηλώσεις, λέγοντας ότι η μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δε μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα.
Τέταρτον, παραλληλίζει την ιστορία της Ελλάδας με την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας. Η Ελλάδα, λέει, είναι η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος μπορεί να μεταμφιέζεται σε γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας. «Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές» είπε, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος.
Πέμπτον, δήλωσε - με το γνωστό του χιούμορ, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή. (σ.σ. η δογματική αντίληψη περί μη συνέχειας του ελληνικού έθνους, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στο ακροατήριο, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη Joao Cravinho.).
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Ρεσιταλ ανιστορητης προπαγανδας (σε συνδυασμο με τουρκικη και σλαβικη) απο το παχυδερμο που εφτασε στο σημειο να υιοθετησει την προπαγανδα του Φαλμεράυερ περι μη συνεχειας της φυλης μας!!
    Και οχι μονο!!
    Να υπενθυμισω μονο οτι ηταν ο πρωτος που ειχε προτεινει λυση για την ονομασια των Σκοπιων την "Μακεδονικη Δημοκρατια των Σκοπιων"!!
    Μετα το αλλαξε και το εκανε
    "Δημοκρατια της Μακεδονιας-Σκοπια" και Ευρωπαιοι και Αμερικανοι αξιωματουχοι αναφερονταν στα Σκοπια ως "Δημοκρατια της Μακεδονιας" τοσο ενωπιον του οσο και σε επιστολες προς αυτον!Και αυτος βεβαια το αποδεχοταν χωρις καμια αντιδραση!!
    Τελικα στη ξεφτιλα δεν υπαρχουν ορια!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ κύριε Πάγκαλε για τη δήλωσή σας. Με απαλλάξατε από το υπαρξιακό μου πρόβλημα. Βλέπετε, δεν άντεχα με τίποτε το ότι εσείς κι εγώ είχαμε την ίδια καταγωγή. Ήμουν έτοιμος για την αυτοκτονία. Τώρα όμως μου φτιάξατε την ημέρα. Τώρα ξέρω ποιός είμαι και ποιός είστε εσείς. Πώς το λέει η παροιμία: "Λέγε - λέγε το ζουμί κέρδος μένει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Πάγκαλος δεν πρόκειται ποτέ να πεί ότι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ (και με μεγάλη διαφορά) κυβέρνηση ΔΕΝ είχε εκλεγεί.Αν ήταν αυτή η κυβέρνηση σήμερα αυτοί δεν θα καθάριζαν ούτε τους αποπάτους !!!!!!!! - Και βέβαια δεν θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε ποτέ.
    ΩΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον αρχικοπρίτη, Ανθέλληνα, πάγκαλο τον γνωρίζαμε και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι και γιατί τον ψήφισαν.

    Εν πάση περιπτώσει Το πρόβλημα το γνωρίζουμε, το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς.Η Ελλάδα πωλείται ολοκληρωτικά μαζί με τους Έλληνες, βάση σχεδίου και με πρόσχημα την κρίση.
    Πρέπει να αντιδράσουμε,με κάθε τρόπο, και να απομονώσουμε τους Ανθέλληνες "σωτήρες" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιοι άλλοι πάλι λένε πως μπορεί να πείσει τον εαυτό του πως είναι μπαλαρίνα ... χαχαχα
    Ο παγκαλος με το Νουρεγιεφ:http://www.youtube.com/watch?v=aHbGqJ_MonU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια K Πάγκαλε για τη δήλωσή σας Βέβαια οι αλήθειες δεν αρέσουν και δεν ακούγονται εύκολα!. . . . Συνέχισε την προσπάθεια!Ρεσιταλ στα αυτονόητα, αλλά οι "Επιχειρήσεις Επηρεασμού" της κοινής γνώμης δυστυχώς έχουν ήδη παρουσιάσει τα καταστροφικά τους αποτελέσματα.
    Πιστεύω ότι, ισχύει ό, τι με τον Σισέ, οι άμπαλοι τον λοιδορούν γιατί ξέρει μπάλα και βάζει γκόλ.....
    το ελληνικό «χαλιφάτο» των πελατειακών σχέσεων και συμβάσεων αργομισθίας.
    δημοσιοϋπαλληλική οκνηρία και ωχαδερφίστικη νοοτροπία, του τύπου -να βολευτώ εγώ και ας διαλυθεί το σύμπαν..
    δεν ευθύνεται; για την κατάντια της χώρας; από τα σπίτια με τα όπλα τους μαζεύαν? και τους γράφανε στα τρία κώματα... τον Κόκκινο-Πράσινο-Μπλέ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι αρνείται ο άνθρωπος όντως είναι αρβανίτης δεν είναι Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ ότι ο πάγκαλος προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας μακριά από τον "δράκο", δηλαδή από το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας.

    Με μερικές τροποποιήσεις των δηλώσεων μπορείς να πάρεις το ακριβώς αντίθετο νόημα π.χ.:

    Η κυβέρνηση έχει ένα μάτσο αγράμματους και αδαής κλεφτοχωριάτες οι οποίοι μετά βίας μιλούν τα ελληνικά, που αμέσως μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, ψηφίζουν οτιδήποτε εξυπηρετεί τα γεωστρατηγικά, οικονομικά και εξουσιαστικά συμφέροντα των τοκογλύφων και αφεντικών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]