Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωτοσέλιδος ο Μπουτάρης στη Hurriyet


Την τιμητική του έχει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Μπουτάρης, από την τουρκική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Hurriyet, μετά τις δηλώσεις του περί μνημείου των νεότουρκων που προτίθεται ως δήμαρχος να κατασκευάσει στην Θεσσαλονίκη.

Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Hurriyet φιλοξενεί τον Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή την συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου όπου μεταξ άλλων ανέφερε ότι θα κατασκευαστούν μνημεία για τους Εβραίους και τους Τούρκους.

Ο τίτλος της Hurriyet είναι "Τουρκικό μνημείο στην Θεσσαλονίκη". Κάτι που προκύπτει από την δεδηλωμένη πρόθεσή του να τοποθετήσει στην πλατεία Ελευθερίας "μνημείο για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες του Ολοκαυτώματος και την Επανάσταση των Νεότουρκων" τονίζοντας παράλληλα πως η πλατεία αυτή ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Μία πρωτοβουλία που σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη έχει σχέση με την αντίστοιχη δυνατότητα των Ελλήνων που πηγαίνουν στην Αγία Σοφία να προσκυνήσουν. Εξάλλου, ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα στην συνέντευξή του πως "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αρνούμαστε την Ιστορία γιατί αυτοί οι άνθρωποι έζησαν εδώ".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. .....ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη η απιστευτη εξομοιωση προσκυνηματος Αγιας Σοφιας με ενα μνημειο αφιερωμενο στους Νεοτουρκους οπως και το γεγονος οτι "εμεις αρνουμαστε την Ιστορια" και "οι Τουρκοι ηταν εδω" δεν δειχνει απλως αφελεια,αλλα εναν ανθρωπο στον οποιο επενδυει η Νεα Ταξη Πραγματων!!
    Λογικα ολοι οι Μακεδονες θα επρεπε να ειχαν ξεσηκωθει!!
    Οι Νεοτουρκοι εσφαζαν,βιαζαν,λεηλατουσαν και περηφανευονταν για τα κατορθωματα τους!!
    Αυτο αποτελει "αρνηση Ιστοριας"??
    Ή ο Μπουταρης επιβαλλει "Αλλαγη Ιστοριας"???
    Ειναι σαν να εγειρουν οι Εβραιοι μνημειο στον Χιτλερ!!
    Και μετα αναρωτιομαστε γιατι αυξανεται η επιθετικοτητα των Τουρκων!!
    Διοτι απλουστατα ανθελληνικα σκουλικια υιοθετουν και επιβαλλουν την προπαγανδα τους στην Ελλαδα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τι η φασαρία? Κάποια πράγματα είναι πραγματικότητες και οφείλουμε να τα δεχόμαστε ως τέτοια. Για τα μνημεία ως αστικά αντικείμενα συμβολικού χαρακτήρα ας υπάρξει σκέψη, για την ιστορική πραγματικότητα, αυτή όσο είναι γνωστή είναι δεδομένη. Ας ξαναδιαβάσουμε καλά καλά οθωμανική περίοδο στα εδάφη όπου υπήρχαν και ελληνικοί πληθισμοί για να καταλάβουμε τι μας γίνεται, κι ας μην εξαντλούμαστε σε επιφανειακά στερεότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @@21 Νοεμβρίου 2010 10:36 π.μ.
    Ρε σαλτα και γαμησου ρουφιανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. afto pou egrapses einai apolita sosto kai etzi einai .
    Ειναι σαν να εγειρουν οι Εβραιοι μνημειο στον Χιτλερ!!

    ala distichos eimaste malakes kai tha to kanoume .

    edo pame na dosoume to aigaio kai tin thraki kai mas poulane tzambouka i skopjani kai meta tha erthoun kai i albani pou theloun tin ipiro . ti perimenis o megaliteros exthros tis ellados einaim o idios o ellinas .
    skoulikia kai prodotes poliotikous exoume .
    eimaste aksioi tis miras mas .
    anteksame chilieties kai tha dialithoume se dekaeties .
    distichos .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]