Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

GP Βραζιλίας: Σάμπα στην πίστα!

Τέσσερις Βραζιλιάνοι θα αγωνιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ιντερλάγος μπροστά σε 130 χιλιάδες συμπατριώτες τους που αναμένεται να κατακλύσουν τις κερκίδες και να δημιουργήσουν ένα μοναδικό κλίμα. Ο Φελίπε Μάσα αγωνίζεται για λογαριασμό της Ferrari, ο Ρούμπενς Μπαρικέλο για λογαριασμό της Williams, ο Μπρούνο Σένα για λογαριασμό της HRT και ο Λούκα ντι Γκράσι για λογαριασμό της Virgin.

Πρόκειται για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς που μετά την διπλή εγκατάλειψη των Red Bull στην Κορέα πήρε άλλη διάσταση.
Ο Αλόνσο προηγείται πλέον στο πρωτάθλημα οδηγών με 231 βαθμούς και ακολουθεί ο Γουέμπερ με 220. Ο Αυστραλός εγκατέλειψε στον 18ο γύρο του Κορεάτικου GP. Λίγο αργότερα στον 45ο γύρο εγκατέλειψε ενώ οδηγούσε την κούρσα και ο teammate του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός έπεσε έτσι στην 4η θέση της βαθμολογίας με 206 βαθμούς, πίσω από τον Χάμιλτον που με 210 είναι πλέον 3ος.

Το φετινό GP Βραζιλίας θα είναι το 38ο ο αγώνας μπήκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα το 1973. Η χάραξη της αριστερόστροφης πίστας αποτελεί μια πρόκληση για τους οδηγούς όπως και οι αναπηδήσεις του οδοστρώματος. Εκτός από το Ιντερλάγος αριστερόστροφες πίστες είναι αυτές σε Κορέα, Τουρκία, Σιγκαπούρη και Άμπου Ντάμπι.


Στο αυτοκινητοδρόμιο Κάρλος Πάτσε έχουν διεξαχθεί πολλοί δραματικοί αγώνες οι Βραζιλιάνοι που έχουν κερδίσει είναι:
Έμερσον Φιτιπάλντι 1973, 1974, ο Κάρλος Πάτσε το όνομα του οποίου φέρει η πίστα κέρδισε το 1975. Ο Πικέ το 1983 και το 1986, ο Σένα το 1991 και το 1993 και ο Μάσα το 2006 και το 2008.

Το Ιντερλάγος τα τελευταία πέντε χρόνια αναδεικνύει πρωταθλητή.
Το 2005 και το 2006 ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε εκεί τους δυο τίτλους που έχει μέχρι τώρα στην καριέρα του.
Το 2007 ήταν η σειρά του Κίμι Ράικονεν να πανηγυρίσει έξαλλα, ο Φινλανδός πέτυχε την απόλυτη ανατροπή.
Το 2008 ο Μάσα πήρε την καρό σημαία ως πρωταθλητής για να χάσει τον τίτλο στιγμές αργότερα καθώς ο Χάμιλτον περνούσε τον Γκλοκ στην τελευταία στροφή. Το 2009 ο Μπάτον πήρε εκεί τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του.
Φέτος στο Ιντερλάγος ο μόνος που μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής είναι ο Αλόνσο. Ο Ισπανός χρειάζεται νίκη και ταυτόχρονα τερματισμό του Γουέμπερ από την 5η θέση και κάτω.

Θα διατηρηθεί η παράδοση που θέλει το Ιντερλάγος να βγάζει πρωταθλητή;

Δείτε από τον Alpha σε απευθείας μετάδοση το Σάββατο 6/11 στις 17:15 τις κατατακτήριες δοκιμές. Πριν τη μάχη με το χρονόμετρο θα προβληθούν εκτεταμένα στιγμιότυπα (30’) από το δραματικό GP της Κορέας.
Την Κυριακή η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα ξεκινά στον Alpha στις 17:30.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]