Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα «κρουαζιέρα» τουρκικού ωκεανογραφικού στα βόρεια της Κύπρου

Για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορείως της κατεχόμενης Κύπρου έβγαλε η Άγκυρα το ερευνητικό ωκεανογραφικό πλοίο «Bilim-2». Οι έρευνες καλύπτουν την περίοδο 1-5 Νοεμβρίου και με βάση τις συντεταγμένες που έχουν δοθεί το ερευνητικό πλοίο θα κινηθεί κοντά στα τουρκικά παράλια βορειοδυτικά της Κύπρου μέχρι και κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Το πλοίο αυτό, «Bilim» μέχρι το 2006, είναι καθαρά ερευνητικό και είναι πλήρως εξοπλισμένο. Μπορεί, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πλοίου να πραγματοποιήσει επιστημονικές έρευνες μέχρι και 45 ημέρες στη θάλασσα. Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι οι Τούρκοι είχαν κάνει έρευνες με το «Πίρι Ρέις» στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου και κοντά στην περιοχή του Ακάμα. Τότε η Τουρκία είχε υποστηρίξει πως το πλοίο είχε αποστολή να χαρτογραφήσει το βυθό.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε πως εξετάζει τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο σκάφος και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]