Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση όμως…


Μας δάνειζαν, μας δάνειζαν και τώρα σε καιρό κρίσης τα θέλουν όλα πίσω. Η Ελλάδα χωρίς τοκοχρεολύσια παράγει εύκολα πρωτογενή πλεονάσματα. Άρα η μοναδική λύση είναι διαγραφή τμήματος χρέους, επιμήκυνση του υπόλοιπου, επιστροφή στη δραχμούλα και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Όσα ψέματα και αν μας λένε αυτοί που μας οδήγησαν στην κατάσταση που σήμερα ζούμε και στα χειρότερα, που αύριο έρχονται, θα πρέπει όλοι μας να αποδεχτούμε πως η αναδιάρθρωση χρέους-ελεγχόμενη πτώχευση υφίσταται εδώ και δέκα (10) μήνες τώρα, σε λίγο μπαίνουμε σε άλλα σενάρια....
«Αφήνοντας τους φορολογούμενους να επωμιστούν το βάρος όλο μόνοι τους, ίσως πυροδοτήσει μια επικίνδυνη κοινωνική ωρολογιακή βόμβα», σχολιάζει ο Γερμανός υπουργός και ανοίγει ένα θέμα τεράστιων ευθυνών των πολιτικών ηγεσιών σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Ένα θέμα που θα πρέπει να γνωστοποιηθεί, επειδή ουσιαστικά αφορά στην ύπαρξη μίας λύσης, ουσιαστικής, που θα βγάλει έξω από το «τρελοκομείο» τόσο την Ελλάδα όσο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπες με το χάος (αλλά το παράδειγμα της Ελλάδας δρα καταλυτικά στις ηγεσίες τους που προσπαθούν να βρούνε λύσεις εκτός ΔΝΤ).
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]