Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τρεις μάγοι και οι Έλληνες


Για να βρίσκονται στη Βηθλεέμ στις 24 προς 25 Δεκεμβρίου και να γιορτάσουν τη γέννηση του Θείου Βρέφους, οι τρεις μάγοι Βαλτάσαρ, Γάσπαρ και Μελχιόρ ξεκίνησαν από την Περσία στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα της Αυτοδιοίκησης (τρόπος του λέγειν) και των Αυτοδιοικητικών (και πάλι τρόπος του λέγειν) εκλογών στην Ελλάδα.
Επειδή το καθεστώς της χώρας τους δεν τα έχει και τόσο καλά με το Τελ-Αβίβ, πήραν μαζί τους και δεύτερα διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκτός από σμύρνα, χρυσάφι και λιβάνι, φόρτωσαν στις καμήλες δορυφορικές κεραίες για να βλέπουν τους αγώνες του Τσάμπιονς-Λίγκ, το Χ-FACTOR, το σπίτι του Bιg-Brother.
Καλλυντικά, να μακιγιάρονται όταν θα βγαίνουν στα παράθυρα των τηλεοπτικών δικτύων και τρία μαγικά περσικά χαλιά, τις νύχτες να κόβουν βόλτες στον πλανήτη μας.
Στο δρόμο έπιασαν τη συζήτηση.
Οι τρεις μάγοι ήταν τόσο καλά ενημερωμένοι, που οι καμήλες δεν πίστευαν στ΄ αυτιά τους.
Μέχρι και τι χορό χόρεψε ο Μπαράκ Ομπάμα στη Τζακάρτα της Ινδονησίας γνώριζαν!!!
Βαλτάσαρ.: Το άστρο της Βηθλεέμ λάμπει, αλλά πάνω από την Ελλάδα το τοπίο είναι θολό. Άλλοτε έλαμπε και η χώρα αυτή σαν το Βόρειο Σέλας.
Μελχιόρ: Πράγματι. Καταχνιά στην Ελλάδα.
Γάσπαρ: Το Δ.Ν.Τ. και η Τρόικα τους έβαλαν τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι.
Μελχιόρ: Το είχαν παρακάνει. Μέχρι και επίδομα ντοπαρίσματος, νυχτοπερπατήματος και ξετσιπωσιάς είχαν…!
Βαλτάσαρ: Είχαν ξεπεράσει στη χλιδή και την κραιπάλη ακόμα και τη Σύβαρη και τους Συβαρίτες. Εκείνοι σφάξανε τότε τα κοκόρια να μη τους ξυπνάνε ,οι Έλληνες εκτόπισαν όλους τους παραγωγούς. Κάθε μορφής παραγωγική διαδικασία. Δεν παράγουν τίποτα.
Γάσπαρ: Και πώς ζούσαν;
Μελχιόρ:.Με δανεικά. Χρωστάνε και της Μιχαλούς. Μέχρι και υπουργείο μίζας και διαφθοράς έβρισκες στη χώρα τους. Ωραία χώρα, πολύ ωραία!!! Η καλύτερη του κόσμου. Λίγο αν την πρόσεχαν, θα ήταν για πάντα ένας επίγειος παράδεισος.
Βαλτάσαρ: Μπράβο στους Έλληνες. Δίδαξαν στον κόσμο την καλοπέραση. Το
σουβλάκι. Τα κοκορέτσια. Τα σπληνάντερα. Τα τριγλικερίδια. Δεν πάμε το βράδυ αλήθεια πάνω στα χαλιά μας μιά βόλτα μέχρι την Αθήνα;
Μελχιόρ: Όχι ακόμα. Τώρα είναι οι ελεγκτές του Δ.Ν.Τ. εκεί και τους κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα κιτάπια. Θα πάμε όταν φύγουν οι ελεγκτές και όχι μόνο στην Αθήνα. Θα πάμε στη Μύκονο. Στην Αράχοβα. Όλοι οι χλιδάτοι εκεί θα είναι. Πρώτη μούρη. Ένας κι ένας. Θα χορεύουν πάνω στα τραπέζια μέρες και νύχτες ατέλειωτες.
Γάσπαρ: Τελικά αυτοί οι Έλληνες είναι μόνο για τα πανηγύρια.

Στέλιος Αρσενίου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]