Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα κεφάλια τριών στρατηγών πήρε ο Ερντογάν

  • Σε διαθεσιμότητα τρεις Τούρκοι στρατηγοί
Με κοινή απόφασή τους, οι υπουργοί Εσωτερικών και Αμυνας της Τουρκίας, κ.κ. Μπεσίρ Αταλάι και Βετσντί Γκονούλ, έθεσαν σε διαθεσιμότητα τρεις ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια που η πολιτική ηγεσία αποπέμπει ανώτατους αξιωματικούς και, παρότι την προηγούμενη φορά οδήγησε τον τότε πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές στην αγχόνη, σήμερα θεωρείται σοβαρό δείγμα εκσυγχρονισμού, αφού η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να απεμπλακεί από το στρατιωτικό κατεστημένο το οποίο επί δεκαετίες κυβερνούσε την Τουρκία.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση στις διώξεις που πραγματοποιεί ο Ερντογάν εκ μέρους των τούρκων στρατηγών. Και όμως, όλοι είναι σίγουροι πως η αντίδραση θα υπάρξει και δεν θα είναι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας...

Ένταση με Ελλάδα
Οι δύο υποστράτηγοι και ο αρχιπλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε αναλάβει «τον συντονισμό της πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα», τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς έχουν ήδη απαγγελθεί εναντίον τους κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση «Βαριοπούλα», τη συνομωσία δηλαδή στους κόλπους του στρατού για την κατάρρευση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία υπόθεση που αποτελεί ακόμη ένα «αγκάθι» στις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του στρατεύματος.
«Ολα έγιναν μέσα στο πλαίσιο του νόμου», δήλωσε πάντως ο Ερντογάν πριν αναχωρήσει για το Λίβανο αν και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και «αυταρχικότητα». «Είναι ένα θετικό βήμα στη διαδικασία εξομάλυνσης και εκδημοκρατισμού», σχολίασε ο απόστρατος στρατηγός Μεσούτ Ουλκέρ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]