Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και βγήκαν όλοι νικητές και χάσαν' όλοι οι άλλοι


Κάποιοι λένε πως πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να κάνει το πρόγραμμά του απερίσπαστο για 4 χρόνια. Να είμαστε ανεκτικοί δηλαδή. Έστω. Ας το αναλύσουμε λοιπόν:
Το ΠΑΣΟΚ (του ΓΑΠ) έχει ελαφρυντικά. Είναι 1 χρόνο επάνω, αντιμετώπισε χρεοκοπία κι έπρεπε να δράσει. Λογικό θα έλεγα μάλιστα να κάνει και λάθη πάνω στο τρέξιμο.
Τι έκανε λοιπόν; Βγήκε στη γύρα για χρήμα. Το πιο εύκολο και άμεσο ήταν οι έμμεσοι κι άμεσοι φόροι. Έβαλε κι απ τα δύο. Βέβαια οι έμμεσοι είναι άδικοι όπως και οι άμεσοι στους αδύναμους, αλλά έστω. Επίσης, δεν αντιμετώπισε ΚΑΜΙΑ εξέγερση και κανένα πρόβλημα, δείγμα του ότι ο λαός κατάλαβε.
Όμως, με το να κόβεις τη σύνταξη των 550 ευρώ και να ζητάς συμμετοχή στα φάρμακα για τον καρκίνο δεν βγαίνει.
Τώρα λοιπόν που ζητάει κι άλλα, αρχίζει και καταλαβαίνει πως το στύψιμο τελειώνει. Οι πολίτες ό,τι μπορούσαν, έδωσαν. Μήπως είναι καιρός να πάμε στο επόμενο βήμα; Μήπως πρέπει να κοπούν οι σπατάλες, να πιαστούν οι κλέφτες και να οι φοροφυγάδες; ΣΙΓΟΥΡΑ, αυτά δεν έχουν πολιτικό κόστος διότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν ανήκει στις κατηγορίες αυτές. Άρα, γιατί δεν το κάνει; Τι; Είναι δύσκολο; Ε, τότε να πάει σπίτι του. Αν ο πρόεδρος μιας εταιρείας δεν μπορεί να συνεχίσει τι γίνεται; Τον κρατάνε;
Άρα λοιπόν κάτι πιο απλό συμβαίνει. Οι κλέφτες, οι μεγαλοφοροφυγάδες και το κράτος είναι οι δικοί του. Δεν Θέλει να τους πιάσει, διότι είναι σαν ο πατέρας να θέλει να κάνει κακό στο γιο του.
Το ίδιο φυσικά ισχύει για τη ΝΔ.
Κι ενώ οι πολίτες είναι έτοιμοι να δεχτούν τα βάρη που τους αναλογούν, συνεχίζουν να βλέπουν τους υπαλλήλους της βουλής να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους, τους δικαστικούς να αυξάνουν τις αποδοχές τους, τους ΟΣΕτζήδες να περνάνε φίνα, τους μεγαλογιατρούς και λοιπούς μεγαλόσχημους να την γλιτώνουν και φυσικά ΟΛΟΥΣ τους πολιτικά υπεύθυνους για λήψη μαύρου χρήματος να κοιτούν την ακρόπολη μέσα στην απόλυτη νιρβάνα.
Αντί ανάπτυξης για τους βιοτέχνες, προέχει η προστασία του δημόσιου υπαλλήλου.
Αντί φυλακής για τους κλέφτες, προέχει η εξόντωση του εμπόρου.
Αντί για εξίσωση των αποδοχών των ιδ. υπαλλήλων, προέχει η απόλυσή τους.
Κάποια στιγμή βέβαια, δεν θα μας νοιάξει αν μας πάρουν και το σπίτι. Θα προέχει η βίαιη εκκαθάριση όλων των αλητών που μας κυβερνούν...

Αναγνώστης

ΥΓ. Τώρα πως είσαι νικητής όταν σε στηρίζει το 13% του κόσμου, μόνο τα κανάλια και οι διαφημίσεις τους μπορούν να το εξηγήσουν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σιγα σιγα θα αρχισουν και τα χουντοκαναλα να τον θαβουν!!
    Και απ'το πουθενα θα δουμε κανα Σαμαρα ή Ντορα ως "εθνοσωτηρες"!!
    Ελλας το μεγαλειο σου!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]