Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φοροεπιδρομή για 11,8 δισ. ευρώ σε 60 ημέρες!

Αφού το μήνυμα των εκλογών η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, το έλαβε και το τοποθέτησε αυθαίρετα στο επίπεδο «συνεχίστε, μη σταματάτε», έρχεται τώρα η φοροεπιδρομή που είχε λάβει προσωρινή αναστολή λόγω των εκλογών.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται μέσα σε 60 ημέρες να κλείσει εντός των νέων στόχων ο προϋπολογισμός και να μην υπάρχουν επιπτώσεις στο έλλειμμα και εξαιτίας μιας νέας αστοχίας εσόδων.

Έτσι, μετά τα αλλεπάλληλα κτυπήματα που έχουν δεχτεί οι φορολογούμενοι έρχεται βροχή ειδοποιητηρίων για ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, τέλη κυκλοφορίας και βέβαια τα τελευταία εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Με απλά λόγια, οι φορολογούμενοι θα βρίσκονται με το χέρι στην τσέπη, μέχρι και το τέλος του 2010.

Τα προσωρινά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν σημαντική υστέρηση των εσόδων .Τον Οκτώβριο στα ταμεία του Δημοσίου εισέρρευσαν 4,4 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα στο δεκάμηνο οι εισπράξεις να ανέρχονται σε 40,950 δισ. ευρώ, με τον ρυθμό αύξησης στο 3,5% έναντι ετήσιου στόχου 8,7%.

Με αυτά τα δεδομένα, για να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός, με βάση τους αναθεωρημένους στόχους, στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να εισπραχθούν έσοδα 11,8 δισ. ευρώ.

«Συνεχίστε, μη σταματάτε»….



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]