Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H «ελεγχόμενη χρεοκοπία» του ΠΑΣΟΚ

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε, πολλές φορές, να συζητούμε με βάση το τι θα επιθυμούσε ο καθένας.

Όταν το ΠΑΣΟΚ προ ενός έτους κέρδιζε τις εκλογές , το «σύστημα» των ΜΜΕ μιλούσε για «θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ» , παρότι σε απόλυτους αριθμούς είχε λάβει τους ΙΔΙΟΥΣ ψήφους με τον «καταποντισμό» του 2004 ( 3,003 εκατ. το 2004 και 3,012 εκατ. το 2009).

Τα ποσοστά φυσικά είναι κάτι το διαφορετικό από τους απόλυτους αριθμούς και αυτά είναι τα θεσμοθετημένα ως μοναδικά κριτήρια ανάδειξης «νικητών – ηττημένων» ή της δύναμης των κομμάτων όπως αυτές προκύπτουν από τις εκλογικές διαδικασίες.

Είναι λοιπόν τελείως υποκριτικό διάφοροι κεραμιδόγατοι του συστήματος να χρησιμοποιούν τους απόλυτους αριθμούς «A la Carte», καθώς διάφοροι παράγοντες (αποχή, άκυρα, λευκά, αλλά και διάφορες εσωτερικές κομματικές διασπάσεις) επηρεάζουν την «απολυτότητά τους» ως προς το συμπερασματικό αποτέλεσμα τους.

Ας δούμε λοιπόν τα πραγματικά γεγονότα με βάση τους πραγματικούς αριθμούς. Η Νέα Δημοκρατία, πριν ένα χρόνο, έχασε τις εκλογές με ένα πολύ οδυνηρό ποσοστό, με μια διαφορά που δεν είχε καταγραφεί στην μέχρι τότε ιστορία της, με σχεδόν 11 μονάδες.
Προχθές ήρθε αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών να δείξει ότι ουσιαστικά οι πολίτες απέρριψαν το δίλημμα του Πρωθυπουργού, ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκαν σε βαθμό τέτοιο που συμπαρασύρει την αναγωγή του αποτελέσματος που αποδίδεται στο κυβερνών κόμμα και ότι η Νέα Δημοκρατία ανακάμπτει. Η αναγεννητική προσπάθεια που ξεκίνησε με τον Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι αποδίδει.

Το βράδυ των εκλογών συνέβη και το …μέγα μυστήριο! Στις πέντε μονάδες ξεκίνησε η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στις τρεις έπεσε βραδιάζοντας, και η νύχτα εβάθαινε…Και το φως του επόμενου πρωινού έδειξε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν τελικά … από 1,3% έως 1,8 % ! H …«ελεγχόμενη χρεοκοπία» του ΠΑΣΟΚ !

Σας θυμίζω επίσης ότι λίγες μέρες πριν, είχαμε …. δημοσκοπήσεις που έδειχναν 8% τη διαφορά και… εκτιμήσεις εκλογικού αποτελέσματος που την έφταναν και στις 14 μονάδες, ακόμη και σε «σοβαρά» έντυπα, και τελικά η ετυμηγορία του λαού έδειξε άλλα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η προσπαθεια φαινεται να αποδιδει αφου ψηφισαν 600.000 ψηφοφοροι λιγοτεροι σ'αυτες τις εκλογες την ΝΔ σε σχεση με το 2009???
    Καλοι προπαγανδιστες ειστε κι'εσεις!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]