Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραγική η πραγματικότητα


Προοπτική Χάους...

Προ ημερών ο πρωθυπουργός μας σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο ΒΒC απαντών σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα περιορισθουν οι δημόσιες δαπάνες χωρίς απολύσεις στον δημόσιο τομέα , επέμεινε ότι «Υπάρχουν τρόποι να περιορίσουμε τις δαπάνες χωρίς απολύσεις»

Η απάντηση αυτή έκανε τον γύρω της Ευρώπης , όπως και η παρατηρησις του δημοσιογράφου, ότι «Καλά κε Πρωθυπουργέ , Δεν βλέπετε τι γίνετε στην υπόλοιπη Ευρώπη όπου παντού το κράτος μειώνεται?»

Όμως όταν και η θεια μου στο Κοκασαλεσι γνωρίζει ότι το 70% των κρατικών δαπανών πηγαίνει στο Δημόσιο, το 20% σε εξυπηρέτηση δανείων και μόνο το 10% σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν και έργα , είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός μας να μην αντιλαμβάνεται τις πταιει δια την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος;

Δυστυχώς σήμερα ο κίνδυνος της πτωχεύσεως είναι περισσότερο ορατός και αντιληπτός από όσο ποτέ.

Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Και οι καθημερινές διαψεύσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και του ιδίου του Πρωθυπουργού είναι τόσο αληθείς και σοβαρές , όσο οι αντίστοιχες τους περασμένους μήνες ότι δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ, δεν θα προσφύγουμε στην στήριξη της Ευρώπης, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και ούτω καθ εξής..

Είναι σαφές λοιπόν, ότι η Ελλάδα ολισθαίνει με εκθετική επιτάχυνση, κατρακυλά σαν χιονόμπαλα σε πτώχευση ενώ οι πολιτικοί μας , το ΚΚΕ , και οι κάθε λογής λαϊκιστές θα επιμένουν ότι δεν θα επακολουθήσουν το Μνημόνιο..

Διότι πως άλλως θα μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες αν δεν μειωθεί το καρκινικό τέρας του Δημοσίου; Πως είναι δυνατόν να θεωρείται επιτυχία από τον Υπουργό οικονομικών και τους ανεγκέφαλους της σημερινής κυβερνήσεως που δεν εννοούν να από-θεραπευθουν από την σοσιαλπληξια τους ότι :

Μειώνοντας τους μισθούς και τοις συντάξεις εξοικονόμησαν 1 δις ευρώ και κατάφεραν να καλύψουν το σημερινό ετήσιο έλλειμμα του ΟΣΕ που ανήλθε και επί Πασοκικης κυβερνήσεως σε 1 δις… Είναι λογικό η μέση ετήσια μισθολογική δαπάνη ανά εργαζόμενο του ΟΣΕ να είναι 60.000 ευρώ!!! και τα ελλείμματα που δημιουργούν αυτοί οι καραγκιόζηδες να τα καλύπτει η κυβέρνηση με μειώσεις μισθών και συντάξεων;

Τι σοι μυαλό κουβαλούν όλοι τους.. όταν όλοι τους καλώς γνωρίζουν:

Ότι καθημερινως χάνονται εκατοντάδες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα .

Ότι ήδη οι απολύσεις αυτές συνολικως κι έχουν ξεπεράσει τις 160χιλιαδες , που σημαίνει ότι οι κυβερνώντες και οι λαϊκιστές της αντιπολιτεύσεως προτιμούν απολύονται αυτοί που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κεφάλαιο και παραγωγή για να παραμείνουν οι κηφήνες, οι πλεονάζοντες χαραμοφάηδες του Δημοσίου.. με τους αργόμισθους συνδικαλιστές κοτζαμπάσηδες .

Ότι ήδη 1500 επιχειρήσεις την τελευταία τριετία μετεγκατεσταθησαν στις γειτονικές χώρες.

Ότι το τελευταίο δεκάμηνο περισσότερα από 26 δις ευρώ έφυγαν από την ανασφαλή εχθρική Ελλάδα διώκτη του κακού κεφαλαίου.. Εφ όσον η Σοσιαλιστική κυβέρνησης και η λαϊκίζουσα αντιπολίτευση κατάφερε όχι μόνο να μην προσελκύει τα ξένα κεφάλαια αλλά να διώχνει και τα Ελληνικά,

Πώς να μείνει πια ή να λειτουργήσει μια Ελληνική επιχείρηση άδω στην Βαλκανοταλιμπανια όταν η υπέρ φορολογία , οι αμέτρητες λογιστικές καταστάσεις, δηλώσεις , παραδηλωσεις στον ΟΑΕΔ στο ΙΚΑ , στην Εφορία , στην επιθεώρηση εργασίας.. Ένας φαύλος κύκλος όπου ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει την υπομονή και να υφίσταται ταμειακό κόστος, ειδικευμένου προσωπικού για ζητήματα γραφειοκρατικά και άσχετα με την παραγωγή , να υφίσταται ατελείωτες καθυστερήσεις, εξευτελισμό μέχρι ότου περαιώσει το αυτονόητο και το πλέον απλό.. πειθαρχώντας στις απαιτήσεις κάθε διδακτορισκου υπαλληλάκου πίσω από ένα γραφείο - καφενείο..

Ή ότι το εξαντλητικό κυνήγι της ιδιοκτησίας .Όπου από ετήσιο φόρο 1 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ ( και η σιωπηλή λαϊκίστικη ΝΔ!! το απεδέχθη άνευ θορύβου) το αύξησε, ουσιαστικά το εικοσαπλασιασε σε 2 τοις εκατό, επιτυγχάνοντας τον μηδενισμό της μοναδικής κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, εκείνη της οικοδομής.

Ενώ το φορολογικό αντί-αναπτυξιακό νομοσχέδιο που αριθμεί 168 σελίδες ως εάν πρόκειται περί πανεπιστημιακού συγγράμματος καθιέρωσε φόρο έως 45% όταν στις γειτονικές χώρες κυμαίνεται ι από 13% -20% ώστε μια ώρα αρχητερα να κατεβάσουν ρολά ή να μετακομίσουν όλοι εκτός σοσιαλιστικού παραδείσου.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο. Ότι με την πλήρη εκταμίευση των ποσού των 110 δις που προβλέπει το μνημόνιο, αν κι εφόσον η ελληνική κυβέρνηση- νωρίτερα που είναι το πλέον πιθανό - δεν οδηγηθεί σε παύση πληρωμή και αναδιάρθρωση του χρέους της επικαλούμενη κοινωνική αναταραχή που δεν μπορεί να ελέγξει, αργά ή γρήγορα θα εκδιωχθη από την ευρωζώνη και θα βρεθούμε «επιτέλους» χωρίς «ξένη» κηδεμονία... να αγοράζουμε τον καφέ μας σε τιμές μερικών δεκάδων χιλιάδων δραχμών...

Ήδη σήμερα για δεύτερη μέρα τα πλοία είναι καθηλωμένα στα λιμάνια από την γενικευμένη οργανωμένη στρατευμένη δράσι του Κου Κου Ε και των μολυβένιων στρατιωτών του ΠΑΜΕ.. που αγωνιωδώς περιμένουν την ώρα «0» για να εκφράσουν την «αυθόρμητη» λαϊκιά αγανάκτηση γκρεμίζοντας τα πάντα πλην του Περισσού...

Όλα αυτά είναι φανερά στους Έλληνες που νιώθουν τον επερχόμενο κίνδυνο, όπως πρώτα τον αντιλαμβάνονται τα ποντίκια στ’ αμπάρια και καθυστερημένοι οι ταξιδιώτες –πολιτευτές του καταστρώματος-κοινοβουλίου.. που προτιμούν να παίζουν τους αντίπαλους και να φιλονικούν...

Όπως επίσης τραγικά αντιληπτός και φοβερά αισθητός είναι ο μουσουλμανικός κίνδυνος η αναρχία το πλιάτσικο η καθημερινή απειλή, αφού μόλις προχθές στην Πλατεία Κοτζια ένας συντεταγμένος όχλος επετεθη κατά ενστολου οπλοφορουντος αστυνομικό με το σύνηθες αψευδέστατο αναληθές ανύπαρκτο πρόσχημα ότι προσεβλήθη η ιερότητα του κορανιου.. χωρίς ουδείς να συληφθη και απελαθεί...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]