Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χρεοκοπία θα ενώσει την Ευρώπη


Το ντόμινο των καταρρεύσεων - πτωχεύσεων μόλις άρχισε

Δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε τόσες εκπομπές για την Ιρλανδία στην ελληνική τηλεόραση, αν η Ιρλανδία δεν είχε χρεοκοπήσει. Πριν από τη χρεοκοπία, οι μόνες ειδήσεις που υπήρχαν στην ελληνική τηλεόραση είχαν να κάνουν μόνο με ό,τι συνέβαινε ανάμεσα στο Σύνταγμα και στο Κολωνάκι. Από κει που δεν είχαμε ιδέα πού είναι η Ιρλανδία, μέσα σε λίγες ημέρες έχουμε μάθει τόσες λεπτομέρειες για τους Ιρλανδούς που τους νιώθουμε σαν αδερφούς μας. Τους πονάμε.

Σύντομα θα χρεοκοπήσει η Πορτογαλία και θα δούμε ωραιότατες εκπομπές και ρεπορτάζ για τους αγράμματους Πορτογάλους ψαράδες που πλακώνουν τις γυναίκες τους στο ξύλο και είναι όλοι μεθύστακες, αφού πίνουν από μια νταμιτζάνα πόρτο ο καθένας τους μόλις ξεμπερδέψουν από τους μπακαλιάρους και τις συναγρίδες.

Στη συνέχεια θα χρεοκοπήσουν η Ισπανία και η Ιταλία, και όλοι οι Ευρωπαίοι θα γνωρίσουν τους υστερικούς Ισπανούς και τους τζιτζιφιόγκους Ιταλούς.

Βλέπουμε πως οι αλλεπάλληλες χρεοκοπίες των ευρωπαϊκών χωρών δίνουν την ευκαιρία στους ευρωπαϊκούς λαούς να γνωριστούν μεταξύ τους. Αυτό που δεν κατάφερε η ευημερία το πετυχαίνει η χρεοκοπία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι μόνο μια οικονομική ένωση. Θα πρέπει οι ευρωπαϊκοί λαοί να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλον. Ο πλούτος αποξενώνει τους ανθρώπους και δεν επέτρεπε στους Ευρωπαίους να ενωθούν πραγματικά. Το χρήμα και το συμφέρον χωρίζουν τους ανθρώπους - μόνο η φτώχεια μπορεί να τους ενώσει.

Όταν θα χρεοκοπήσουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες –με τελευταία τη Γερμανία- θα έχουμε μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη. Θα έχουμε μια Ευρώπη των λαών. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση περνάει από τη χρεοκοπία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]