Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκάβουμε το λάκκο μας;


Τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, περί της προοπτικής σύγκλησης μιας Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, προκάλεσαν από χθες εντύπωση, σχόλια, συζητήσεις και αντιδράσεις. Και φυσικά, όχι άδικα.

Η πρόταση αυτή, επί της ουσίας αναβαθμίζει τον στρατηγικό ρόλο της Τουρκίας, και την αναγάγει σε σημαντική περιφερειακή δύναμη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο καθένας, από τη στιγμή που θα σκεφτεί ότι αντίστοιχες θεσμοθετημένες συναντήσεις κορυφής με τρίτες χώρες, αφορούν μονάχα τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Ρωσία.

Με την πρόταση Δρούτσα, η Ελλάδα αναβαθμίζει σε τόσο σημαντικό επίπεδο και την Τουρκία, και επιχειρεί περίπου να την καταστήσει ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι… σα να σκάβουμε το λάκκο μας. Και μάλιστα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με την Ελλάδα να βάλλεται πανταχόθεν, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνει τη θέση μας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]