Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί φτώχειας λόγος…

  • Προς το παρόν είμαστε με τα ποπ-κορν και απολαμβάνουμε το θέαμα. Σε λίγο θα βάλουμε και τα 3d γυαλιά!!! Σύντομα βέβαια θα μας ρουφήξει το πανί και θα γίνουμε πρωταγωνιστές της ταινίας, όπως σε κάτι θριλερ...

Η Φτώχεια έχει ήδη έλθει για τους 600.000 ανέργους (δηλ. 600.000 γραμμένους στον ΟΑΕΔ συν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μη γραμμένους), τους κατεστραμμένους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες που έμειναν χωρίς δουλειά, τους πτωχευμένους αγρότες... (η αναφορά γίνεται στους αγρότες και όχι στα κομματικά λαμόγια που το παίζουν αγρότες ενώ είναι μεγαλοτσιφλικάδες και έχουν απορροφήσει εντέχνως και με την κατάλληλη υποβοήθηση απίστευτα ποσά που κανείς και ποτέ δεν θα μπορέσει να μάθει) και μαζί μ όλους αυτούς και στις οικογενειές τους.
Η Φτώχεια δεν έχει έλθει για κανέναν από τους διορισμένους στον κρατικοδίαιτο τομέα... (δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Πανεπιστήμια, Παρατηρητήρια, Αρχές κλπ. κλπ.)
Η ανεργία στο δημόσιο τομέα είναι ακόμη στο μηδέν, ενώ διαρρέουν κάτι παράξενες πληροφορίες για προσλήψεις με απόλυτη αδιαφάνεια (ελπίζουμε να είναι μόνο φήμες και να μην πρόκειται για επανατροφοδότηση του δημοσίου με τις μεθόδους και σκοπεύσεις που έχει συνηθίσει να κάνει η εκάστοτε –και ιδιαίτερα η σημερινή- κυβερνητική παράταξη για να ενισχύσεις τις δομές της προκειμένου να μπορεί με άνεση να αντιμετωπίζει τις κοινωνικές κρίσεις, τις οποίες ενίοτε κατευθύνει μέσα από τις «οδούς» που έχει δημιουργήσει το κομματικό κράτος)... Και μιλάνε για ψευτο-μετατάξεις στον ΟΣΕ π.χ.... μην τυχόν και στεναχωρήσουν τους στρατούς κατοχής..., αφού είναι γνωστό σε όλους πως ιδιαίτερα ο ΟΣΕ αποτελεί καθαρό κομματικό δημόσιο χώρο.
Η Φτώχεια δεν έχει έλθει για κανέναν από αυτούς που βγήκαν τα προηγούμενα χρόνια σε σύνταξη... με «χρυσές» συντάξεις, «χρυσά» εφάπαξ, «χρυσές» εθελουσίες, νεότατοι... και χωρίς να έχουν δώσει και πολλά σε κρατήσεις ή σε παραγωγική προσφορά στην οικονομία... δηλαδή τα πήραν κυριολεκτικά από την τσέπη μας ... Αμφιβάλει κανείς; Ή μήπως δεν μας είναι γνωστές περιπτώσεις συνταξιοδότησης στα 35 (ή και ενωρίτερα) με πλήρη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις που ξεπερνούσαν (κατά βάση) το ποσό των 2.500€!!! Δεν τα γνωρίζουμε; Όσοι πούνε όχι, απλά ψεύδονται για να δικαιολογήσουν το καθεστώς στο οποίο ελπίζουν πως θα μπορέσουν να «βρούνε» αυτά που απόλαυσαν και οι προηγούμενοι «αποχωρήσαντες»... Οι κομματικοί στρατοί υπάρχουν και δεν γνωρίζουν ποτέ την φτώχεια. Στην χειρότερη περίπτωση θα μεταβληθούν σε έμπυρους στρατιώτες του καθεστώτος και με διάφορους τρόπους θα αποπειραθούν την συνέχισή του. Γιατί, επειδή μόνο έτσι έχουν μάθει να ζούνε… Στρατιωτάκια σε έναν στρατό κατοχής. Και με το πρόσχημα της δημοκρατίας να βιάζουν τα δικαιώματα όλων όσων βρίσκονται εκτός… «στρατοπέδου»…
Οι έξτρα φόροι που μπαίνουν τώρα (από ΦΠΑ και βενζίνη, πετρέλαιο, ακίνητα κλπ.... μέχρι ΔΕΗ) είναι αναγκαίοι μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να συντηρούν οι κρατούντες πολιτικοί... την δεύτερη ομάδα (κομματικό στρατό που βρίσκεται στο κομματικό δημόσιο) σε βάρος της πρώτης... (οι πολίτες που δεν έχουν ενταχθεί στα κομματικά κονκλάβια και δεν ακολουθούν τις ντιρεκτίβες του οιουδήποτε ανίκανου)
Και οι φόροι μπαίνουν για να αποπληρώσουν οι μη κομματικοί τα χρέη που δημιούργησε τόσα χρόνια κατά 90% η δεύτερη ομάδα... των κομματόσκυλων που μέχρι σήμερα παραμένουν αμετανόητα, ευελπιστώντας πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν να ζούνε εις βάρος των άλλων, τρώγοντας ακόμη και τις σάρκες τους…
Αν επανερχόταν κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη μεταξύ των δύο ομάδων, δεν θα ήταν απαραίτητος κανένας νέος φόρος... ίσως γίνονταν και μειώσεις...
Δεν είμαστε όλοι ίσοι στη φτώχεια και στην ανέχεια, που είναι ακριβώς το κοινό χαρακτηριστικό όλων των κοινωνιών του Τρίτου κόσμου... Και πρέπει επιτέλους να το κατανοήσουμε όλοι μας, πως το κομματικό κράτος (εμπνεύσεως του αειμνήστου) ουδόλως απέχει από την δικτατορία, οι δε οπαδοί του είναι άμεσα συνδεδεμένοι με πρακτικές, μεθοδεύσεις, στρατηγικές και «ιδεολογίες» φασιστικών κοινωνιών που επιβαλλόταν ποικιλοτρόπως στους πολλούς, κυρίως δε με την χρήση του τρόμου.
Η φτώχεια βρίσκεται ήδη εδώ και θα την βιώσουν οι μη έχοντες κομματική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα που προκύπτει είναι εάν η ανέχεια γίνει αιτία σύγκρουσης των δύο πλευρών στις οποίες λίαν συντόμως θα χωριστεί η Ελληνική κοινωνία. Γιατί, το να είσαι άνεργος, να μην έχεις τα προς το ζειν και να μην μπορείς να ανταποκριθείς και στις ελαχιστότατες απαιτήσεις απέναντι στα παιδιά σου, σε μετατρέπει σε θηρίο, όταν την ίδια στιγμή βλέπεις τους κομματικά προστατευμένους κυβερνοϋπαλλήλους να απολαμβάνουν (με ελάχιστη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν) την ζωή τους. Αυτή η φτώχεια πολύ φοβάμαι πως θα γεννήσει μίσος… εκτός και εάν συμβεί κάτι συνταρακτικό που θα στρέψει σύσσωμη την κοινωνία των πολιτών κατά της κοινωνίας των κυβερνώντων πολιτικών.
Οι περισσότεροι "πραίτωρες"
  • όχι μόνον ΔΕΝ ενδιαφέρονται,
  • όχι μόνον ζουν στην "κοσμάρα" τους
  • όχι μόνον μεταφράζουν την ανοχή "μας" σε ηλιθιότητά "μας"
αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν όπως πάντα, ακάθεκτοι, με την γνωστή "κοινωνική" τους πολιτική, υπέρ της κοινωνίας και σωτηρίας του κόμματος, φυσικά...
Όταν η ηλιθιότητα αποτελεί προσόν για την είσοδο κάποιου στην πολιτική σκηνή, όταν η εξουσία στον τόπο μας μεταβιβάζεται από τον παππού στον εγγονό κληρονομικώ δικαίω, όταν η Βουλή βρίθει από ανάξιους, ανίκανους, άνεργους, αποτυχημένους με μοναδικό τους προσόν την αναγνωρισιμότητα που απέκτησαν μέσω της TV, όταν οι συζητήσεις στη Βουλή θυμίζουν μεσημεριανάδικα κουτσομπολίστικων εκπομπών, είναι επόμενο η αποβλάκωση του κόσμου να επεκτείνεται σε όλα τα στρώματα, και τα ουσιώδη να παρέρχονται πάνω από τα κεφάλια μας σαν νεφελώματα που αφορούν άλλους γαλαξίες.
Κάποτε θα πρέπει να ξυπνήση ο ψηφοφόρος και να απαιτήσει η ψήφος του να πιάσει τόπο σε ικανούς, που μπορούν να διαχειριστούν τα θέματά τους με αποτελεσματικότητα, να νοιώσει έστω για λίγο περήφανος για την παρούσα κατάσταση και όχι βαυκαλιζόμενος με τις παπαριές περί αρχαίου πνεύματος.
Να καθαιρεθούν οι προδότες του Έθνους που διοικούν το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, αυτοί που κατήργησαν κάθε τί εθνικό γιατί τους ενοχλούσε, αυτοί που διοικούν το Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας, που υποβάθμισαν και εκμηδένισαν την αμυντική ικανότητα της Χώρας,αυτοί που το μόνο που ξέρουν είναι να βάζουν βαθειά το χέρι τους στις τσέπες μας και να μας αφαιρούν ακόμα και τα κέρματα.
Είναι αυτοί που όταν δούνε ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται πλέον, θα εξαφανιστούν νύχτα, περιπλανώμενοι "από χωρίου εις χωρίον", ενώ θα έχουν κάνει την αρπαχτή τους.
Το μόνο που μένει είναι να αγρυπνούμε εμείς και να τους το δείχνουμε.
Σε αναμονή των εξελίξεων, ας προετοιμάζουμε την λογική μας για τους παραλογισμούς που πρόκειται να βιώσουμε. Ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν πολίτες που θα φτάσουν στα άκρα. Η φτώχεια δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος, όταν συνοδευόταν από την απελπισία… Ως άνθρωπος ευελπιστώ να μην επέλθει η φτώχεια στο μυαλό, αν θέλουμε να λυτρωθούμε γρήγορα από το αδηφάγο κομματικό γκουβέρνο που μας εξαπάτησε, μας μείωσε και μας οδηγεί στον αφανισμό… και στην εξάρτηση...
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όσοι δεν έχουμε το προνόμιο να έχουμε εξασφαλίσει θέση στο δημόσιο, επειδή δεν τρέξαμε να δηλώσουμε εφ'όρου ζωής πίστη και αφοσίωση στην πράσινη ή την μπλε "επιχείρηση", έχουμε προδιαγράψει το μέλλον μας. Αν δεν έχουμε ήδη απολυθεί, αύριο είναι πολύ πιθανόν να μπούμε στην ανεργία. Η αδράνεια που επικρατεί αποδεικνύει ότι δεν έχουμε ακόμα συνέλθει εντελώς από το σοκ για να δούμε τι μας περιμένει.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]