Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η διαφθορά των πολιτικών είναι το φρένο του Έλληνα


Ο έλληνας στην Ελλάδα δεν έζησε και δεν εργάστηκε ποτέ σε υγιές επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον. Εξω διαπρέπει γιατί στις περισσότερες χώρες υπάρχουν κανόνες, που τουλάχιστον για τους αποκάτω, τηρούνται. Κανόνες.
Εδώ έχουμε εμπλοκή του διεφθαρμένου κράτους στην οικονομική διαδικασία, αλλαγή των κανόνων του οικονομικού παιχνιδιού κάθε εξάμηνο, και μια αγορά που της επιτρέπεται να καταναλώνει ΜΟΝΟ εισαγόμενα.
Σε τι φταίει ο έλληνας;
Αλλαξε και ξανα-άλλαξε και ξανα-άλλαξε τους αρχόντους του και ΠΡΟΚΟΠΗ δεν είδε.
Ο έλληνας φταίει; Ή μήπως το οικονομικό περιβάλλον και η διαφθορά που “στρώνουν” οι άρχοντες;
Εδώ η διαφθορά έχει φθάσει μέχρι στην ανάδειξη καθηγητών στα ΑΕΙ. Οι καλοί ξενητεύονται γιατί δεν έχουν ευκαιρίες εδώ. Και μεσουρανούν οι διεφθαρμένοι παντού.
Τέρμα το αυτομαστίγωμα.
Καλοί είμαστε. Και ωραίοι. Πολύ ωραίοι μάλιστα.
Αρχόντους ΧΑΛΙΑ έχουμε.
Και ΑΘΛΙΟΥΣ κανόνες.
Που επιδοτούν τους σιχαμερότερους.
Κάποιοι τολμούν να μιλήσουν για διαχρονική διαφθορά και "κληρονομιά" που γυρίζει αιώνες πίσω, στην κατοχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας...
Αυτό με την οθωμανική κληρονομιά το ακούω χρόνια και χρόνια. Από μικρό παιδί. Κι ασπρίσαν τα μαλλιά μου.
Καθώς και ότι ο έλληνας προκόβει μόνο μακριά από την ελλάδα.
Ας φτιάξουμε μια φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, υγιές οικονομικό περιβάλλον, με έντιμη δημόσια διοίκηση, με νόμους που δεν αλλάζουν κάθε εξάμηνο, και ας δούμε τι θα γίνει. Κι αν θα τα καταφέρει ο έλληνας και στη χώρα του. Ετσι μια φορά. Να μου φύγει κι εμένα το μεράκι. Κάντε μου το χατήρι.
Διότι μέσα στη βρωμιά, γίνεται βρωμερός κι ο έλληνας. Διότι δεν επιζεί αλλιώς.
Και θα δείτε την “οθωμανική” παράδοση να ξεμακραίνει.
Δώστε καθαρό αέρα στον έλληνα.
Ο άνθρωπος παίρνει το σχήμα του καλουπιού στο οποίο τον ρίχνουμε. Από την εποχή του Κομφούκιου το ξέρουμε αυτό. Ποια ορμέμφυτα; Κάθε κοινωνία χύνει την πρώτη ανθρώπινη ύλη και την καλουπώνει ανάλογα με τους κανόνες της. Και ο Κορνήλιος Νέπωτας το λέει στην αρχή των βίων του νομίζω παραστατικώτατα κάπως.
Είναι δηλαδή ο έλληνας διεφθαρμένος και αυτό είναι και βιολογικό εύρημα;
Και οι άλλοι, οι δυτικοί, που δεν είναι τάχαμου διεφθαρμένοι, αυτοί πως τον κάναν ολόκληρο πλανήτη σαν τον κ.ώ.λο τους; Από εντιμότητα;
Ολοι αυτοί οι ωκεανοί δακρύων της επίγειας κόλασης και ο ανθρώπινος πόνος από την δυτική βουλιμία, είναι προϊόν εντιμότητας;
Τα δάνεια, που διαφθείραν τους πολιτικούς μας 2 αιώνες τώρα για να δανείζονται, είναι προϊόν δυτικής εντιμότητας;
Ή μήπως το Μνημόνιο είναι προϊόν δυτικής εντιμότητας;
Και μην προτρέχετε να ρίξετε ευθύνες στο κοινωνικό περιβάλλον και στην έλλειψη γρήγορων αντανακλαστικών και άλλων θλιβερών συμπερασμάτων...
Σας παρακαλώ, να μην το κάνετε αυτό.
Το κοινωνικό περιβάλλον είναι προϊόν. Και έχει τους ρυθμιστές του. Οι ιδιοκτήτες της χώρας και οι υπάλληλοι διαχειριστές τους. Έχουν την χώρα στο Μάτριξ του κοινοβουλευτισμού, μιας παντελώς διεφθαρμένης εκδοχής μάλιστα που κοινωνικοποίησε κιόλας την διαφθορά ως τα κάτω λαϊκά στρώματα.
Και οι δυτικές χώρες είναι στο ίδιο Μάτριξ το κοινοβουλευτικό. Συγκρατούν, για μια σειρά από λόγους, την διαφθορά στα πάνω στρώματα. Αλλά ποσοτικά εκεί είναι μεγαλύτερη. Γι’ αυτό έχουμε τυφλά παιδάκια στην Μποπάλ της Ινδίας, αλλά σχετικά έντιμους βενζινοπώλες στο Ντύσελντορφ.
Πως να καταλάβει το ψάρι ότι μπορεί να υπάρξει άλλο περιβάλλον από το νερό; Πως του το δίνεις να το καταλάβει;
Τελικά η διαφθορά ΔΕΝ είναι ένα απλό πρόβλημα που “κάποιοι” τα πήραν.
Η διαφθορά των δικών μας πολιτικών, δεν επέτρεψε στη χώρα να έχει δική της ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Και πρέπει να γίνει ένα ξεχωριστό άρθρο πάνω σ’ αυτό.
Εξάπλωσαν την διαφθορά, σαν τον μάστορα που ανοίγει φύλλο για μπουγάτσα σε όλο το τραπέζι. Με τον πλάστρη. Και όπως εκείνος το πασπαλίζει με αλεύρι, αυτοί το πασπάλισαν με επιδοτήσεις.
Επιδοτήσεις χαβαλέ. Στον αέρα. Ανεξέλεγκτες. Στο γάμο του καραγκιόζη. Σε ημέτερους και όχι μόνο. Ολόκληροι κλάδοι παραγωγικοί έγιναν εθισμένοι στις επιδοτήσεις. Κλάδοι-τζάνκια. Ακόμη σήμερα καμμιά επιχείρηση δεν παραγγέλνει έργο πληροφορικής ΑΝ ΔΕΝ επιδοτηθεί.
Και δάνεια δάνεια για να καλυφθούν όλα αυτά. Για να αγοράζουμε, δημόσιο και ιδιώτες, εισάγοντας από τους δανειστές μας.
Που θα ψοφάγανε από την πείνα αν δεν είχαν πελάτες μ.α.λάκες σαν κι εμάς. Για δάνεια και προϊόντα.
Γι’ αυτό διαφθείρουν τους πολιτικούς μας. Για την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣΑ. Οι “έντιμοι” δυτικοί.
Και στους λαούς τους φυσικά δίνουν ψίχουλα. Η Γαλλία είναι στο πόδι ήδη. Και τους τρέχουν και στα Αφγανιστάν, οι έξυπνοι.



Υ.Γ.:
Είπα για μπουγάτσα και πείνασα. Λέτε να ζηλέψει ο Πάγκαλος και να μου ζητάει... "μερίδιο";
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θρακάκι, θρακάκι. Πάει η μπουγάτσα! Μέχρι να γράψεις το υστερόγραφο, σου την έφαγε ο Πάγκαλος.

    Για αυτό που έγραψες για τους δυτικούς ένα χειροκρότημα από μένα. Το πρόβλημά τους με εμάς (σύμπλεγμα κατωτερότητας που τους βγαίνει τελικά σε περιφρόνηση και χλευασμό) πάει πολύ πίσω.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]