Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανική εταιρεία ψάχνει για πετρέλαιο στη Βουλγαρία - Άντε και στα δικά μας Γιώργο...

  • Βουλγαρία: Έρευνες σε κοιτάσματα σχιστόλιθου από αμερικανική εταιρία
Την εκχώρηση δικαιωμάτων, 5ετούς διάρκειας, για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε περιοχή έκτασης 400 τετρ. χλμ. στη βορειοανατολική Βουλγαρία, στην αμερικανική εταιρία Park Place Energy Corp, αποφάσισε η βουλγαρική κυβέρνηση.
Η συγκεκριμένη εταιρία είναι εγγεγραμμένη στην πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ και έχει έδρες στο Κάλγκαρι και το Βανκούβερ του Καναδά.
Η εταιρία εξειδικεύεται στην εξόρυξη σχιστόλιθου, σε μια καινούργια διαδικασία συγκέντρωσης φυσικού αερίου, που βρίσκεται σε διάφορα στρώματα του εδάφους, η οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό.
Η Park Place Energy Corp, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα "novinite", έχει αναλάβει παρόμοια σχέδια τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ.
Στο ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ακόμη ότι, το περασμένο καλοκαίρι ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει ο μεγάλος αμερικανικός ενεργειακός όμιλος Chevron για έρευνες σχιστόλιθου στη βορειοανατολική Βουλγαρία, προοπτική που είχε στηρίξει ο Αμερικανός πρέσβης στη Βουλγαρία, Τζέιμς Γουόρλικ.
Η περιοχή ονομάζεται Block 1-11 Vranino και βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Σάμπλα και Γκενεράλ Τόσεβο στην περιοχή του Ντόμπριτς.
Η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούλιο 2009 στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρία που λαμβάνει άδεια για τέτοιες εξορύξεις στη Βουλγαρία. Την πρώτη άδεια είχε λάβει η αμερικανική εταιρεία Direct Petroleum, η οποία δήλωσε ότι πραγματοποίησε έρευνες, με σημαντικά αποτελέσματα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τώρα, γιατί εμένα μου "κάθεται" κάπως το γεγονός και είμαι βεβαιότατος πως λίαν συντόμως θα εκδηλωθεί συμφωνία - συνεργασία μεγάλου εθνικού συμφέροντος της χώρας μας, με κάποια αμερικανική εταιρεία ερευνών πετρελαίου που θα θελήσει να "ψάξει" στη Θράκη για πετρέλαιο και άλλα πολλά; Μπορείτε κύριε πρωθυπουργέ να με βεβαιώσετε πως δεν προφητεύω; Αλλά τι σκέφτομαι!!! Υπάρχει πιθανότητα να ενδιαφερθεί και... τουρκική εταιρεία... Γιατί όχι; Αφού συνεργαζόμαστε παντού. Σωστά κύριε Παπανδρέου;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]