Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον βωμό του κινέζικου χρήματος!!!


Όπως και στην απλή ζωή έτσι και στις διπλωματικές σχέσεις φαίνεται πως ισχύει το "όπου φτωχός και η μοίρα του". Ειλικρινά δεν έχουμε καταλάβει εαν οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να έρθουν επενδυτές ή να ξεπουλήσει όσο και όπως να 'ναι τις δημόσιες υπηρεσίες στον οποιο ενδιαφερόμενο.
Με τα σημερινά δεδομένα η Ελλάδα θα καταντήσει υποκατάστημα ξένων συμφερόντων. Αιωνίως εξαρτημένη απο ξένα κεφάλαια και δάνεια που φυσικά θα επιστραφούν στην χώρα "παραγωγής" και με το παραπάνω.
Ο "κοιμώμενος γίγαντας" 'οπως έλεγαν την Κινα ξύπνησε και πήρε σβάρνα την Ευρώπη.
Τι φασισμός,τι χούντα,τι εγκληματίες,τι δημοκρατία όλα πήγαν περίπατο επι τη εμφανίσει.
Ολα τα ευρωπαϊκά "δημοκρατικά" κράτη χωρίς κανένα ενδοιασμό καλοδέχτηκαν την κινεζική κομμουνιστική χούντα ως συνομιλητή.
Ξέχασαν και τους εκατ. πολιτικούς κρατούμενους,τις εκτελέσεις,τις κορώνες για ανεξιθρησκεία αφού ακόμα και σήμερα ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα είναι εξορία και χαρακτηρισμένος ως τρομοκράτης απο την κινεζική κυβέρνηση και έπεσαν στα τέσσερα για επενδύσεις.
Επενδύσεις που θα έρθουν απο το αίμα των τζάμπα εργαζόμενων Κινέζων εργατών με τα φθηνά μεροκάματα και την αθρόα εισαγωγή των κινεζικών προϊόντων αμφίβολης ποιότητας στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Τα οποία φυσικά δεν θα καταναλώσουν οι ευρωπαίοι "Γιωργάκηδες" αλλά ο φτωχός κοσμάκης.
Η φθηνή κινεζική οικονομία άνοιξε ένα παράθυρο στην Δύση και αμέσως γέμισε η Ευρώπη κινέζικα προϊόντα όπως όταν άνοιξε η αντίστοιχη κλειστή ρωσική οικονομία μετά την πτώση του κομμουνισμού και γέμισε η Ευρώπη πουτάνες.
Στην περίπτωση όμως της Κίνας είναι βέβαιο ότι για όσο υπάρχουν κεφάλαια το δικτατορικό καθεστώς του Πεκίνου θα στηριχτεί απο όλες τις "δημοκρατίες" μιας και δεν θέλουν αλλή μια Ρωσία που θα ανακάμψει...θα υιοθετήσει την "δημοκρατία" και θα απαιτεί επι ίσους όρους.
Αλλωστε η Κίνα προς το παρόν δεν έχει δείξει σημάδια γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος πέρα απο την Ασία.
Ούτε η Ευρωπαϊκή πολιτική την ενδιαφέρει.Ουτε τα πετρέλαια στον Αρκτικό κύκλο.Ούτε οι διαμάχες σε Αφρική και Λατινική Αμερική.
Πρός το παρόν με τα φθηνά εργατικά χέρια και το καθεστωτικό μαστίγιο προσπαθεί να γίνει αποδεκτή ως εμπορικός εταίρος πάντα όμως με το σκεπτικό της ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ του δικτατορικού καθεστώτος.
Βέβαια το ΝΑΤΟ σε αυτή την περίπτωση δεν έχει απέναντι του μια φτωχή πλην έντιμη Σερβία...Δεν έχει ένα διαλυμένο Ιράκ....Ούτε καν την απάτη που λέγεται Αφγανιστάν.
Οπότε κουβέντα για "δημοκρατία" και "ελευθερία".Το πολύ πολύ καμία δήλωση απο τις γνωστές ΜΚΟ τις οποίες καμία σοβαρή κυβέρνηση δεν παίρνει στα σοβαρά αφου γνωρίζει απο που χρηματοδοτούνται (εκτός της χώρας μας).
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί απο την μια δεν μπορούν όπως παλαιότερα να εξασφαλίσουν στην Ευρώπη τα επιθυμητά κεφάλαια αφού και οι ίδιες έχουν πλέον έλλειμμα που αγγίζει το 1 τρις δολάρια.
Μόνο με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθούν να επιβληθούν όπως π.χ οι εξηγήσεις που ζήτησε απο την Τουρκία για τα κοινά Σινοτουρκικά γυμνάσια που έγιναν στο Ικόνιο.
Μέχρι και ο Ερντογάν "ξέχασε" προς το παρόν το ρόλο του "προστάτη των μουσουλμάνων" που φιλοδοξεί να παίξει η χώρα του.Ξέχασε τους Ουιγούρους Κινέζους που εξεγέρθηκαν το 2009 και το θάνατο 156 ατόμων απο τις κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας.
Η Ιαπωνία με την σειρά της η μόνη ανταγωνίστρια στην περιοχή ίσως η ποιο εύρωστη οικονομία η οποία στήριζε για δεκαετίες τα αμερικανικά ομόλογα χορηγώντας δάνεια βρίσκεται και αυτή σε δύσκολη θέση αναγκαζόμενη να "ρίξει" 60 δις ευρώ στην δική της προβληματική αγορά.
Και το συμπέρασμα απο όλα αυτά είναι πως για αυτό που λέμε "Διεθνή κοινότητα" όποιος έχει το χρήμα είναι και δημοκράτης και φιλελευθερος και σοσιαλιστής και ότι άλλη μαλακία θέλει.Μπορεί να βομβαρδίζει λαούς..Να καταστρέφει οικονομίες...Να υποθηκεύει το μέλλον γενεών....Να μετατρέπει ολόκληρα κράτη σε οικονομικούς σκλάβους.
Οποιος όμως δεν το έχει σίγουρα είναι φασίστας ή στην καλύτερη περίπτωση τρομοκράτης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εδώ ισχύει η παροιμία "Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις σκύψε και φίλησέ το". Καταχρεωμένοι οι Αμερικάνοι στους Κινέζους, με ένα χρέος αστρονομικό (οι δημόσιοι υπάλληλοι στις ΗΠΑ πληρώνονται κυριολεκτικά με δανεικά από τους Κινέζους) που συσσωρεύτηκε κυρίως λόγω των δαπανών για την αιμοσταγή πολεμική μηχανή και τις εβραϊκών συμφερόντων βιομηχανίες όπλων, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επιτρέψουν στους Κινέζους να μπουν στο παζάρι της παγκοσμιοποίησης και να αγοράζουν φθηνά όπου βρουν. Και εδώ βρήκαν φθηνά, εύκολα και γρήγορα, αφού δεν μας κυβερνούν πατριώτες.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]