Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στασιμοπληθωρισμός σημαίνει κίνδυνος...

  • Μέχρι πού θα φθάσουν τα πράγματα για να αντιληφθεί το οικονομικό επιτελείο ότι βουλιάζουμε;
  • Έχουμε γράψει εδώ και μήνες ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας της αγοράς, ο στασιμοπληθωρισμος θα έρθει για να μείνει. Και ήρθε...
Πρόκειται για ένα φαινόμενο όπου η βαθιά ύφεση συνδυάζεται με υψηλές τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα (ακρίβεια δηλαδή) και υψηλό πληθωρισμό (5,5% έκλεισε τον Αύγουστο).
Θα χρειαστούν έργα και όχι λόγια περί πάταξης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και ο κ. Χρυσοχοΐδης καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα αφού το ΥΠΟΙΟ αποδεικνύεται λίγο. Διαφορετικά τα μαζικά λουκέτα και οι στάσεις πληρωμών δεν θα αποφευχθούν.
Καλείται επίσης ο Γ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει πού βασίζει την αισιοδοξία του ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη του 4% φέτος και οι στόχοι του μνημονίου θα επιτευχθούν. Την έχει διαπεράσει μάλιστα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών.
Την ίδια στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο : βαθύτερη ύφεση, κατάρρευση της καταναλωτικής και επενδυτικής εμπιστοσύνης και ..φόβος για το αύριο. Η τρόικα δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του υπουργού οικονομικών και θα καταφθάσει την επόμενη εβδομάδα για να πιέσει για νέες περικοπές.
Τα λόγια που θα πει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δεν φθάνουν για να αντιστρέψουν το κλίμα, καθώς οι αγορές δεν «μασάνε» πλέον από επικοινωνιακές δεσμεύσεις. Για να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις πρέπει πρώτα να γίνει κατανοητή η πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Σχεδόν όλοι οι τομείς εκπέμπουν SOS την στιγμή που η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα αμφιλεγόμενου χαρακτήρα. Χρειάζεται δυνατός αναπτυξιακός νόμος και στήριξη της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας τάξης για να ξεκολλήσουμε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]