Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τους κόβουν τις συντάξεις αν δεν αποδείξουν ότι... ζουν!!!

  • Το τέρας της γραφειοκρατίας έχει θέσει τις υπηρεσίες του στα χέρια του ΔΝΤ
  • Με ευκολία μας καταγράφουν νεκρούς (μήπως αυτό θέλουν τελικά;), ενώ ζητάνε γραπτές αποδείξεις και έγγραφο της αστυνομίας πως ζούμε, για να μας δώσουν αυτά που τους εμπιστευτήκαμε, τους κόπους μιάς ζωής...!
Αποκαλυπτικό το έγγραφο που στέλνει σε συνταξιούχους το ΙΚΑ Καλαμάτας. Δε φτάνει το μακάβριο σαφάρι που ξεκίνησε, τηλεφωνώντας σε λαϊκές οικογένειες και ρωτώντας αν εξακολουθούν να ζουν οι ηλικιωμένοι, τώρα η κυβέρνηση λέει ορθά-κοφτά στους συνταξιούχους πως αν δεν αποδείξουν ότι ζουν, θα πάψουν να παίρνουν σύνταξη!
Σε επιστολή του που στέλνει σε συνταξιούχο το Τμήμα Συντάξεων του υποκαταστήματος Καλαμάτας του ΙΚΑ, ο διευθυντής ζητά «στα πλαίσια της απογραφής και τον έλεγχο των συνταξιούχων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παρακαλούμε εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών προσέλθετε αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία μας» «με την αστυνομική σας ταυτότητα» και συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση. Στην οποία, ο/η δηλών /ούσα πρέπει να δηλώσει αν πέρα από τη σύνταξη του ΙΚΑ παίρνει και άλλη σύνταξη, και αν ναι, από πού και να βεβαιώνει ότι... «βρίσκεται στη ζωή»!
Και η επιστολή συνεχίζει: «Εφιστούμε την προσοχή σας και σας γνωρίζουμε ότι αν δεν προσέλθετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας η υπηρεσία μας θα αναγκαστεί να αναστείλει την καταβολή της σύνταξής σας σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας του ΙΚΑ»!
Στην ίδια κατεύθυνση και προσπαθώντας να εμφανιστεί... αμείλικτος «κυνηγός» όσων «βουλιάζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση έδωσε κατεύθυνση και στις 9.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ κυκλοφόρησε επείγον έγγραφο, με θέμα: «Ενέργειες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ του θανάτου του συνταξιούχου και της διακοπής της συνταξιοδότησής του».
Τις προηγούμενες μέρες, το ΚΚΕ με Ερώτησή του έφερε στη Βουλή περίπτωση 92χρονης ηλικιωμένης απ' τη Λαμία στην οποία τηλεφώνησε υπάλληλος του ΙΚΑ ζητώντας με επιμονή να πληροφορηθεί αν βρίσκεται ή όχι εν ζωή. Ο υπάλληλος μάλιστα ζήτησε - όταν έμαθε ότι η ηλικιωμένη ζει - να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να πιστοποιήσει ότι είναι ζωντανή και η σχετική βεβαίωση να κατατεθεί στο ΙΚΑ!
Τι μπορεί να πει κανείς; Άντε και καλό παράδεισο, επειδή εδώ μας θέλουν νεκρούς για λόγους... οικονομίας; Ή μήπως πρέπει τελικά να αρχίσουν να πέφτουν σφαλιάρες για να συνέλθουν κάποιοι και να αντιληφθούν πως όχι μόνο απευθύνονται σε ανθρώπους, αλλά χρωστούν την ίδια τους τη ζωή στους κόπους των ανθρώπων τους οποίους βιάζονται να καταχωρήσουν ως νεκρούς...!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]