Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ούγγρος ΥΠΟΙΚ: Εμείς κυβερνάμε, όχι το ΔΝΤ


Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει σε μία νέα δανειακή σύμβαση οποιουδήποτε είδους με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά θα αποφύγει την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας μένοντας προσηλωμένη στους στόχους για το έλλειμμα του προϋπολογισμού που ήδη υπάρχουν στο πλαίσιο της υφιστάμενης πιστωτικής γραμμής από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Gyorgy Matolcsy.
«Δεν φοβάμαι καθόλου αυτό (μια υποβάθμιση). Η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στη συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ - το (στόχο για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού) στο 3,8% για φέτος,» είπε ο Matolcsy σε μια συνέντευξη στο κρατικό ραδιόφωνο MR1.
«Και αυτό σημαίνει ότι το έλλειμμα θα είναι κάτω (του 3% του ΑΕΠ) το επόμενο έτος,» πρόσθεσε ο Matolcsy.
Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που εξασφάλισε τη στήριξη του ΔΝΤ όταν επλήγη από την παγκόσμια κρίση. Όμως, με μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, ανέστειλε την τακτική αναθεώρηση της πιστωτικής γραμμής της από το ΔΝΤ και την ΕΕ στα μέσα Ιουλίου, αρνούμενη να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας.
«Μερικές φορές, το ΔΝΤ συμπεριφέρεται σαν να κυβερνά την Ουγγαρία. Οφείλω να ξεκαθαρίσω μια παρεξήγηση. Είμαστε μέτοχοι στο ΔΝΤ, με αποτέλεσμα εμείς να δίνουμε κατεύθυνση στο ΔΝΤ, και όχι το αντίστροφο», είπε ο Matolcsy.
«Εφ ΄όσον (το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) πιστεύει ότι μπορεί να φορτώσει την κυβέρνηση με μια δέσμη μέτρων λιτότητας, βρισκόμαστε σε λάθος πορεία», πρόσθεσε ο Matolcsy.

© Dow Jones Newswires
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]