Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τώρα αποκτήσαμε και "αντ' αυτού"...


Το τι γίνεται σ΄ αυτό τον τόπο αρχίζει πλέον να ξεφεύγει από τα συνήθη ελληνικά μέτρα. Ο πρωθυπουργός φεύγει και αφήνει ένα υπουργό στην θέση του και με γραπτή εντολή μάλιστα , έτσι γίνονται όλα νομότυπα. Βέβαια η εθνική κυριαρχία, σύμφωνα με τις υπογραφές της Λισαβόνας που έβαλε η Ελλάδα , δεν είναι ακριβώς κυρίαρχη αλλά υποτελής σε άλλους κύκλους που δεν κατονομάζονται αλλά έχουν εκπροσώπους αθέατους κυρίαρχους, που δεν θα τους μάθουμε ίσως ποτέ. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας και προβληματισμού γιατί η τρόικα ρυθμίζει πλέον τα της ζωής των Ελλήνων και θα την ρυθμίζει για πολλά χρόνια ακόμη.
Υπάρχει ωστόσο, η αίσθηση της ολοταχώς αυξανόμενης οικονομικής οπισθοχώρησης. Οι Έλληνες θα μετανιώσουν πολύ, που για λόγους εφήμερης ευημερίας ,προσκολλώνται σε εφήμερους οικονομικά ή πολιτικά ισχυρούς και καταστρέφουν το μέλλον το δικό τους αλλά και των παιδιών τους. Ας δώσω ένα παράδειγμα απλό για να γίνω ποιο κατανοητός. Η ανεργία ειδικά στους νέους είναι πολύ μεγάλη. Πως γίνεται να τρέχουν στα γήπεδα να πληρώνουν εισιτήριο που σχεδόν είναι μεροκάματο, και σαγηνεύονται από τις αερολογίες των εκάστοτε προέδρων των ομάδων. Φαινόμενο που άπτεται της ψυχιατρικής και παρακολούθησης συμπεριφορών των μαζών. Ένα άλλο παράδειγμα η συναλλαγή και η εθελούσια κατάθεση της κεφαλής των ψηφοφόρων στον εκάστοτε τοπάρχη - βουλευτή, για να βρει εργασία ο ίδιος ή το παιδί του.
Η μεταπολιτευτική νεολαία ξεπούλησε ακριβά τα οράματα και τις επιδιώξεις των λεγόμενων ανησυχιών που είχαν σε ένα κράτος που ήταν σκληρό σε όλες του τις εκφάνσεις. Κατέλαβαν όλες τις δομές της εξουσίας δημιούργησαν την υποδομή να αλλάξει η κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια. Πρώτα από όλα η κομματικοποίηση των πανεπιστημίων που διέλυσε τα πάντα και βέβαια πλην εξαιρέσεων βγήκαν αγράμματοι πτυχιούχοι σε όλες τις σχολές. Δημιουργήθηκε μια μη αναστρέψιμη νοοτροπία, που διαπερνά όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Η μόνη επιδίωξη και μέριμνα των πάντων η εύκολη οικονομική ευημερία και το κοινωνικό ανάστημα που δείχνει την ματαιοδοξία και την νεοελληνική αφέλεια.
Οι εισαγόμενοι εργάτες της πείνας και οι υπό εξαγωγή νεοέλληνες επιστήμονες δείχνουν το στίγμα των ταραγμένων καιρών που περνάμε . Σε μερικά χρόνια όλοι θα έχουμε αφήσει σε αυτή την χώρα κάποιον που θα είναι αντ΄ αυτού.
17-09-2010
Μάντζαρης Γεώργιος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]