Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η έκθεση, η συνέντευξη... η κατρακύλα


Η διεθνής έκθεση της Θεσσαλονίκης θυμάμαι ήταν ένα σπουδαίο εμπορικό γεγονός που βοηθούσε τους "επαρχιώτες" Έλληνες να αντιληφθούν τι συνέβαινε στον κόσμο, ποιες ήταν οι τεχνολογικές εξελίξεις και ποιες ήταν οι τάσεις της αγοράς.
Σήμερα για τους νεότερους επισκέπτες δεν είναι εύκολο να καταλάβουν πως διψούσαμε για νέες εφαρμογές και πόσο πίσω ήταν σε αντιλήψεις και το δημόσιο και οι ιδιώτες που το μόνο που κυνηγούσαν ήταν οι αντιπροσωπείες του νέου και πρωτοποριακού προϊόντος.
Η σημασία της έκθεσης με την πάροδο των χρόνων υπεχώρησε και έχασε την δυναμική της και κατέληξε να είναι το βήμα των πρωθυπουργών για ανακοινώσεις που αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική προοπτική της χώρας.
Από το περσινό "δεν πρόκειται να δοθεί τίποτα" περάσαμε στο θα δούμε, αν και εφόσον το 2013 υπάρχουν οι προϋποθέσεις να διορθωθεί η οικονομία και τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις, δηλαδή ζήσε μαύρε μου κ.τ.λ., που ελπίζω εδώ να είμαστε, και σε τίποτα δεν θα διαφοροποιηθεί η ομιλία του τότε πρωθυπουργού από την προχθεσινή ομιλία.
Εντύπωση πάντως έκανε ότι οι ερωτήσεις που έγιναν από το σύνολο των δημοσιογράφων ήταν λες και η χώρα ήταν σε μια συγκυρία οικονομικής προσωρινής δυσκολίας και ήμαστε σε σημείο εξόδου οπότε δεν υπήρχαν θέματα για να ειπωθούν.
Όλα αυτά δηλαδή που γράφονται στις εφημερίδες με μεγάλα γράμματα στους τίτλους για την διάλυση των Ελλήνων και του μέλλοντος των, προφανώς αφορούν άλλη Ελλάδα και το μόνο που είχαν να πουν οι "ακριβές πένες" ήταν το παπούτσι που πετάχτηκε. Τίποτα άλλο.
Εντύπωση έκανε επίσης μέσω τηλεοπτικής εικόνας πάντα, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας να κάθεται ξεχωριστά μόνος στον διάδρομο και χωρίς εκπροσώπηση άλλου δόγματος και οι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων τέταρτη ή πέμπτη σειρά των καθισμάτων. Κατά τα άλλα φέτος οι μισοί Έλληνες απουσίαζαν πολιτικά και η υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται.
Αυτοί που χειροκροτούσαν στην αίθουσα είναι αυτοί που πάντα θα χειροκροτούν άσχετα με το ποιος είναι επικεφαλής της κυβέρνησης, τόσο σταθερός λαός είμαστε και μετά μας φταίει το παπούτσι, που κατά την γνώμη μου μάλλον δεν ήταν για έναν, αλλά για όλους μας.

Μάντζαρης Γεώργιος
13-09-2010
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]