Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόβλημα Τουρκίας-ΕΕ έγινε το Κυπριακό

Λάθος, χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν το ότι το Κυπριακό, με έναν υστερόβουλο - όπως είπε - τρόπο απομακρύνεται από τη βάση του και μετατράπηκε σε πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερντογάν μιλούσε κατά το βραδινό δείπνο ''ιφτάρ'' του ραμαζανιού στο Προεδρείο της ομάδας διεθνών σχέσεων του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στα κεντρικά γραφεία.

"Οσον αφορά το θέμα της ΕΕ", είπε, "δεν πρέπει να αναδύονται τεχνητά εμπόδια ενώπιον της Τουρκίας. Το Κυπριακό, με έναν υστερόβουλο τρόπο, απομακρυνόμενο από τις δικές του βάσεις, έχει μετατραπεί σε πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ. Αυτό είναι λάθος''.

Αναμένει, συνέχισε, μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο μέχρι το τέλος του 2010. Στηρίζουν, είπε, μια λύση που θα βρεθεί υπό τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών που είναι γνωστές και από τη διεθνή
κοινότητα, ενώ στηρίζουν και τις απευθείας διαπραγματεύσεις που άρχισαν μεταξύ των δύο πλευρών μετά τα δημοψηφίσματα του 2004. ''Αυτό που αναμένουμε από την ε/κ πλευρά είναι να επιδείξει παρόμοια πολιτική βούληση που έδειξαν μέχρι σήμερα οι Τ/κ''.

Η ΕΕ, πρόσθεσε, αποδέχθηκε την μονομερή - όπως τη χαρακτήρισε - ένταξη της Κύπρου το 2004 και έχει υποχρεώσεις καθώς δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της και δεν έχει άρει την απομόνωση των Τ/κ.
Υπενθύμισε ότι η Τουρκία υποστήριξε το ειρηνευτικό σχέδιο λύσης των Ηνωμένων Εθνών που υπερψηφίστηκε συντριπτικά από τους Τούρκους της Κύπρου, αλλά απορρίφθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της στο Κυπριακό και ότι οι άλλες δύο εγγυήτριες χώρες, η Βρετανία και η Ελλάδα, δεν έδειξαν παρόμοια
ευαισθησία σ'αυτό το πρόβλημα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]