Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα βυθίζεται, ο Γιώργος κάνει κανό και η Τρόικα μας οδηγεί στην πτώχευση...;


Το ερώτημα είναι ρητορικό αλλά πρέπει κάποιος να το κάνει:

Ήξεραν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας που ήταν επί 15 ημέρες στην Ελλάδα για τα κάκιστα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις αυτοί πήραν το αεροπλάνο από το «Ελ. Βενιζέλος»; Η απάντηση είναι φυσικά και γνώριζαν.

Δεν μπορεί να κάνεις ελέγχους να τα βρίσκεις όλα τέλεια, να αποδίδεις τα εύσημα στον κ. Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση, να κάνεις και μερικές παρατηρήσεις έτσι για τα μάτια του κόσμου, και λίγες ημέρες μετά να έρχονται τα πάνω – κάτω.

Η Τρόϊκα γνώριζε και γνωρίζει ότι η οικονομία δεν πάει καλά και βουλιάζει σε βαθιά ύφεση, αλλά δεν της καίγεται καρφί. Αυτό ακριβώς επιδιώκει. Μια οικονομία απόλυτα εξαρτώμενη από τα κεφάλαια του ΔΝΤ, μια χώρα απόλυτα κατεχόμενη που να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις ούτε για τα πιο απλά νομοσχέδια.

Το οικονομικό επιτελείο είχε ενημερώσει για τα στοιχεία για την ανεργία, την αρνητική ανάπτυξη, τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις, την οικοδομή, τον τουρισμό. Ήξεραν οι ξένοι ηγήτορες ότι παρά τα δάνεια η οικονομία δεν αναστηλώνεται και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πτώχευση.

Αυτό ακριβώς θέλουν και η κυβέρνηση απλώς χορεύει στο ρυθμό τους.

Οπότε, αν ακούσετε τους επόμενους μήνες πάλι εύσημα και κολακείες για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης να ξέρετε ότι τα οικονομικά στοιχεία είναι άθλια και βουλιάζουμε.

Όλα τα στοιχεία για την οικονομία αντικατοπτρίζουν τη λάθος πορεία και τη λάθος πολιτική η οποία οδηγεί σε βύθιση τη χώρα. Τα έσοδα πάνε χάλια, οι δαπάνες ξεφεύγουν, η ανεργία αυξάνεται δραματικά, η αγορά και μια σειρά κλάδων βουλιάζουν, η υστέρηση στον προϋπολογισμό είναι τεράστια. Ωστόσο, ενώ όλοι πλέον ομολογούν ότι τίποτε δεν πάει καλά κι ότι θα απαιτηθούν νέα, σκληρά οικονομικά μέτρα, η κυβέρνηση βγάζει ανακοινώσεις διάψευσης και καθησυχασμού.

Βλέποντας τα πρωτοσέλιδα Σαββατιάτικων και κυριακάτικων εφημερίδων που δείχνουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή έρχονται πρόσθετα μέτρα κατ’ απαίτηση της τρόϊκας, η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, όπως κι ότι δεν πρόκειται να κοπούν μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι ο προϋπολογισμός κινείται εντός των στόχων, σε «απόσταση ασφαλείας» 1 δισ. ευρώ πιο κάτω από τις προβλέψεις. Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού περιορίστηκε κατά 39,7%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 39,5%, που είχε καθοριστεί στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.
Παράλληλα, η υστέρηση των εσόδων ανέρχεται σε 770 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους, σύμφωνα με το υπουργείο που διαψεύδει δημοσιεύματα περί «τρύπας» 1,3 δισ. ευρώ.
Λέει ότι όλα θα πάνε καλά διότι έχουν εκκαθαριστεί 700.000 λιγότερες φορολογικές δηλώσεις ενώ δεν έχει εισπραχθεί το ΕΤΑΚ 2009. Επαναλαμβάνει ότι ξεκινά φοροκυνηγητό για τους κακούς οφειλέτες καθώς και για τα πρόστιμα 2.5 δις που επέβαλε το ΣΔΟΕ

«Οι ενδείξεις από το μέτωπο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού είναι σε κάθε περίπτωση θετικές, ωστόσο, όμως, αυτό δεν αποτελεί αιτία εφησυχασμού» αναφέρει η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας πως «η πιστή εκτέλεση του οικονομικού προγράμματος και ταυτόχρονα η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαρθρωτικών παρεμβάσεων και πολιτικών θα θέσουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Υπέροχα όλα αυτά, αλλά τα έχουμε ξανακούσει. Τα ακούμε τόσους μήνες που επιβάλλεται το πρόγραμμα του ΔΝΤ που υποτίθεται ότι θα μας έβαζε σε σωστό δρόμο. Αντ’ αυτού βλέπουμε να βουλιάζει όλο και βαθύτερα η ελληνική οικονομία και να μην υπάρχει κανένα μέτρο αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα έδινε δουλειά και ελπίδα.

Οσο κι αν παίζουν με τους αριθμούς, όσο κι αν βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος το ζήτημα είναι ότι απαιτείται άμεσα αλλαγή στρατηγικής. Εκτός κι αν όλα αυτά τα κάνουν έχοντας σκοπό να επιβάλουν κι άλλα μέτρα με τη δικαιολογία ότι δεν πάει καλά η οικονομία και επαναλαμβάνοντας τον «μπαμπούλα» της πτώχευσης.

Διότι αν έρθουν ένα ωραίο φθινοπωρινό πρωινό και μας ανακοινώσουν περικοπές 13ου και 14ου μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις σε ΦΠΑ και άλλους φόρους τότε να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν ούτε μια ημέρα κυβερνητικού βίου.

Είτε με τα λίγα, είτε με τα πολλά, οδεύοντας σε μία μαθηματικά βεβαιωμένη πτώχευση, ως λαός οφείλουμε να κάνουμε κάτι. Και αφού αυτό θέλουν, ας το κάνουμε και ας καταργήσουμε την δική μας κυβέρνηση.
Αφού ούτως η άλλως αυτοί (η τρόικα) κυβερνάνε, τι τους θέλουμε τους δικούς μας; Τζάμπα λεφτά να πετάμε για ξόανα;
Ας έρθουν οι κατακτητές να διώξουμε τους προδότες.
Δεν έχουμε πρόβλημα (ακόμη) με τους κατακτητές.
Με τους προδότες έχουμε...





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]