Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργος Παπανδρέου: Ο σωτήρας του έθνους!

Αναρωτιέμαι αν είναι θεολογικό το ζήτημα για τον ΓΑΠ. Μας έβγαλε στην έρημο, διασχίσαμε την Ερυθρά θάλασσα με τη βοήθεια του ΔΝΤ (παρ' όλο που υπήρχε δίπλα μας στεριά καθώς δεν υπήρχε τότε η διώρυγα του Σουέζ - άλλη πατάτα της Π.Δ.) και αφού μας ταΐσει με μάνα θα ψάξουμε να βρούμε την πατρίδα μας (γη της επαγγελίας) ακολουθώντας πιστά τις εντολές του κεχρησμένου προφήτη.
Στο μεσοδιάστημα θα χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία (αλλά ας μη στεναχωριόμαστε γιατί είδε ο προφήτης ένα όραμα το βράδυ), θα γίνουμε έθνος της διασποράς, θα ψάξουμε τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο και όποιον άλλον δρόμο μας πει ο προφήτης, θα μας διαβάσει τις 10 εντολές (ω! τι ρομαντικό!!
Πολύ καλή η γελοιογραφία, εκ του γελοίος και γραφή) και μετά από 2 χιλιάδες χρόνια ίσως να ξαναδημιουργήσουμε κάποια νέα Ελλάδα αφού αναστήσουμε την Ελληνική που τότε θα είναι νεκρή γλώσσα.
Δεν είναι παράλογα οράματα αυτά για τον ΓΑΠ, ο άνθρωπος έχει όντως όραμα αλλά ως Εβραίος που είναι δεν έχει το όραμα να γίνει ένας Μ.Αλέξανδρος, ένας Άγης ούτε καν ένας Κλεομένης. Το όραμα του είναι να γίνει Μωυσής. Μην τον παρεξηγείτε, είναι ζήτημα πίστης.

Στον Ελληνικό βέβαια πολιτισμό ουδεμία διαφορά έχει αν ο κυβερνών διακυβερνά ή σκέτο κυβερνά, αρκεί να συμπορεύεται, να συμπάσχει, να συμβαδίζει και να συμμάχεται με τους κυβερνωμένους ή τους διακυβερνωμένους. Ο Έλλην κυβερνήτης είναι ταπεινότερος και με μεγαλύτερη διάθεση αυτοθυσίας από τον λαό του. Ο Έλλην κυβερνήτης δεν έχει θρόνους και αυλικούς και δεν προβάλει το γυμνασμένο από το κανό κορμί του όταν οι μισοί γέροντες που πολέμησαν για τον τόπο την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου κάθιζε τα τρυφερά του οπίσθια στα μαλακά καθίσματα του Χάρβαρντ, πεινάνε και δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα τους.

Όχι, ο ΓΑΠ φέτος δεν έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές. Δεν έχει δικαίωμα να ανέβει το όρος Σινά για 40 ήμερες. Αδιαφορεί ο Έλληνας αν ο Μωυσής κουράστηκε και χρειάζεται αλλαγή παραστάσεων ή χρόνο για επικοινωνία με το υπερπέραν.

Από την άλλη όμως χμ!!!… μερικές ημέρες χωρίς ΓΑΠ δεν είναι και κακές.

Χμ! Λέτε να το κάνει για το καλό μας;

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]