Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νταβούτογλου: «Όλες οι χώρες είναι υπόλογες στη διεθνή νομιμότητα»

  • Του Σάββα Ιακωβίδη
Ποιός έχασε την ντροπή για να την ανακαλύψει η Τουρκία; Ή για να το θέσουμε διαφορετικά, καταφεύγοντας στη λαϊκή, αψεγάδιαστη θυμοσοφία: «Όποιος δεν ντρέπεται ο κόσμος είναι δικός του». Με αφορμή έρευνα που τα Ηνωμένα Έθνη θα διεξάγουν για όσα συνέβησαν με το στολίσκο των ακτιβιστών προς τη Γάζα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Νταβούτογλου, προέβη σε ακόμα μιαν εκπληκτική δήλωση.
Είπε ότι η έρευνα από τον ΟΗΕ κατέδειξε ότι «όλες οι χώρες είναι υπόλογες στη διεθνή νομιμότητα». «Όντας μέλος του ΟΗΕ», πρόσθεσε, «το Ισραήλ είναι υπόλογο στη διεθνή κοινότητα για τις πράξεις του». Όχι, δεν ονειρεύεστε! Όχι, καλά έχετε διαβάσει! Ο υπουργός Εξωτερικών της εισβολικής-κατοχικής Τουρκίας επικαλείται τη διεθνή νομιμότητα, για να κατακεραυνώσει το Ισραήλ. Όπως γράφει η τουρκική «Χουριέτ» (3/8/2010), κυβερνητική πηγή περιέγραψε την έρευνα του ΟΗΕ ως ένα «σημαντικό βήμα» και πρόσθεσε ότι η πίεση της Άγκυρας ανάγκασε το Ισραήλ να συνεργαστεί.
Ώστε, λοιπόν, «όλες οι χώρες είναι υπόλογες στη διεθνή νομιμότητα». Και ασφαλώς, πρώτη απ’ όλες η Τουρκία! Πρώτον, για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Δεύτερον, για τη γενοκτονία των Ποντίων. Τρίτον, για τη γενοκτονία των Κούρδων και την εξαφάνιση πέραν των 3.000 κουρδικών χωριών. Τέταρτον, για την καταπίεση των Αλεβιτών και Ασσυρίων. Και, πέμπτον και σπουδαιότερον, για την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ. Ο πολύς Νταβούτογλου επιχαίρει, επειδή το Ισραήλ τώρα είναι υπόλογο στη «διεθνή νομιμότητα», για την υπόθεση του στολίσκου των ακτιβιστών. Και η Τουρκία; Δεν είναι υπόλογη για την κατοχή της Κύπρου, για τις εκτελέσεις, βιασμούς και εξαφανίσεις χιλιάδων Ελλήνων; Η Τουρκία δεν είναι υπόλογη για ανήκουστα εγκλήματα και για τις συστηματικές παραβιάσεις όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών των Ελλήνων της Κύπρου, κατ’ αφόρητη παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ; Η κατοχική, χιτλερική Τουρκία δεν είναι υπόλογη για τον αδίστακτο και βάσει σχεδίου εποικισμό των κατεχομένων, ενέργεια που παραβιάζει βάναυσα τη Συνθήκη της Γενεύης;
Να ξαναθυμίσουμε ότι τον περ. Ιούνιο, μετά τα γεγονότα της Γάζας, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν και ο Νταβούτογλου είχαν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αναισχυντίας. Χαρακτήρισαν τις αντιδράσεις του Ισραήλ ως «πειρατεία», ως «επίθεση εναντίον της διεθνούς νομιμότητας, της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας ειρήνης». Ο Νταβούτογλου ειδικά παρεξετράπη σε πρωτοφανείς υποκριτικές οιμωγές: «Αυτή είναι μια μαύρη ημέρα για την ιστορία της ανθρωπότητας», είπε, «όπου η απόσταση μεταξύ τρομοκρατών και κρατών είναι ασαφής (…). Όλα τα κράτη υπόκεινται στη διεθνή νομιμότητα και τις ανθρώπινες αξίες. Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της». Λογικά, όλες οι πέτρες της υφηλίου έπρεπε να εκσφενδονιστούν για να λιθοβολήσουν τους Τούρκους δολοφόνους και γενοκτόνους. Πολύ περισσότερο, ο Δ. Χριστόφιας και οι δικοί μας ηγέτες όφειλαν να αξιοποιήσουν τις τουρκικές διαστρεβλώσεις.
Ούτε ένας δεν αντέδρασε! Ούτε ένας δεν απαίτησε να καταγγελθούν τα τουρκικά ψεύδη, από μια χώρα που είναι και μη μόνιμο μέλος του ΣΑ. Ούτε και τώρα αναμένουμε οποιαδήποτε ενέργεια από μια ηγεσία, που δεν μπορεί να αρθρώσει συναινετικό και ενοποιητικό λόγο. Σπιθαμιαίοι ηγέτες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγάλα γεγονότα και προβλήματα. Έχουν άλλα πιο σημαντικά: Να επικαλούνται τις… παρακαταθήκες του Μακάριου, να φλυαρούν ανοητολογούντες και να μεριμνούν για τη διασφάλιση της πολιτικής ισοβιότητάς τους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]