Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα πρόθυρα γενικού πολέμου η Μέση Ανατολή

  • Στο τελικό στάδιο πριν την επίθεση στο Ιράν βρίσκεται το Ισραήλ
  • Καύσιμα 2 δισ. δολαρίων αγοράζει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ το Ισραήλ για "στρατιωτικές ανάγκες"...
  • Σκηνικό εμφυλίου πολέμου στήνεται στην Ανατολική Τουρκία

Εξήντα εκατομμύρια γαλόνια αμόλυβδης βενζίνης, 284 εκατομμύρια γαλόνια αεροπορικού καυσίμου JP-8 και 100 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου ντίζελ αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων προμηθεύετα το Ισραήλ από τις ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλίσουν αποθέματα για πιθανές "δύσκολες καταστάσεις".
Η κυβέρνηση Ομπάμα στις ΗΠΑ ενέκρινε το ισραηλινό αίτημα για την πώληση αεροπορικού καυσίμου (JP-8) και πετρελαίου ντίζελ για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μάλιστα τυχαίνει να είναι η πρώτη μείζονα προμήθεια των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων από τότε που ο πρόεδρος Ομπάμα ανέλαβε τα καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2009.
Η επιτάχυνση της αποχώρησης μεγάλων δυνάμεων των ΗΠΑ από το Ιράκ συνδέεται με την επόμενη φάση των αντιπαραθέσεων. Ακριβώς και λόγω του αιφνιδιασμού που θα γίνει κανένας δεν μπορεί χρονικά να πει το χρονικό διάστημα. Όπως είναι τα πράγματα ο επόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αποσοβηθεί. Το Ισραήλ βρίσκεται ήδη μπροστά σε οριακό σημείο και αυτός ο πόλεμος θα έχει πολλά κεφάλαια, μας ενημερώνει ο κύριος Δρούγος.

Έτοιμοι οι Κούρδοι να δηλώσουν την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν
Εν όψει των σημαντικότατων ανακατατάξεων στην Μέση Ανατολή, η ηγεσία των Κούρδων είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν -ίσως και εντός της ερχόμενης εβδομάδας-, όπως δηλώνει ο ηγέτης των Κούρδων Μουράτ Καραϊλάν.
Εξάλλου, από έκρηξη τηλεκατευθυνόμενης νάρκης στη θέση Kovancılar της κωμόπολης Νουσάιμπιν, την ώρα που διερχόταν στρατιωτικό αυτοκίνητο, έχασαν τη ζωή του δυο μόνιμοι λοχίες και ένας στρατιώτης.
Κόντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη της νάρκης, Κούρδοι αντάρτες έκοψαν το δρόμο και έκαναν έλεγχο της κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου σταμάτησαν δυο αυτοκίνητα που μετέφεραν μπετόν και τα έβαλαν φωτιά.

Οργή Τούρκων κατά Κούρδων αμάχων στις πόλεις της Ανατολίας
Όμως, από το Ίνεγκιολ και το Χατάι, μέχρι το Ερζερούμ και από πολλά σημεία της χώρας, έρχονται ειδήσεις που δείχνουν πως στην πραγματικότητα τα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου δεν τέλειωσαν ποτέ.
Οι Τούρκοι "πολίτες" αγανακτισμένοι παίρνουν την εκδίκησή τους απέναντι στους Κούρδους που κατοικούν στις πόλεις. Οργή στην γλώσσα, στα συνθήματα εκδίκηση, στους δρόμους εικόνες λιντσαρίσματος…
Όπως έγινε και στα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου, οργισμένες ομάδες, κατεστραμμένα κτίρια, λεηλατημένα μαγαζιά… Μαγαζιά κατεστραμμένα και καμένα μόνο επειδή δεν είχαν κρεμασμένη την τουρκική σημαία…




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]